BAGAIMANA MEMBELI RUMAH PADA USIA 20 TAHUN?

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.3.16 | 9 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Bagaimana membeli rumah pada usia 20 tahun? Saja la tulis soalan ni nak bagi nampak sikit rajin update blog. Kahkahkah...


Keliru dengan soalan ni buat aku terdiam sampai berapa bulan ni. Haaa.. nampak logik tak alasan aku? Btw... harap ampa semua sihat la na. Lama jugak tak kentut dekat blog ampa. Rindu..!! Rasanya. Macam acah-acah kan.

Bebalik pada persoalan asal. Aku percaya ramai yang punya misi tak pun impian untuk punya rumah sendiri seawal yang mungkin. Samaada strateginya adalah untuk tinggal atau untuk pelaburan.

Kalau ampa punya idea atau orang selalu panggil tips la kan. Share share la sikit. Atau mungkin rasanya aku patut ikut mana-mana mentor yang sememangnya suka sharing yang kena dengan taraf hidup orang yang baru memulakan hidup.

Amacam?

Btw.. betoi aku rindu ampa. Kehkehkeh





9 comments:

  1. bro..belum ada jawapan lagi ke..kami orang tengah tunggu jawapan nie

    ReplyDelete
  2. boleh search fb Dr.Azizul Azli Ahmad..banyak info dan tips beli rumah ni =)

    ReplyDelete
  3. kite tak mampu beli rumah..

    ReplyDelete
  4. Saya suami isteri beli rumah masa umuq 30an. Kira jerlah umuq kami berapa sekarang hihi....Umuq 20 tahun tu nak makan KFC pun seram weyh...

    ReplyDelete
  5. Saya suami isteri beli rumah masa umuq 30an. Kira jerlah umuq kami berapa sekarang hihi....Umuq 20 tahun tu nak makan KFC pun seram weyh...

    ReplyDelete
  6. haha. adoi. igt ada tips dah. adeh.. saya umur 30 baru dpt beli. itu pun rezeki jumpa yg developer buat offer xyh byr 10% depo. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  7. adoii ingat ada tips.. aku rumah pun x jmpa lagi ni..

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger