BILAMANA ORANG BELANJA DURIAN MAHAL

ZULHILMI TEMPOYAK | 13.8.16 | 54 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Hai kawan-kawan. Terima kasih sudi singgah blog tak seberapa ni dan komen. Ada masa memang akan blogwalking ke blog ampa jugak. Bukan nak amek hati tapi sebagai tanda menghargai. Terima kasih.

Okay! Sambung cerita.

Baru ni aku ke JB, Johor Bahru okay! Pi dengan beberapa misi dan ofcoz dengan beberapa orang beso sikit dari aku. Untuk mencari bisnes dan duit poket yang tak kembong lagi ni.

Masa dalam perjalanan balik ada la kedai longgok durian. Bagi aku WAW jugak la kedai tu sebab banner depan tulis sebijik RM1. Tapi bila masuk takdak pulak yang RM1. Macam kena game ja. Kahkahkah...


Yang bestnya depa main order ja. Pilih yang mana cantik soh letak atas meja makan situ. Ada la dalam 7 bijik aku rasa. Depa pelawa aku makan. Mulanya malu-malu la.. Lepaih pekena seulas dua, tangan rilex ja amek tanpa rasa malu dah. 

Aku rasa... dalam 7 bijik depa beli untuk 6 orang makan. Aku makan mau 4 bijik. Depa sembang-sembang aku ja dok makan. Susah nak merasa durian-durian gini. Kalau nak bayar sendiri buat masa ni memang unplan la. Hehehe..


Masa nak balik tu memang saja-saja tengok la. Rupanya sekilo RM60. Perghhh jugak la. Nasib baik menumpang orang belanja. 10 tahun sekali nak merasa kot kan.

Kalau ada kawan-kawan yang belakang rumah tu ada durian dan rasa macam tak mampu habis boleh la hulur-hulur sikit. Tak mintak sangat sangat pun. Cukup la 4, 5 guni. Hehehe..

Tapi...

Kalau ada yang nak belanja tu tak yah la susah-susah sampai RM60 sekilo. Yang RM30 sekilo pun boleh. Heheheh...

Kalau ada kawan-kawan yang tau kawasan yang juai selonggok RM20 kabo na. Kalau kat kampung seraga. Tapi susah nak jumpak sekarang.





54 comments:

  1. Wah mahal betui!

    Nasib la aku tak minat durian. Haha, kg seraga tu celah mana ya bang? kalau hang nak dapat yang sedap cela try kat SS2, budak opis ritu makan sampai 180 tak silap.

    *Tak elok makan durian ni, karang naik darah tinggi dengan kencing manis. eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah try! Makan smpai kenyang dkt ss2. tp RM35 sorang. kena betoi2 pulun. hehe

      Delete
  2. Siyes kejam entry ni..nak unfollow la sampai musim durian abih

    ReplyDelete
  3. mahalllnyaaa oiii. dekat putrajaya yg RM20 makan smpai muntah tu ade lg tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah. baru ni makan dkt ss2. RM35. Putrajaya area mn?

      Delete
  4. Ni mesti peminat tempoyak ni. Gulai tempoyak patin, sambai tempoyak dan yg sewaktu dgnnya. Takpun toke tempoyak ye, selamat berkenalan.

    ReplyDelete
  5. amboi mahalnya..Tengah tunggu jgk nih sapa yang nak belanja.haha

    ReplyDelete
  6. Klu sesaja nak membeli mmg idak le . selalunya tunggu je musim durian Kat kg . confirm dapat 1 guni ... Heheheee .

    ReplyDelete
  7. Klu sesaja nak membeli mmg idak le . selalunya tunggu je musim durian Kat kg . confirm dapat 1 guni ... Heheheee .

    ReplyDelete
  8. irda ni baru balik rumah mak makan durian...makan durian dengan lemang pernah cuba?sedappp sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. rumah mak mertua kat mn. kot ada buat open house makan durian kabo la. hehehe

      Delete
  9. bilamana orang belanja durian mahal dah kenapaa tak belanja kita sekali. hahahahahahaah

    ReplyDelete
  10. Tengok warna tu pun tahu mesti puas hati makan..sekilo 60hinggit..alahai...hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lg puas mkn klu mkn ngn awek2... ehhh.. hhehehe

      Delete
  11. Dah lama tak merasa nak makan durian. Untunglah ada orang belanja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula.. cuba blanja. mesti rasa untung jugak. hehehe

      Delete
  12. durian jenis apa tu sampai mahal kemain? duriang kingkong ke hahahaa.. kat bangi ada jer jual durian RM10 tuk 3 biji..hehehe

    ReplyDelete
  13. tu dia mahalnya. skrg dah murah durian

    ReplyDelete
  14. perrghhhh kalah mkn kt resto 5****...maksud sy dr segi nikmat nyer tu laa hahaha

    ReplyDelete
  15. woah.. mahalnya. tapi memang best lah ada org belanja ;D

    ReplyDelete
  16. Cantik isi doghoyan tu, kuning je. Musang king kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah. bkn musang king ni. Durian ni. hehehehehe ;p

      Delete
  17. sekilo rm60? pitammm...haha...
    mesti sedap giler rasa dia, tgk pic pun tahu dah...

    ReplyDelete
  18. Bestnya rezeki orang belanja doyan mahal :)

    ReplyDelete
  19. amboii kemain lagi hahaha
    follow sini #1161
    follow back :)

    ReplyDelete
  20. perghhh syok habiskan kalau ad org bela nja. kt ofis dh berapa round makan hasil org beli. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ofis mn tuuu.. kot bleh la singgah2.. hehehe

      Delete
  21. Assalammualaikum.

    Mahalnya Zul, Black Thorn ka, bantai ja ak sebut ni,hehe
    Untung ada org belanja..sekarang memang payah nk cari jual longgok2.

    ReplyDelete
  22. Durian apa sampai Rm60 henggit tu Zul? Patutlah ko makan 4 biji sorang hihi....
    Tapi yelah kan dah orang nak belanja. Durian mahal pulak tu...Apa lagi!!! Ngap ajelah kannn

    ReplyDelete
  23. Ya Allah sedapnya durian. Durian mahal pulak. Tap pernah merasa lagi durian mahal >____<
    Gemok-gemok betul duriannya tu. mesti sedap !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabo2... ce ajk mkn atau kt nk blanja. bleh la merasa. hehehehe

      Delete
  24. sedapnya durian. banyak tu makan durian. i sendiri dah lama tak makan durian. hope ada gak org belanja nanti. hehe

    ReplyDelete
  25. Pergh!! Mahal giler.. Memang aje giler nak membayor nye..
    Kami tahun nie pokok sume dah meninggal dunia..
    Nak makan memang kena beli..
    sedih je.. Tapi bila nengok harga segan nak keluar duit.. kikikiki..

    ReplyDelete
  26. Sedap ni. Lagi mahal rasanya lagi sedap kan? Hahaha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger