TUKAR TEMPLATE BLOG.

10.6.18

Bismillahirahmanirahim...


1. Template blog aku ni dah 4 tahun rasanya. Jarang update jadi rasa tak kisah sangat. Tapi sekarang dah rajin update. (tengok la sampai bila kan. Hahahah...)

2. Aku ada google jugak template free la macam mana nak design blog la. Mencabar weh... sejujurnya memang aku tak sempat nak belajaq semua ni. Dan dari dulu memang bukan aku yang design.

3. Jadi aku post kali ni nak menyeru sesiapa yang ada buat servis mendesign blog ni untuk membantu secara berbayar.

4. Walaupun blog ni blog paling sedu 2018, tapi aku nak la jugak beraya nanti dengan imej blog yang lebih segar kan. Mana la tau ada job lepaih ni. (bajet sikit ni. Kahkahkah..)

5. Jika ada yang menyediakan servis ni. Boleh PM aku dekat FB aku atau email ja teruih dengan harga kira macam mana. Kira sama-sama dapat manfaat untuk raya ni la.

6. Ni link design cadangan aku. http://rosemary-minimal-themexpose.blogspot.com/

7. Kalau ada kawan-kawan yang kenal kawan kepada mana-mana kawan jugak, boleh la kongsi contact atau mana aku boleh reach dia. Tapi jangan la yang expert. Lari bajet i.

8. Mohon bantuan ye kawan-kawan. Cayang hangpa. (nampak tak macam bodek sangat kan? Hahaha...)



You Might Also Like

18 kata zulhilmi kiut

  1. Oo.. boleh cuba khidmat Mai (Noormaizan.com) ataupun sis hawa. Ada lagi beberapa orang blogger yang buat perkhidmatan ni cuma kita biasa dengan Mai

    ReplyDelete
  2. saya pun tempah designer pasang template kat blog sebab tak pandai bab bab coding dan mencantikkan kedudukan susunan widget bagai haha. my blog's designer: kak maisarah. Ni blog nya: http://www.maisarahsidi.com/

    ReplyDelete
  3. SEMOGA MAKIN CERIA BLOG BRWAJAH BARU SAMBUT RAYA

    ReplyDelete
  4. lawa sangat tema rosemary yg abang pilih tu :D

    ReplyDelete
  5. Kalau dpr design mcm tu.. Sbiji sama. Kasha pon nak. Haha.. Harga mur mur sudah

    ReplyDelete
  6. saya pun ada buat untuk edit2 blog ni. tapi tak sehebat pro yang lain hehe. harga mur mur je saya caj. ^^

    ReplyDelete
  7. Wah bagus nak inovasikan template blog, ada rakan suggest pada julia dulu cari template yang fully responsive dan mesra SEO itu paling penting, cantik saje tak cukup, kena ambil kira kedua-duanya.

    Pernah ambil free template kononnya responsive, tapi bila publish entry gambar jadi penyet tau...so julia tukar lg sampai dpt template yg kira okey juga la.

    Selamat rajin update blog.

    ReplyDelete
  8. Wahhh semangat baru ni... Dulu sis buat sendiri ambil je template free yg mesra pengguna, responsive dan mesra SEO. lama2 sis jadi tak tahu sebab dah tak tekun macam dulu. So tempah je lah blog dekat orang lain..

    Teruskan semangat berblogging ni ye.

    ReplyDelete
  9. lepas ni mesti best berblogging..dah tukar template baru kan..ramai je blogger yang buat servis edit blog dengan harga yang berpatutan

    ReplyDelete
  10. Lepas ni mesti makin bersemangat + best berblogging.. ;)

    ReplyDelete
  11. ceria menyambut raya...semoga jumpa yg berkenan di hati..

    ReplyDelete
  12. ala2 mencari semangat baru dengan rupa baru la ni

    ReplyDelete
  13. Padahal blog awak dah cantik cenggini pun awak nak re-template, macammana la dengan template saya yang teruk tu..sedih..haha

    ReplyDelete
  14. lepas dah tukar mesti lebih semangat nak update blog nanti =)

    ReplyDelete
  15. satu impian dan nekad yang bagus..

    sayangnya saya bukan pakar dalam bab design template blog..

    biasanya DIY dan hasilnya tak la cantik sangat

    ReplyDelete
  16. Selamat berhari raya dengan blog berwajah baru :)

    ReplyDelete
  17. Sama la jugak ngan teman... template tak berubah sejak mula rajin menaip... masih tak berkesempatan nak tukar...

    ReplyDelete
  18. Macam langsir juga, bila raya kena tukar baru.

    ReplyDelete