MULUT AKU MAKIN BERBAU. RISAU WEH!

ZULHILMI TEMPOYAK | 22.6.16 | 31 Comments
Bismillahirahmanirahim,

Segan nak cerita tapi memang kena mula. Biasa orang kata bila puasa tu dah biasa sangat dah mulut berbau kan. Kalau kita berdepan dengan orang mulut berbau biasanya kita pun acah-acah tahan muka saja. Takut tegur kecik hati.

Tapi aku ni pulak, jenis kawan yang jujur sejujurnya untuk habaq mulut aku berbau. Yala... mana kita nak perasan kan. Biasanya teguran ni bulan biasa. Kalau bulan puasa lagi cover-cover laa mulut tu. Diri sendiri faham kan yang bukan semua orang boleh tempuh bau mulut kita.

Kadang kita sendiri tambah pulak bulan puasa bila meeting ja mulut tu nipis ja bukak. Tangan mesti cover-cover sikit taknak orang terpaksa pejam celik ja dengan bau yang penuh pancaroba.


Baru ni aku dengaq IKIM.fm. Haaa.. tengok tu aku dengaq apa. Hahaha.. kebetulan. Terdengar tentang mulut busuk sebab usus kotor. Macam-macam la hint dia bagi sampai terasa tak selamat badan aku ni. Tapi macam mana pun kita ikhtiar.

Kita cuba dulu tengok macam mana hasilnya. Cuci usus dulu. Esok rasa segaq sikit terus aku daftar jadi agen ampa boleh amek dekat aku. Kahkahkah...

Macam mana puasa bulan ni?



31 comments:

  1. Alamakkk. Usus tak sehat ni brmslh sungguhh. Bukan takat sembelit je lerr, mlut pn bauu

    ReplyDelete
  2. weh macam rasa nak cuba je produk ni. ada tester x huhuhu

    ReplyDelete
  3. Zul... kenapa pulak di blur brand produk tu?
    Tunjuk bagi kakak tengok jelas-jelas.
    Tak semestinya puasa aje guna hari biasa pun bagus
    Utk detox usus kita ni... makan macam-macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xblurkan... mmg amek gmbor gitu keluor.. heheh

      Delete
  4. kena pastikan berak ari ari.. ehh.. ehehhe..

    ReplyDelete
  5. lepas ni buat produk review, kalau ok, nak try jg...byk penyakit berpunca dari perut..

    ReplyDelete
  6. buang air tiap2 hari jgn miss ;-)

    ReplyDelete
  7. orang puasa memang mulut berbau kan

    ReplyDelete
  8. Spray minyak wangi kat mulut tu.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. dl pernah try... melawan2 dia dalam perot.. ;p

      Delete
  9. cpt cpt review produk! Huhuhu.. ni kena buang air hari hari ni.. Haha klu tak bukan mulut je berbau perut pun kembung semacam je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mn tau perut org kembong ni...?? ngidam ka.. ;p

      Delete
  10. Memang bimbang kalau mulut berbau dan menyebabkan orang lain tidak berasa kurang senang.

    ReplyDelete
  11. well..... dh nk habis puasa kan lepas ni mulut mesti berbau wangi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nk try ja hah kat muka sapa2 ni. hahahaha

      Delete
  12. selamat hari raya. maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Rapunzel. Mai la rumah...

      Delete
  13. Mavill...pak mertua ada beli. Bagus katanya. Membuang tiap tiap hari. Kalau tak makan, mau 2-3 hari simpan. Tp tulah.....harga boleh tahan...

    Kawan sejati tu...berani kerana benar, utk kebaikan kome jugak. Lepas ni nafas segar. Cuba buat scalling gigi. Kadang kadang karang tu boleh jadi penyebab tau.

    ReplyDelete
  14. Mavill...pak mertua ada beli. Bagus katanya. Membuang tiap tiap hari. Kalau tak makan, mau 2-3 hari simpan. Tp tulah.....harga boleh tahan...

    Kawan sejati tu...berani kerana benar, utk kebaikan kome jugak. Lepas ni nafas segar. Cuba buat scalling gigi. Kadang kadang karang tu boleh jadi penyebab tau.

    ReplyDelete
  15. Kadang kita ni mulut sendiri pun tak perasan berbaukan sampai mengundang kurang selesa pada kengkawan

    ReplyDelete
  16. i pun ada masalah yang sama walaupun dok gosok gigi selalu

    ReplyDelete
  17. Owh.. ada kena mengena eh..
    mulut berbau tandanya usus tak sihat..

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger