BELAJAR LAH DALAM LAGI

19.5.20

Hi Assalamualaikum Guys...

Semoga hangpa sihat dan sentiasa dalam rahmat serta kasih sayang Allah. Aaminn. Doakan aku jugak na.

Habit aku sekarang memang banyak membaca. Dan hari-hari akan buat list task to do. Apa perlu buat hari ini dan esok. Susah nak komit kalau tak disiplin betoi kan. Ni pun cabaran bila kerja sendiri.


Tajuk aku tu untuk aku pesan pada diri. Untuk belajar dalam lagi. Ilmu ni makin belajar makin kita rasa bodohnya kita. Serius... memang bodoh gila. Kadang cara nak bukak aiskrim atau nak buang gula getah dekat baju pun kita baru tau kan.


Jadi... ambil masa sedikit ni. Nak ucap terima kasih dekat blogger yang memang sentiasa kongsi info. Banyak sangat aku belajar bila aku start kentut dekat blog hangpa balik. Bukan semua kita boleh lalui kan, bila mana orang kongsi pengalaman kita pun tau mana nak cuba dan adjust.

Selamat berpuasa guys. Moga kita semua dapat berusaha untuk mendapat redha Allah ditambah dengan manis Lailatulqadar.

Apa-apa roger dekat bawah.






You Might Also Like

19 kata zulhilmi kiut

  1. Betul tu data pengetahuan daripada bloggers lain juga.
    Saya cuma kongsi pengalaman dan apa yang saya tahu.
    Singgah sini.

    ReplyDelete
  2. betul,saling berkongsi info dan maklumat yang baik =)

    ReplyDelete
  3. Lagi banyak kita belajar
    lagi banyak yang kita tak tau

    ReplyDelete
  4. Betul, dalam hidup ni kita kena selalu belajar.

    ReplyDelete
  5. aku pun sama.. kadang2 budak2 sekolah tnya x boleh nak jawab.. huhu.. sebab tu kena rajin membaca isu2 semasa.

    ReplyDelete
  6. Kudoakan sehat selalu.
    Betul, dari saling mengunjungi blog kita jadi nambah pengetahuan dan wawasan.

    ReplyDelete
  7. Belajar dalam-dalam bagos... tapi jangan belajar sampai 'ke dalam!' hehe

    Selamat berpusa dan stay safe!

    ReplyDelete
  8. Benar sekali..
    Semakin Kita belajar..
    Semakin byk yg Kita tahu..
    Apabila belajar semakin Dalam...
    Makin mendalam ilmu yg didapati..

    Terima kasih singgah diblog akak..

    Selamat menjalani ibadah puasa Dan memburu lailatul qadar..

    ReplyDelete
  9. setuju sangat. saya dah jarang sgt membaca buku kecuali membaca benda kerja kat office. cuma tu lah, kena pastikan tau juga tentang perkembangan semasa, membaca online

    ReplyDelete
  10. Sangattttt betul, makin banyak kita belajar makin banyak sebenarnya kita taktau. Ilmu tu sangat luas..

    ReplyDelete
  11. betul tu. Apa yang kita tahu tu, kadang kala kita tak tahu sedalamnya pun. Bagus membaca, banyak ilmu yang kita boleh dapat. ayat cam cliche tapi itulah realitinya kan.

    ReplyDelete
  12. setiap hari belajar benda baru. Tak pasti kenapa mood membaca di kala PKP nih makin merudum

    ReplyDelete
  13. Nak tambah ilmu memang kena lah rajin membaca.

    ReplyDelete
  14. bagus lah suka membaca
    Aku sekarang nih mood membaca tak ada
    hahaha

    ReplyDelete
  15. Tq.. peringatan utk mama juga

    ReplyDelete
  16. belajar dan cr ilmu tu tugas spnjg hayat😊

    ReplyDelete