BADMINTON

4.6.18

Bismillahirahmanirahim...



1. Teringat aku masa kecik, yang aku besaq nanti nak jadi player badminton.

2. Semuanya kesan kehebatan pemain badminton masa tu.

3. Masa 90-an dan awal 20-an ramai pemain Malaysia power-power.

4. Macam harini kita lebih kenal Lee Chong Wei.

5. Apa yang bestnya masa kecik dulu, walau pegang raket murah dah rasa macam player antarabangsa tu.

6. Yang tak boleh kalah bila member gemok sikit rasa boleh menang. (dah masa tu kurus lagi.. hahah..)

7. Net badminton tu tak mampu beli. Jadi guna basikal diterbalikkan. Asal lepaih basikal tu kira lepaih la. Itu pun dah dikira tinggi.

8. Siap pi court badminton orang besaq lagi. Nak kutip bulu tangkis yang rosak. Nak bawak balik main dekat rumah.

9. Tapi harini kalau orang ajak aku main badminton memang sembang ja la macam reti main. Baru satu game dah pukui merata.

10. Alaa... macam la hangpa tak tau yang zulhilmi ni memang kaki sembang. (hahaha..)


You Might Also Like

21 kata zulhilmi kiut

  1. Hehe.. seronok kalau teringat zaman kecil-kecil dulu kan. Umpama tiada resah

    ReplyDelete
  2. Hahaha gambar tu main point xD

    ReplyDelete
  3. sama, masa kecil dulu selalu main badminton..rasa macam dah hebat sangat,bila dah besar try join pertandingan, kalah teruk saya dibuatnya....hahaha =)

    ReplyDelete
  4. masa kecik-kecik dulu, main badminton guna reket kayu... siap sodok tanah sekali... maklum la reket lagi besar dari tuannya.... kikikiki....

    ReplyDelete
  5. hahaha ceh baca last2 kaki sembang rupanya

    ReplyDelete
  6. sempat lagi ni nak jadi pelapis chong wei.. hehehe

    ReplyDelete
  7. wahhh... memang macam tu.. dulu main badminton seadanya.. siap ikat tali dari satu pokok ke satu pokok untuk paras net...

    ReplyDelete
  8. Dulu lain skrg lain kan....Dulu hampir smua isi rumah bagi sokongan penuh kpd pemain badminton kebangsaan. semua tonton siaran live yg sama. skrg ni mcm2 ada....

    ReplyDelete
  9. budak2 90 dok layan ceta anak2 sidek hahaha.. dlu rajin pukul skrg pukul telur ayam bt biskut raya haha

    ReplyDelete
  10. muahahahhaha. badminton ni layan jugak cuma sakit lengan lepas tu memang tak layan laaa

    ReplyDelete
  11. PH masa kecik dulu pun suka main badminton. Main dalam rumah pulak tu. Tak reti pun peraturan game, pakat pukul shuttlecock jer.

    ReplyDelete
  12. dulu nak main badminton sebab anak anak sidek hehehe

    ReplyDelete
  13. Pernah main badminton kat kolej sebab sahut cabaran kawan, pastu tobatt tak mau main depan orang dah sebab kena ejek "hang main badminton ka bersilat." Hahaa bila bulu tangkis mai ja mulut kemain duk haiyahh haiyahhh pukui tak kena pun.

    ReplyDelete
  14. Zaman Mrs. A kecik dulu pun badminton memang famous sebab dek anak-anak sidek.
    Takdelah pandai sangat main badminton tapi.... bolehlah hehehe...

    ReplyDelete
  15. 1st reket sy berharga rm2.50 tahan noo pukul byk kali pun x putus

    ReplyDelete
  16. p/s just beritahu pelukis komik anak2 sidek tu kwn opis sy ;-)

    ReplyDelete
  17. Gambarnya cakap ...
    Mengingatkan kesukaanku masa kecil suka menggambar orang bermain badminton 😁

    ReplyDelete
  18. saya tak reti main badminton,.. amik raket buat lambung2 bulu tangkis je.. hehe.. tapi dulu kecik2 kartun anak-anak sidek tu best dilayan..

    ReplyDelete
  19. asal badminton mesti teringat kat kartun anak2 sidek hehehee...

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    ReplyDelete
  20. Badminton setakat pukul2 gitu retilah.. kalau ajak lawan eerrr.. tak tahu sape yang kalah dulu.. hahaha..

    ReplyDelete
  21. Teringat masa kecik nak main badminton pun susah, shuttlecock tu pakai yang dah rosak je..

    ReplyDelete