PANDUAN IBU BERSALIN

ZULHILMI TEMPOYAK | 5.4.17 | 22 Comments
Bismillahirahmanirahim...


Kali ni tak nak sembang banyak. Nak paksa korang yang tengah dok stalk blog acah idaman Malaya ni untuk LIKE dan SHARE page facebook ni. Maaf la ni bukan sponsored post cuba lebih kepada support impian kawan-kawan. Kahkahkah... (gelak acah kejam)

Apa yang best sangat kalau korang LIKE?


Perlu ka nak LIKE page Panduan Ibu Bersalin ni?

Mulanya aku pun macam tu. Yela.. apahal nak paksa-paksa LIKE pastu SHARE info yang kecik-kecik anak ni. Tapi lepas aku dengar impian kawan aku ni aku setuju dan aku rasa kita ramai-ramai kena paksa kawan-kawan lain untuk dapatkan info yang tepat dan memang membantu para ibu terutama dari segi sebelum dan selepas bersalin. Nampak aku macam ayah-ayah lak kan.

Apa yang menariknya dalam page ni dorang ada kongsikan panduan untuk ibu, ayah dan beberapa quote serta ayat untuk positifkan kehidupan. Ramai juga kadang ayah-ayah yang tak alert untuk ambil tahu hal berkaitan sebelum dan selepas bersalin. Apa yang boleh kita buat adalah SHARE dan ingatkan mereka.

InsyaAllah aku tak lama lagi pun akan jadi bapak. Alhamdulillah...

Cuma sepanjang proses ni aku belajar banyak benda yang lebih mencabar. Keluar masuk hospital. Tidur di wad dan aku percaya yang aku kena belajar lebih untuk sokong isteri aku. Macam orang tua kata la, "berat mata memandang, berat lagi bahu memikul".

Nanti aku akan share juga liku-liku yang dihadapi sepanjang beberapa bulan perjalanan ni dan juga baki beberapa bulan berjalan ni. Mungkin ada yang perasan aku ada upload semua tentang isteri aku. Asyik-asyik tentang isteri. Bukan apa, kadang aku terfikir dan aku takut aku kurang bagi penghargaan pada isteri aku. Huhu.. macam sedih..

Penghargaan bukan hanya dengan harta benda. Kadang ambil berat pun orang dah happy.

Btw kawan-kawan. Terima kasih kerana selalu support blog ni walau tak ada apa. Apa yang aku mampu share hanya sedikit pengalaman yang mana aku pun dapat pengalaman dari baca blog korang.

Jangan lupa LIKE Panduan Ibu Bersalin.

Terima kasih kawan-kawan. Love u oll.

Rasa macam serius la entry kali ni. Kahkahkah...


22 comments:

  1. Bagus ni.. hehehe nanti nak terjah.. ekekeke

    ReplyDelete
  2. heheh..baguslah...
    ambik ilmu juga...
    sng nk jaga isterikan..
    sbg tanda penghargaan...

    ReplyDelete
  3. Serius tu seriuslaa jugak entry nih. Tapi, bila sampai part gelak tu macam tak jadi nak serius. Haha

    Tahniah bakal jadi bapa. (Y)

    ReplyDelete
  4. Tak lama dah tu nak jadi ayah ayah pulak :D.... nanti nak tengok page niii

    ReplyDelete
  5. wahhhh tahniah! nanti jadi parenting blogger la ni.

    ReplyDelete
  6. boleh ambik shaklee tau, boleh kontek saya

    ReplyDelete
  7. pasni penuh cerita n gambar anak2 je laa ye... tahniah!!!

    ReplyDelete
  8. Tak kawen lagi tapi like juga support member punya member. Hehehehe.

    Congratulations pengantin baru, hihi.

    ReplyDelete
  9. Tahniah, moga menjadi ayah yang solehah..hehe. nanti akak like page tu.

    ReplyDelete
  10. Thank you singgah blog Uyul. Tahniahh Abg Tempoyak! Nanti uyul like page tuh hehhe.

    ReplyDelete
  11. Tahniahh sbb nak dpt bby xlame lagi. Jangan lupa tempah bantal dri CR. Hahaha.

    ReplyDelete
  12. Panduan berguna bagi para bakal ibu bapa dan yg telah menjadi ibu bapa. Fiza dtg untuk jemput meriahkan GA http://ourmemoria.blogspot.my/2017/04/giveaway-dior-miniature-perfume-mini-by.html

    ReplyDelete
  13. tahniah bro.. semoga menjadi ayah yang hebat.. btol,, org perempuan ni cukup rasa dihargai pun dah rasa macam permaisuri..

    ReplyDelete
  14. Salam..
    baru sempat jengah yr blog.
    nice sharing anyway..
    and congrats.

    lepas baby besar nanti boleh lah ke Kashmir yee..

    ReplyDelete
  15. pokcik nak dapat baby dah ke? tahniah!!!!

    ReplyDelete
  16. wahhh..tahniah daddy to be...hihih simpan ilmu banyak2 berguna tu nanti

    ReplyDelete
  17. Aduh....sudah pencen bersalin, ko ajelah yg like Zul haha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger