PERSEDIAAN ANDA MENGHADAPI HARI ISTIMEWA.

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.9.16 | 29 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Terima kasih bagi kawan-kawan yang berkongsi tentang apa yang merisaukan atau yang mungkin terlepas pandang masa Majlis Nikah atau Majlis Bersanding nanti. Nanti aku akan senaraikan dan kongsi dengan orang bujang yang ramai dekat luaq sana. Haaa.. bagus kan perkongsian untuk orang newbie yang kawen first time.

Harap memang first time and ever la yak.

Alright.. kali ni aku perlukan bantuan ampa sekali lagi. Maaf la kalau sampai asal baca blog ni ja kena kongsi idea. Asal singgah blog ni ja kena kongsi idea. Aku perlukan idea untuk apa persediaan ampa biasa buat dalam 2 bulan sebelum menghadapi hari istimewa. Tak kisah la majlis istimewa apa pun. Bersunat pun boleh. 

Contoh.. catering dah confirm deposit. Baju Nikah dah siap. Doorgift! (Arghhh)

Rasa macam serius sangat la entry ni. Cuba gelak sorang-sorang sikit. Kahkahkahkahkah...

Gila! (Aku la... Hahaha...)

Aku menanti sambil tak lupa kentut kat blog ampa.

Iya... ni memang tips untuk housemate aku yang nak majlis tak lama lagi. Tak kan la aku kannn, Housemate aku memang suka baca blog-blog ni. So.. ni cara untuk hook dia masuk blog aku la. Jadi tak cara coverline aku? (Kahkahkahkah...)


Haa... atas ni gambar persediaan aku untuk HADIR ke majlis Nikah kawan aku. Tengok... baik tak. Nak hadir ja pun siap pi joging. Aku tak cerita kat sapa pun weh. Takut 2 hari ja pi. Nanti kena bahan pulak.

Kahkahkah... (Hmmm.. dah pasaipa)




29 comments:

  1. Tips nak buat apa majlis memang banyak
    Kena rajin google aje
    Lepas tu pilih mana yg sesuai.

    ReplyDelete
  2. mental n fizikal must be fully ready.Ok bye.

    ReplyDelete
  3. kene rajin google pastu kene ada plan sendiri gk... tak blh nk hrp kt google je... kang pening lak...

    ReplyDelete
  4. Bersiap rancang apa yg patut n kena tanya juga mrk yg berpenglaman.

    ReplyDelete
  5. iols kawen dulu parents yang setel (cuma bab2 baju je weols berdua yg kena buat)
    yg lain mak abah adik beradik yg setel..weols kasi duit seketui gedebuk nahh setel ok
    relax lah 2 bulan kut..jom kentut reramai hahaha

    ReplyDelete
  6. Kami wat ala kadar ja. Byk kakak n emak tlg setelkan. Balik kjap2 utk setelkan doorgift hntaran skit3 n baju je...
    Yg lain kakak n mak tolong2

    ReplyDelete
  7. Kotnya hang yg nak kawen .....sakan nampaknya tu nak cover lemak. Mmg sah hang yg nak kawen ni. Hang jgn nak tipu ahkak Zul. Ko ingat ahkak tak tau!

    Mana pernah ada kawan yg sanggup buang lemak semata mata nak gi wedding kawan kecuali dia yg nak kawen....

    ReplyDelete
  8. Klau bole semua nk sempurnakan...klau akak dulu2 rajin tgk majalah huhu...moga semuanya berjalan dgn lancar

    ReplyDelete
  9. ehh ! cover line sangat ni.. tahniah bakal pengantin..

    ReplyDelete
  10. pengalaman majlis my kakak n abang , kami masak sendiri/rewang orang ampung , buat pelamin sendiri , doorgift sendiri , hias bilik pengantin sendiri , reka barang hantaran sendiri ... kebanyakannya kami buat last minit bila semua adik beradik n anak buah dah kumpul sbb byk tgn blh tlg ... hehehhe

    ReplyDelete
  11. asalam..first follow blog anda ya..

    ReplyDelete
  12. benor ke utk member ni..ke utk diri sndiri.. cover line ea..hahah

    ReplyDelete
  13. yg kau sebok jogging pasang badan pehal mi??? mek kalau tk dpt invitation, tak drop dh komen kat blog hg :)

    persediaan 2 bulan ni duk tenang tenang je la. tgk balik ape yg tak sttle.

    ReplyDelete
  14. Dah lupa lerr, 5 tahun sudah punya ceritaaa..hee

    ReplyDelete
  15. woi.. nak kawin dah. .dah lame tak kentot kat blog aku kan.. meh aku share tips

    kau tak payah pening nak serabut pasal kenduri kendara. prepare lafaz akad nikah je. lepas kau dah nikah. kau dah tak kisah dah baju ka, ape ke dan kau kne pcya ahli family, mesti depa akan tolong walau depa penat mcm mane pon. then.. the most important part. prepare lah jadi ketua dalam rumah tangga. praktiskan jadi imam selalu. praktislah untuk doakan issteri serta keluarga. latih diri untuk sentiasa tolong isteri buat kerja rumah.... banyak lahh hang boleh praktis dari sekarang..


    aku harap semua berjalan lancar. semoga Allah permudahkan segalanya.. tahniah bro. welcome to the best part of life. kawin ni benda yang paling seronok.

    ha wei.. jangan lupa borang nikah! ok bye. HAHAHA

    ReplyDelete
  16. woi.. nak kawin dah. .dah lame tak kentot kat blog aku kan.. meh aku share tips

    kau tak payah pening nak serabut pasal kenduri kendara. prepare lafaz akad nikah je. lepas kau dah nikah. kau dah tak kisah dah baju ka, ape ke dan kau kne pcya ahli family, mesti depa akan tolong walau depa penat mcm mane pon. then.. the most important part. prepare lah jadi ketua dalam rumah tangga. praktiskan jadi imam selalu. praktislah untuk doakan issteri serta keluarga. latih diri untuk sentiasa tolong isteri buat kerja rumah.... banyak lahh hang boleh praktis dari sekarang..


    aku harap semua berjalan lancar. semoga Allah permudahkan segalanya.. tahniah bro. welcome to the best part of life. kawin ni benda yang paling seronok.

    ha wei.. jangan lupa borang nikah! ok bye. HAHAHA

    ReplyDelete
  17. tahniah bt abg finie dpt kakak ipaq dh. hahahah

    hafal doa byk2 bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafal saja tapi x baca xde guna nina.. hehehe

      Delete
  18. hmm.. kalau majlis tu kita yg anjurkan, jangan lupa muliakan tetamu.. contoh macm kenduri kahwin, kita sebok nk bersanding bagai tapi lupa memuliakan tetamu tu lebih afdhal.. takut nnti tetamu kecik hati.. datang jauh2 tapi pengantin "lari" pergi buat autdoor photoshot.. x sempat jumpa tetamu.. (true story).. hehehe

    ReplyDelete
  19. Hahaha lawak lah hg ni. hm tak tau lah. jangan lupa senyuman masa majlis nanti, rehat secukupnya supaya berseri seri. cehwah!

    ReplyDelete
  20. cehhhhhhh sudah laa pokcik!

    selamat pengantin baru in advance!

    ReplyDelete
  21. tetiba tingat 10 thn lps ms kenduri kawen pak cik hehehe sy plak yg terlbh sibuk hehehe

    ReplyDelete
  22. dua bulan dulu? hurmm kalut edar kad kawen jela kot gamaknya. sebab kami dulu settle buang awai2. takut kalut bila mai ujung2 ni. nanti semua benda tak kena

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger