BLOGGER BERPERANG SAMA SENDIRI! WTFISH?

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.4.15 | 4 Comments
Bismillahirahmahirahim...

Aku sebenarnya takut nak menulis ni. Takut jadi buah mulut orang. Tapi macam biasa la, ni aku kongsi sebab aku percaya kat ampa. Cerita sini habes sini na.


2 minggu lepas. Aku dengan bajet terernya dah pi main lasertag dekat Laser Warzone Wangsa Walk. Sebenarnya aku dah berlatih main counter strike dekat rumah. Sifat belas kasihan tidak pernah ada dalam buku hatiku masa main counter strike.

Berbekalkan hati yang cekal dan tabah. Serta muka yang not bad kata jiran sebelah. Aku main lasertag macam main futsal. Peluh mencurah-curah ke ladang gandum. Taktikal yang dirangka, dan strategi yang mengiurkan.

Itulah yang terjadi sampai berperang sama sendiri. Mula aku ingat boleh makan depa ni. Tapi not bad jugak la depa ni main. Power ya amat.



Kalau ampa dah rasa terer dan senang sangat. Cuba la ampa pi main kat tempat-tempat ni kalau terer sangat.

#1 IOI Mall Puchong
#2 E@Curve Damansara
#3 Wangsa Walk

Instagram  : @laserwarzone
Facebook  : Laser Warzone
Website    : Laser Warzone

Bagi aku, tempat ni sangat di rekemen kata kawww... untuk bawak se famili, se kawan dan se kumpul berhibur selain acah-acah baling bola boling.


Berpeluh ketiak! Kawan sebelah ja tau. Yela.. sempat lak aku nak nunjuk peluh-peluh aku kan. Btw... main laser ni tak takut. Tapi pandangan laser awek dalam tu yang aku takut. Kahkahkah...

Yang Lead The Game. Aicehh



KATA-KATA UNTUK DIRI. RAJINKAN DIRI.

ZULHILMI TEMPOYAK | 23.4.15 | 1 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Jarang-jarang dapat kongsi cerita dengan ampa. Nak tulis ni pon macam lesu ja kan. Tapi, macam mana pun serius thanks sangat kat ampa yang sudi baca blog tak seberapa ni. Sekarang aku tengah giat menjalankan bisnes yang tengah berkembang. Kasut Leo.


Bukan nak promote dekat sini, tapi at least ampa tau aku tak terus hilang. Bunyi macam sedih ja kan.

Malam ni saja nak taip untuk lepaskan rindu ampa. Aku tau ampa rindu kat aku. Tak yah sorok perasaan tu. Kahkahkah...

Tinggalkan link ampa kat bawah, untuk aku mudah masuk nak jenguk. Ada banyak story lagi yang tak hapdate ni. Y man.

Yang Tetiba Menulis Sket


TERLUPA NAK UP ENTRY! KFC ZINGER RICE WRAP.

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.4.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Waktu acah-acah menyibukkan diri ni. Teringat lak aku event KFC Malaysia yang aku pergi hari tu. Dah alang-alang bukak blog untuk update www.projektravel.com aku pun nak jugak lah hapdate blog sendiri yang acah-acah bersawang ni.

Btw... sambung balik pasal KFC tadi. Baiklah, nak kongsi kang rasa macam menunjuk lak. Cerita sini habis sini na. Sebenarnya masa event tu aku puasa. Sampai saja dekat pavi, dah waktu berbuka. Nak dijadikan cerita nak cepat berbuka, sebelum gi solat aku pon korek ido** aku makan. Puiiii... 

Benda tu tak berlaku! Aku pi beratuq dekat kedai yang acah-acah macam KFC. Niat di hati dan beli alas perut sebab aku tak jumpak lagi KFC dekat mana. Sampai ja giliran aku, aku jadi kaku dan layu serta tak lalu. So aku tak jadi order dan teruskan perjalanan untuk mencari KFC.


Sampai ja KFC. Ni la ceritanya. Rambang mata dengan Resepi Ayam Original dan juga awek awek yang ada. Maksud aku KFC Zinger Rice Wrap yang ada. Aku lapar sangat sampai nampak macam awek dah makanan tu. Heheheh...



Dalam hati aku dok kata, seb bek aku tak beli kat kedai acah-acah ayam KFC tadi. Sebab kat event ni aku boleh bedal sampai 5 KFC Zinger Rice Wrap. Sedap lak tu. Siap tapau lagi!

Ni ja yang tinggal untuk ampa!


Yang KFC Zinger Rice Wrap



BOLEHKAH WANG BERI KEGEMBIRAAN? VIDEO MESTI TONTON.

ZULHILMI TEMPOYAK | 5.4.15 | 0 Comments
Bismillahirahmanirahim...

First, nak gelak dulu. Bapak lama aku tak hapdate story dekat blog ni. Kahkahkah... Bukan malas sangat sebenarnya. Tapi biarlah diri ini berbicara dengan diri. Menyibukkan diri dengan bisnes Kasut Leo aku tu.

Baiklah, sambung cerita untuk kesedaran diri. Bila kita sembang pasal kekayaan dan duit banyak. Akan ada banyak persepsi. Mungkin diri kita sendiri. Kita tak pasti. 



Akan ada yang kata, buat apa duit banyak nanti lupa diri. 

Akan ada yang kata, aku perlu duit banyak untuk bantu mereka-mereka ni.

Semua ini adalah pandangan diri masing-masing. Kita tentukan dengan usaha dan keberanian kita untuk ubah diri kita dahulu.



Bagi aku, kita mungkin boleh abaikan ayat dia yang mungkin pada aku tidak sesuai untuk dikatakan. Tapi point aku nak share dekat sini adalah berapa ramai dekat luar sana yang perlukan sumbangan kita. Sama ada dari segi bantuan sakit, bantuan bencana, dan bantuan kehidupan sendiri.

Setuju atau tidak. Tidak perlu dinyatakan. Tepuk dada, sakit. Tapi tanyalah diri.

Btw. Ampa jangan lupa nak untuk vote www.projektravel.com sebagai best travel blog 2015 dekat #‎msmw2015‬, rujuk link ni. Jangan lupa vote na. Ampa sayang aku kan. Heheh..

Yang Mintak Ampa Vote


Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger