RUMAH BAWAH 50K SEPANJANG PKP

3.5.20

Hi Assalamualaikum Guys,

Apa khabaq semua sepanjang PKP ni. Untuk hari ni aku nak kongsi yang aku ada buat bina rumah dengan harga bawah RM50K. Apa yang bestnya lagi sekarang ni aku bagi cash rebate RM49K.

Serius aaaa...

Siapa sangka dengan hanya RM50K boleh dapat rumah dua pintu masuk dan satu kelongsor keta. Dua pintu masuk tak tahan tu. Satu merangkak dan satu memang masuk terus.

Tau... ramai mesti tak caya punya. So far anak aku adalah pelanggan pertama. Cumanya sebab dia anak aku so aku yang kena bayaq sendiri la. Dan aku takdak testimoni lain. Hehehe...


Kalau hangpa tengok gambaq tu macam gelonsoq untuk orang kan. Bukan biasa-biasa. Tu gelonsoq untuk kereta. Haaa... kau mampu?

Nak dijadikan ceritanya. Lepaih anak aku try gelonsoq badan dia dekat gelonsoq keta tu. Terus benda ni hanya jadi sejarah. Hahahaha...

Kalau hangpa nak boleh la komen dekat bawah. Harga dah memang habeh rebate dah tu. 

Hangpa buat apa weh. Selamat berpuasa tau.





You Might Also Like

40 kata zulhilmi kiut

  1. Uik takkan harga rumah 50K?

    ReplyDelete
  2. waduh menarik tawaran ni, siap ada rebate lagi tu, if loan bank trus dpt join moratorium 😁😁 6 tangguh byr. idea creative tuk anak2, elok buat sendiri dari beli kan. benda tuk bkn nya murah. lagipun bdk guna pun skjp je

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepanjang pkpb rebat 49k. hahahahha,... so far bank mmg reject. ;p

      Delete
  3. Kreatifnya mujurlah sempat snap picture no sebelum jadi sejarah tu hehehee...
    Nak order satulah untuk kucing Mrs. A hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kucing ni memang tak sampai satu hari. hahahaha.. habes dicakornya

      Delete
  4. boleh buat baru..isi masa lapang di masa PKP ni

    ReplyDelete
  5. Hahaha ingt bebetul..salam kenal, jemput singgah blog sya ye

    ReplyDelete
  6. hahahaha okay ni lawak. Dah agak dah mesti ada plot twist ni.

    ReplyDelete
  7. hahahahahaha dushhh, ya Allah baru bersemangat nak tau. sekali scroll gambar. whatttt!.

    ReplyDelete
  8. gelongsor tu tahan ke? hahaha
    comelnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahan,... untuk keta siap. keta mainan. hahahaha

      Delete
  9. adui.. lps gelongsor tu mcm mn la keadaan rumah tu yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lps tu terus tak jadi rumah... jadi reban ahahaha

      Delete
  10. baru tahu tengok gambar..adui..lawak king..

    ReplyDelete
  11. hahaha sabo jerk la.. tp sgt kreatif...

    ReplyDelete
  12. cantik rumah pkp tapi sayang dah jadi sejarah hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha... mmg sejarah mama.. sehari je. hahah

      Delete
  13. Anak anda sangat sayang dengan anda.
    Buktinya ... , dia jadi pelanggan pertama anda 😄.
    He is a nice boy.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha... agak la.. dia pun mcm serba salah. hahaha

      Delete
  14. mahalnya 1K lepas rebate
    kos bahan berapa ringgit jer
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha... saja nk bg nmpk murah bg rebat 49k. hahaha padahal kotak pun kutip jha. hahahaha

      Delete
  15. Hahaha. murah weii rumah dapat 2 pintu sekali.cepat siap pulak tu. Baru nak cakap, kalau gelonsor untuk orang tu memang sekali gelonsor je kaedahnya. ranap terus.takpe, boleh beli baru guna rebate :p

    ReplyDelete
  16. Nanti akan difikirkan yer, 🌹🌹

    ReplyDelete
  17. What a beautiful playhouse! I am sure this cute little man loves to play in it and keeps him happy in these times of isolation at home.

    ReplyDelete
  18. bagus2. kreatif time PKP ni.

    ReplyDelete
  19. kalau betul murah lama da sold out😆😆

    ReplyDelete