SAKIT KEPALA AMAT SANGAT

ZULHILMI TEMPOYAK | 15.10.17 | 5 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Dua minggu lepas aku sakit kepala amat sangat. Dua hari lepas sakit kepada tu terus demam. Demam dengan batuk berkahak apa. Kahak tu kalau melekat dengan cermin mau kena kikih pakai pengikih simen tu. Then..  Balik Johor malam lagi bertambah pening sebab selang dengan silau lagi. Sebenarnya aku agak susah nak demam ni. Tapi sekali demam memang kena kuat semangat ja.

Dalam otak biasalah pikir macam-macam. Sakit ni la, sakit tu la. 

Sakit kepala aku masa tu rasa macam otak longgar. Setiap kali sujud ja sakit. Aku dok rasa sinus dekat hidung ja. Hidung rasa memang tersumbat sambil bini tolong google youtube untuk urut sinus la. Macam-macam teknik ada. Terharu aku dekat bini. Untung kan ada bini ni. Hehehe..


Nak dijadikan cerita sebab dah melarat sampai seminggu aku pun pi la klinik. Doktor kata migrain ni. Aku sebelum ni pernah rasa, tapi tak sampai sakit macam baru ni. Sebelum ni boleh tahan lagi. Baru tahu bila orang kata migrain sakit macam mana. Tapi level aku ni rasa terkawal lagi. 

Hangpa tengok. Ubat pun besaq jari aku yang memang besaq. 

Sebelum ke klinik tu aku dah siap berbekam lagi. Ada rasa lega sikit la. Tapi dah melarat sampai seminggu risau la jugak kan. Teringat pulak lemak-lemak yang naik ni, penarik kepada penyakit. Makan tak lalu masa tu. Tapi kalau orang ajak aku main futsal memang aku main jugak. Hehehe...

Saja nak kongsi dengan hangpa yang baru ni tak berapa sihat. Tu yang tak update blog tu. Kahkahkah... Best tak alasan. Padahal dah banyak kali tak update. Ada tak yang pernah kena migrain dan ada petua ka apa ka. Kongsi la sikit. 

p/s: malam sket baru kentut dekat blog hangpa la.



5 comments:

  1. sakit kepala pun nak main futsal ke bos? =) minat betul ni...

    ReplyDelete
  2. mari makan set suplemen migrain, Insyaallah kurang sakitnya nanti

    ReplyDelete
  3. Salam singgah. Anda dijemput join GA saya! :)

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    Semoga cpt sembuh!

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger