AYAH PASTI DIRINDUI

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.2.17 | 26 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Seminggu sebelum zulhilmi nikah dulu, tiba-tiba dikejutkan dengan ayah. Ya.. ayah tiba-tiba jatuh dan terlantar di hospital. MasyaAllah.... masa nak tulis ni pun rasa menitik air mata.

Yang terkejutnya sebab kita baru sembang whatsapp happy-happy. Ayah siap melawak lagi sebab di Pangkor untuk meeting urusan orang kampung. Tak ada sakit yang dikongsi. Tiba-tiba "PAP" adik call kata ayah masuk emergency. 

21 Oktober 2016 ayah pergi menghadap Ilahi. 
28 Oktober 2016 zulhilmi bernikah. 



Almarhum Zulkefli Abdul Rahman. 

Macam mana perjalanannya? 

Alhamdulillah. Urusan jenazah sangat lancar. Urusan pernikahan lancar. Tapi... hati mana yang kata tak merindui orang yang beriya ready.

Kali ni nak rasa lepas rindu pada ayah ja. Semoga Ayah, semua ahli keluarga, Umat Muhammad SAW dipelihara di alam kubur dan di tempatkan dalam syurga Allah.

Syukur tak terhingga sebab dapat keluarga mertua yang sangat caring. Drive dari Johor untuk datang jenguk. Untuk tanya khabar dan untuk tanya keadaan.
Sayang ayah. Sayang sangat-sangat ayah.
Terima kasih semua yang doakan dan ingatan. Maaf juga sebenarnya tak ramai tau masa Zulhilmi nak dan selepas bernikah.

Nanti aku kongsi lagi. Selama 2 hari ayah jatuh dan koma. Apa yang kami fikir, buat dan bertapa mudahnya perjalanan ayah pergi. Alhamdulillah.



26 comments:

  1. SALAM TAKZIAH ZUL N FAMILI...INNALILLAH DIDOAKAN ROH AYAHANDA DICUCURI RAHMAT-NYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Allahu. Ujian hebat untuk orang hebat. Semoga arwah ditempatkan di tempat orang2 soleh. InshaAllah.

    ReplyDelete
  3. peritnya dugaan nih dik, sgt mengejut kan
    apa pun kalau rindu sedekahkan alfatihah bt arwah, surah Yasin

    ReplyDelete
  4. Salam takziah buat awak. Semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yang beriman dan beramal soleh. InsyaAllah

    ReplyDelete
  5. ayah akak meninggal 31 julai th lepas..
    yg sebaknya..dah 4 th akak tak jumpa ayah..tau2 ayah pergi..

    ReplyDelete
  6. Sedihnya... moment indah yg mahu diraikan bersama tapi dia pergi dulu meninggalakan semua
    Semoga roh ayah ditempatkan bersama kalangan para solihin

    Salam takziah dari kakak.
    Tahniah juga dah jadi suami seorang hawa.

    ReplyDelete
  7. alfatihah, baru lagi meninggal tu. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang2 yang bahagia

    ReplyDelete
  8. Ya Allah. Dari Dia kita datang, kepada Dia kita akan kembali. Takziah untuk ZT sekeluarga ya. Ain doakan roh arwah dicucuri rahmatNya dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman. Ameeennn. Alfatihah...

    ReplyDelete
  9. Salam Takziah..
    Semoga roh ayah di tempatkan dikalangan orang yang soleh.

    ReplyDelete
  10. Jangan lupa berdoa dan sedekahkan al-fatihah kepada Arwah ayah setiap hari.

    ReplyDelete
  11. Innalillahiwainnailaihirajiuun. Semoga roh ayah bro zul dicucuri Rahmat n ditempatkan bersama org2 yg soleh. Aamiin.
    abam kie folo sini ye? no 1178. tq.

    ReplyDelete
  12. Ya Allah sedihnya zul, innalillahiwainnailaihirojiun semoga roh ayah ditempatkan dikalangan orang2 yg berimah. Be strong ya?

    saya singgah sini dan follow. salam perkenalan.

    ReplyDelete
  13. hebat ujian ni. orang yang kuat je boleh hadapi ujian macam ni.

    ReplyDelete
  14. Salam tkziah mi. Allah aturkan yg trbaik dh ntuk kau. Ak pasti ayah ditempat yg beriman :)

    ReplyDelete
  15. alfatihah... salam takziah utk zul sekeluarga

    ReplyDelete
  16. al-fatihah. moga arwah sentiasa dicucuri rahmat.

    bro memang strong! keep it up bro

    ReplyDelete
  17. ALLAH.

    bergenang plak baca entry ni

    AL-Fatihah utk arwah..

    ReplyDelete
  18. Al fatihah....
    Sekejapan yek Zul perginya. Pulak tu masa hang nak nikah. Sedihnya...

    Tak perlah Zul, sedekahkan ajelah bacaan al fatihah atau yassin selalu untuk arwah

    ReplyDelete
  19. Sunggauh PC sebak..moga baik-baik almarhum di sana..

    ReplyDelete
  20. Al-fatihah.. Moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...

    Lea follow sini ye.. :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger