NERVOUS WEH NAK KAWEN. APA YANG AMPA PALING NERVOUS?

ZULHILMI TEMPOYAK | 19.9.16 | 37 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Fuhhhh… terima kasih kawan-kawan yang rajin kongsi. Maaflah, sibuk sikit memandangkan housemate ni tarikh dia dah dekat. So… banyak pulak koje bila tarikh makin dekat ni kan. Duit pulak keluaq macam ayaq terjun yang mengalir. Deraih betoi.

Ni baru majlis kawan kan. Kahkahkahkah… (gelak sopan ni)

Appreciate sangat yang ampa share. Bila nak dapat compile kan semua yang ampa dah share tah. InsyaAllah dalam masa terdekat la yak. Minggu ni memang khas untuk kentut dekat blog ampa. So.. jangan dok acah-acah malaih nak update. (Hahahaha… Nampak buat rajin ni)

Sebenaqnya setiap minggu ada majlis nikah atau kahwin member member. Sambil tu dok perati la. Bukan kata nak membandingkan level majlis. Cuma just nak tau macam mana persiapan dari sudut flow majlis dengan bajet kewangan yang aku ada. Maksud aku, housemate aku ada. 

Kahkahkah… lempang mau?

Aku sekarang masih dok terpikir-pikir. Masa nikah tu kan, atau masa sebelum nikah kan. Apa benda yang paling menakutkan. Walau tak tau takut apa.. tapi tetap rasa takut ni. Ampa yang ada pengalaman share la sikit. Jangan peram sangat. Luahkannnn…

Mengada-ngada la poyak ni kan. Asai orang singgah blog dia kena share kan.

Takut nasik tak cukup ka. Takut tak sempat selfie ka. Takut nanti lafaz akad 5 kali ka. Takut tok kadi nervous ka. Takut pengapit hensem sangat ka.

Sepanjang aku jadi photog amek gambaq kahwin kan. 2 benda ni aku tengok orang paling keliru, 
1. Masa berarak cover cantik tu kan, nak ke pelamin ka nak ke meja makan beradab.
2. Kalau ke meja makan, tak pasti bila nak dapat Q pi pelamin. Bila ke pelamin pulak tak pasti bila nak pi meja makan.
3. Lepaih potong kek, jadi apa? Kadang ada yang macam krik.. krik…

Ehhh.. ni dah jadi 3. 

Maksud kata… aku pon kalau kawen nanti mungkin akan jadi keliru jugak.

Barang dah start cari. - kata housemate

Nasib baik kawen satu kan. Kalau kawen 2, 3, 4. Fuhhh… jenuh. 

Haaa… cuba la share sikit. Apa yang paling merisaukan atau yang dok main kat kepala sebelum majlis Nikah berlangsung ni.



PERSEDIAAN ANDA MENGHADAPI HARI ISTIMEWA.

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.9.16 | 29 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Terima kasih bagi kawan-kawan yang berkongsi tentang apa yang merisaukan atau yang mungkin terlepas pandang masa Majlis Nikah atau Majlis Bersanding nanti. Nanti aku akan senaraikan dan kongsi dengan orang bujang yang ramai dekat luaq sana. Haaa.. bagus kan perkongsian untuk orang newbie yang kawen first time.

Harap memang first time and ever la yak.

Alright.. kali ni aku perlukan bantuan ampa sekali lagi. Maaf la kalau sampai asal baca blog ni ja kena kongsi idea. Asal singgah blog ni ja kena kongsi idea. Aku perlukan idea untuk apa persediaan ampa biasa buat dalam 2 bulan sebelum menghadapi hari istimewa. Tak kisah la majlis istimewa apa pun. Bersunat pun boleh. 

Contoh.. catering dah confirm deposit. Baju Nikah dah siap. Doorgift! (Arghhh)

Rasa macam serius sangat la entry ni. Cuba gelak sorang-sorang sikit. Kahkahkahkahkah...

Gila! (Aku la... Hahaha...)

Aku menanti sambil tak lupa kentut kat blog ampa.

Iya... ni memang tips untuk housemate aku yang nak majlis tak lama lagi. Tak kan la aku kannn, Housemate aku memang suka baca blog-blog ni. So.. ni cara untuk hook dia masuk blog aku la. Jadi tak cara coverline aku? (Kahkahkahkah...)


Haa... atas ni gambar persediaan aku untuk HADIR ke majlis Nikah kawan aku. Tengok... baik tak. Nak hadir ja pun siap pi joging. Aku tak cerita kat sapa pun weh. Takut 2 hari ja pi. Nanti kena bahan pulak.

Kahkahkah... (Hmmm.. dah pasaipa)




Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger