EHHHH... DAH HABIS. ALA TERLUPA LA NAK.

ZULHILMI TEMPOYAK | 27.8.16 | 35 Comments
Bismillahirahmanirahim...

4 hari tak hapdate blog rasa macam tak lengkap ja harian ni. Aicehhh... 4 bulan tak hapdate haritu elok pulak kan. Kahkahkah... Sihat ka kawan-kawan semua. Semoga semua kita ni serta ibu bapa kita, rakan-rakan kita, diberi keberkatan dalam usia dan kehidupan. Ameen.

Haaa... rasa ustaz sikit mukadimah ni.

Sebelum ni aku ada update tentang tema untuk nikah kan. Aku pun belum decide lagi warna apa yang betoi sesuai. Kalau ampa ada gambaq ka share-share la sikit moment-moment manis gitu. Jangan la simpan dalam album bawah katil tu. Cuba bawak keluaq share sama dengan anak cucu. Sampai cucu tuuuu...


Okay... kali ni aku macam nak tanya sikit. Soalan ni khas untuk mereka yang dah berkahwin. Maksud kata yang single boleh belajaq la no. Sabaq jodoh nak sampai.

Cuma nak tanya 1 ja. Apa benda yang dah settle majlis baru ampa teringat. 

"Alaa... tadi sebenaqnya nak buat macam ni."
"Alaa... tadi sebenaqnya nak buat macam tu."

Lepas dah settle majlis nak berselfie bagai. Atas katil malam tu baru teringat. Yala... sambil bukak hadiah atas katil kan. Orang dah kawen paham la. Hehehe.. 

Bukan apa. Kalau boleh nak masukkan dalam checklist.

Cuba share sikit.

Serius weh... soalan ni sebab nervous nak tolong housemate aku. Tak kan la tiba-tiba aku kan. Tak kantoi lagi kan. Hahahahaha....

Cuba komen dekat bawah sikit. At least apa yang ampa share ni boleh bantu jugak orang-orang bujang macam aku ni nanti.




35 comments:

  1. Org single leh bg pendapat dak? Hahaha

    ReplyDelete
  2. orng dah kahwin ni jarang terlupa,sebab dah ada dua hati dan dua akal menjadi satu,jadi saling mengingatkan..hahaha cewaahh propa nau ayat i...i yang terlupa i ada senyum tak dengan tetamu,ada tetamu xkecik hati xajak bergambar,tu je yang i akan teringat sampai skrg..hehe

    ReplyDelete
  3. dulu saya buat tema peach (kenduri), nikah kaler putih, bertandang kaler hijau

    ReplyDelete
  4. Bukan majlis kahwen aje bila dah selesai ada yg macam itu dik
    Majlis kecik yg cuma kenduri/tahlil pun kadang rasa - eh kalau tahu goreng cekodok ok jugakan. Contohnya lah:) Tapi itulah manusia biasa bila dah lepas baru terfikir itu-ini.

    ReplyDelete
  5. ... mudah kata kita ni manusia biasa tak mungkin sempurna biar apa pun perancangan dibuat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betul tu kak. saya setuju ngan kak zakie

      Delete
  6. mek dlu rase ruginya tak buat raptai !! sbb, raptai ni kan cam konon2 majlis sbnr. apbla tak nmpk flow mjlis, habes jadi kelam. door gift entah ke mane. kawan nk bergambr pun tak nyempat. hmm, mi, betul ke kwn hg nk kawen. mek nmpk kau yg neves lbih ni. mek rase kau yg nk kawen.

    ReplyDelete
  7. Hahaha.. memang ada je yang "Alaa... tadi sebenaqnya nak buat macam ni." "Ala.. Tadi patutnya buat camnie.." kikiki.. Perkara biasa nie.. Tapi sebab majlis kawin dah 8 tahun berlalu, so dah tak ingat apa yang teringin nak buat lepas majlis habis..
    Cadangannya eloklah buat checklist..

    ReplyDelete
  8. eh2... btl2 ke utk kwn dia ke utk dia...

    aritu terpikir kalau bt candybooth kn ok tp yelah masa tu tak teringat hehehe...
    kene bt ceklist betul2 sapa kene jaga doorgift, sapa jaga berkat nk bg tamu... sapa yg kene jaga berkat or doorgift nk bg kt kwn2 pantin... oooo itu penting

    ReplyDelete
  9. pastikan maknn mencukupi ..asl tetamu kenyang sudah..haha...haa..lg stu tempat duduk pstikn cukup..pengantin jgn sombong sgt..sambut2 la tetamu yg hdir tu..ok bye!

    ReplyDelete
  10. Jangan sampai makanan kurang, tamu pulang kecewa. Hahahaa

    ReplyDelete
  11. Klau dpt potong kek 5 tingkat seronoknya...
    Biasalah plan mmg byk tp nak laksana tu yg payah huhu

    ReplyDelete
  12. Tak kahwin lagi takleh ah nak bagi pendapat. Hahah !

    ReplyDelete
  13. hat umur sebaya mcm kita ni no komen.. tp dh ad dlm list nk bt tu bt ni. hahaha. jodoh bila2 boleh mai

    ReplyDelete
  14. Akak Yani suggest uols ambik wedding planner kalau nak semua perfect.
    kalau sempoi layankan aje baju tema yang bila ambik gambr takde la sewarna dengan pelamin. contohnya kalau pelamin semua putih then sesuai la nak kenakan pelbagai warna pilihan hati.

    tapi kalau pelamin dah ada warna tema yg agak menonjol kekadang pakai baju warna putih sahaja dah cantik digambar... biasanya puith ke kelabu ke antara warna pilihan...

    Selamat Bernikah...EH?

    ReplyDelete
  15. Kite dulu kawen dlm kaki bertongkat sbb ekciden kna ragut..sebuln seblm kawen..huhuy..semua benda orang laen yg setel...nk bgi pndspat pun mcam xleh nk fikir lh plok..

    ReplyDelete
  16. Kite dulu kawen dlm kaki bertongkat sbb ekciden kna ragut..sebuln seblm kawen..huhuy..semua benda orang laen yg setel...nk bgi pndspat pun mcam xleh nk fikir lh plok..

    ReplyDelete
  17. Kite dulu kawen dlm kaki bertongkat sbb ekciden kna ragut..sebuln seblm kawen..huhuy..semua benda orang laen yg setel...nk bgi pndspat pun mcam xleh nk fikir lh plok..

    ReplyDelete
  18. kt single, rasa xlayak bg pndpt.. ekeke

    ReplyDelete
  19. Sebagai lelaki single, Along hanya mampu memerhati dari jauh... haha... Along singgah sini balas kunjungan.. bukan sekadar singgah, follow sini lagi... Sudilah kiranya follow Along semula ya? Di, http://www.rahimaim.com/

    ReplyDelete
  20. Ah aku masih bingung mau koment apa. Sama-sama masih bujang.

    ReplyDelete
  21. Alamak Zul....ahkak dah hilang ingatanlah kalau bab nak mengingat semula almaklumlah dah berpuluh tahun lepas.

    Ko tak payahlah nak risau sangat Zul bukan ko yg nak kawen pun. Biar pengantin ajelah yg pecah kepala weyh...

    ReplyDelete
  22. Alamak Zul....ahkak dah hilang ingatanlah kalau bab nak mengingat semula almaklumlah dah berpuluh tahun lepas.

    Ko tak payahlah nak risau sangat Zul bukan ko yg nak kawen pun. Biar pengantin ajelah yg pecah kepala weyh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu la.. lain yg kahwin, lain yg pening kepala..

      Delete
  23. Akak pun dah tak ingat dah benda2 tu semua, dah berbelas tahun dah dik :)

    ReplyDelete
  24. single.. x pernah kahwin lagi.. x tau.. hahahah

    ReplyDelete
  25. Rasa terkilan sebab buat adalah.. Lepas post mortem majlis baru terfikir kenapalah aku cetak kad mahal2 kalau spend kat tempat lain kan bagus! Apa pun benda yang lepas jangan dikenang..

    Sebelum adakan majlis plan betul2..

    ReplyDelete
  26. Yang penting setiap moment dari nikah sampai bersanding tu memang masih segar diingatan

    ReplyDelete
  27. Sabaq jodoh nak sampai ?? okey ! qeleing2 tepi.. hahahaha

    fishy sangat tauuu

    ReplyDelete
  28. kad kawen bt murah2 nanti org buang. hahaha

    ReplyDelete
  29. agih kek kawen dekat kawan2. hahahahaha benda ni la yg buat ktorang terfikir2. sebab lepas2 je ptong kek terus masuk rumah bergambar. tak dan nak agih ke kawan2.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger