TENGOK LIVE BADMINTON DALAM KERETA

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.8.16 | 30 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Pagi selasa harini aku cuba untuk stay up untuk tengok team badminton beregu campuran lawan semi final. Tapi sayang, sebab tengok 1 set pastu kena keluar dari rumah ke ofis paling lewat jam 6.45 pagi buta so terlepas untuk tengok live dekat tv.

Kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya. Hmmm.. macam tak kena ngena.

Saja sambil drive to cari LIVE. Selalu cari Pokemon ja. Harini semangat lain. Memang ada weh... rajin pulak orang share LIVE ni. Hensem sangat la sapa yang share LIVE ni. Badan sado ketul, muka cun bak Fazura. Puji la sikit yak.

Menarik gila game set 2. Dapat pon masa point hujung-hujung. Tengah nak scan touch n go dekat Tol Sunway yang jem gila bapak tu la habes dah game.


Seronok tengok pasangan ni gembira. Aku pun tumpang gembira. Happy, puas tu lain sangat tambah lak bila tak terjangka.

Lepas tu, tak sangka mata aku masuk habuk. Apa plaza tol ni tak reti cuci ka apa. Teruk mata masuk habuk. Habes awek jaga tol pandang aku lain pulak. Susah bila muka jambu tapi mata masuk habuk ni.

Walaupun pun belum lawan Final. Aku faham perasaan perasaan depa. Puas bila usaha kita dapat lebih dari kita jangka. PUAS. Ahhhh..

Best of luck kontigen Malaysia untuk game anda. Dan best of luck juga untuk kawan-kawan yang membaca blog ni. Percayalah.. bila kita semai benih. Kita InsyaAllah dapat tuai hasil. Bila kita usaha, InsyaAllah kita dapat rasa manisnya hasil. Cepat atau lambat ja kan.

Hmmm.. ni yang nak jadi motivator ni.




30 comments:

  1. oklah tu yg penting dapat update team mana menang

    ReplyDelete
    Replies
    1. laju beno Aini komen. ada mana ni. Hehehehe..

      Delete
  2. Heee... tak sangka kakak sampai berair mata
    Kalau kakak nampak mahu kakak ketawakan hero macho berairmata:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan masa tu tgh potong bawang. hahaha

      Delete
  3. Tu lahhhh tak macho lah muka dah jambu, mata pulak masuk habuk. Kacau jek Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboih puji melambung... nk blanja apa. habaq cpt. hahaha

      Delete
  4. Mie, mek tag hg ni :

    http://ajussix.blogspot.com/2016/08/travelog-faghuzikompilasi-travelog-7.html

    tak dak paksaan nk join ke dak :) harap hg tak marah la noo..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, tahniah Malaysia!

    ReplyDelete
  6. Tahniah Malaysia dapat pingat Perak!

    ReplyDelete
  7. Hihi....jenis lembut hati jugak rupanya. Mesti banyak baca Quran kan....

    ReplyDelete
  8. yeyyyy tahniah...seronok tau dapat tonton game cm ni...Malaysia hebat

    ReplyDelete
  9. Tahniah buat pasukan badminton Malaysia..
    Saya tak tengok..

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger