PICKUP KL/SELANGOR MURAH

18.6.20

Hi Assalamualaikum Guys.

Apa khabaq semua. Biasalah kan dah start nak kerja ka apa ni macam-macam ujiannya. Dah nak dekat sebulan juga tak update blog ni.

So aku nak share yang baru ni aku ada deal sofa bed dekat seorang yang katanya nak pindah dekat Taman Desa. Owner barang kata siapa cepat dia dapat sebab dalam pukul 4 petang ada orang lain nak mai angkat.


Aku punya bajet tak seberapa sebab emergency case nak beli jugak at least sofa bed. Sebelum ni aku ada tengok dekat AEON. Tapi pi sekali lagi dah tak dak. Sebab dekat AEON tu within bajet aku.

So... Kira punya kira sofa bed dengan pickup charge tu masih dalam within bajet aku. So aku lepas ja tau dia kata siapa cepat dia dapat aku cuba cari courier service yang available.

Niat hati nak sumbat ja Alza aku. Tapi memang tak muat.

Harga courier service yang official ni ok. Cumanya kita tak ada manpower. Sebab nak angkat dari kondo tingkat 29 ke bawah. 

Aku pun mencari la google macam-macam dan dalam masa 20 minit pejam celik dapat la pickup service ni. Baca review bagus. So why not. Harga pun total pickup dan sofa bed masih dalam bajet aku.



Aku call. Bagi alamat tempat pickup. Bagi no owner. Transfer duit caj pickup. Mintak tolong pass duit barang pada owner. Settle.

Alhamdulillah... settle.

So... untuk hangpa yang perlukan pickup servis, transporter, movers boleh try contact pakcik dengan anak dia ni. Fast servis. 

Boleh tengok gambor untuk phone number.



Dan inilah sofa bed emergency aku. Nanti aku rajin aku cerita lah sebab apa nama emergency. Hehehe...

Terima kasih guys. Hangpa selalu baca dan komen.

Nanti kita buat giveaway ok!




You Might Also Like

32 kata zulhilmi kiut

  1. Bagus gak ada courier utk pickup brg yg kita beli dgn org camni. Dah la kita x de hilux or navara. Done follow your blog.

    ReplyDelete
  2. Ooo sama laa kawan Sis pun buat servis gini gak...guna hilux dia..
    Macam berkenan plak sofa v=bed tu laa, murah pun murah ek...nanti share gambar penuh plak ek..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah bila semua dalam budget..
    dipermudahkan urusan encik..

    ReplyDelete
  4. WAHHH cantik sofa bed tu... warna pun cun tuh..

    ReplyDelete
  5. WAH BAGUS ADA KHIDMAT KURIER ANGKUT BARANG BERAT KE KEDIAMAN YG TINGGI

    ReplyDelete
  6. Sebenarnya lg menarik nk tahu...kpe eh zul nk sgt sofa bed tu?? ^_^

    SOFA BED tu cantik zul!!

    ReplyDelete
  7. wowww dah kira murah tu harga tu, pickup dari mana dan hantar ke mana tu barang? dalam lingkungan berapa km dengan harga tu?

    ReplyDelete
  8. mmg murah tu..tapi pickup dari mana dan ke mana tu?. Mesti sofabed ni sebab nanti ada orang nak datang menziarah kot?

    terima kasih sebab jengah blog saya dan salam perkenalan

    ReplyDelete
  9. wah
    senang kerja lah lepas nih
    mudah dan terbaik servis

    ReplyDelete
  10. duduk rumah tinggi tinggi ni mmg macam tu lah... bila nak pindah, barang let go je lah.

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah..mudahnya urusan tuan.

    saya tumpang gembira juga

    ReplyDelete
  12. Menarik sofa bed tu.
    Alhamdulillah impian tercapai gittewww...

    ReplyDelete
  13. Mudah bila ada servis pickup mcm ni sbb kita kdg2 bukan nak angkat banyak barang cuma nak guna kenderaan sendiri dan kdg2 tak muat dan leceh juga. Tahniahlah dpt sofa yg sesuai dgn pilihan hati :)

    ReplyDelete
  14. Kami baru2 ni pun emergency beli meja makan. Hahah..

    Sekarang memmang ramai yang buat sewa kereta gini untuk pickup barang kan. Nak sewa lori besaq sangat pulak.

    ReplyDelete
  15. terbaek.. harga mampu milik.. cantik sofa :)

    ReplyDelete
  16. assalamualaikum... hi everything! ;-) sihat ke tu? maaflah... baru laa ni dapat memunculkan diri. bukan sebab kuarantin tapi... err malaslah nak cakap hahaha... tak tau nak cakap apa. just harap lepas ni kita dapat bertegur sapa lagi macam dulu2... jgn lupa jenguk2 blog sy tu. sy dah bersihkan segala habuk dan sawang2 hahaha...see ya!

    ReplyDelete
  17. Lawa lah plak sofa bed tu. Mujur ada service macam ni kan. Mudah kerja.

    ReplyDelete
  18. Sofa bed pilihan model dan warnanya keren ๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  19. Thanks share. So far belum memerlukan tapi manalah tau

    ReplyDelete
  20. Hai semua

    Nama saya FRADESY RIRITIA, saya berasal dari indonesia, saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu anda semua kebenaran, setiap orang yang anda lihat pada catatan mereka di blog dan laman web ini adalah pencuri (SCAMMERS), saya telah menjadi mangsa cerita mereka dan mereka telah merosakkan hidup saya.
    Saya tidak di sini untuk memberitahu anda kisah bagaimana saya ditipu dan bagaimana saya kehilangan banyak wang kepada mereka.

    Saya di sini untuk memberitahu anda SYARIKAT PINJAMAN sebenar dan sahajalah yang ALLAH hantar untuk mengubah hidup saya, mereka adalah SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL, mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen yang diiktiraf dan dibiayai oleh WORLD BANK.

    Mereka adalah satu-satunya syarikat pinjaman tulen, mereka mempunyai syarat dan syarat pinjaman yang cukup besar, untuk menutup semua pinjaman mereka mampu dimiliki dan cepat dilunaskan tidak seperti syarikat palsu lain yang anda lihat di sini dalam talian yang akan mengambil wang anda tanpa mengeluarkan pinjaman anda,
    Tolong jangan tertipu oleh saksi yang mempunyai nombor dan whatsapp indonesia, mereka semua penipu, bagaimana syarikat individu boleh memberi pinjaman ?, itu harus menjadi pertanyaan pertama anda.

    Rakan-rakan saya di Asia, saya mohon anda mendengarkan saya ketika saya bersumpah kepada anda dengan nama Allah, bahawa saya mengatakan kepada anda semua kebenaran, Syarikat ALL GLOBAL GRANT LOAN, satu-satunya syarikat yang boleh dipercayai dan mereka akan memastikan anda menerima pinjaman anda setelah anda menyelesaikan proses pinjaman seperti yang diperlukan.
    Mengapa anda tidak menjadi antara berita baik ini dengan menghubungi mereka segera jika anda SANGAT MENARIK untuk meninggalkan perjuangan kewangan anda dan meningkatkan tahap kehidupan anda, berikut adalah EMAIL allglobalgrantloan@gmail.com.

    Anda bebas menghubungi saya di EMAIL fradesyriritia12@gmail.com saya untuk maklumat lebih lanjut, saya dengan senang hati akan mendengar anda berkongsi kisah kebahagiaan anda sendiri.
    Terima kasih semua, dan semoga ALLAH memberkati SEMUA PINJAMAN PEMBERIAN GLOBAL kerana memberi saya kegembiraan baru ini.

    NAMA Syarikat: SEMUA PINJAMAN GRANT GLOBAL
    EMAIL Syarikat: allglobalgrantloan@gmail.com.
    Whatsapp Syarikat: +1(304)997-4034
    E-mel Saya: fradesyriritia12@gmail.com

    ReplyDelete
  21. mudah2an segalanya dipermudahkan๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    ReplyDelete
  22. mudah mudahan segalanya dipermudahkan....

    ReplyDelete
  23. Waahhh senang la ada servis macam tu.. kot kot nanti nak pickup barang kannn

    ReplyDelete
  24. boleh buat pick up moto sekali tak.. hahahahaha

    ReplyDelete