ASAL CUCI KERETA JA. MESTI ADA TERTINGGAL HARUMAN NI!

ZULHILMI TEMPOYAK | 22.3.15 | 9 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Macam biasa, pembuka ayat utama. Wahhh.. lama tak hapdate blog ni. Ayat-ayat cliche budak-budak baru nak up macam aku ni. Bukan apa menyebok kan diri ni sket. Lagipon aku still wujud dengan entry-entry awesome dekat www.projektravel.com.

OK. Kali ni aku nak cerita sket pasal peristiwa yang kerap berlaku dekat aku. Tapi situasinya antara amek srius atau just rasa ada dan abaikan. Tapi macam biasa la, sebab cerita ni memang buka aib orang. So, cerita sini habis sini na. Jangan dok bisik kat member-member lak.

Peristiwa ni akan berlaku setiap kali selesai ja basuh keta kat kedai-kedai area rumah aku. Tak kisah la kedai tu dekat tengah atau hujung penjuru. Kehebatan kedai-kedai ni mencuci tu agak fight-fight. Sampai kadang aku just masuk dan tunjuk muka hensem nak acah-acah regular customer.


Biasanya result yang ditunjukkan sangat baik. Berkilat dan bak kereta baru. Sampaikan kalau orang tengok macam terasa nak tumpang. Begitulah hebatnya teknik mencuci depa ni.

TAPI!!!

Asal selesai ja cuci. Akan aku start kereta dan aku terpaksa buka semua tingkap. Macam aku tulis tadi na, cerita sini habis sini. Memandangkan kebanyakkan mereka telah bekerja dari pagi dan peluh banyak mencurah-curah ke bumi. Mereka akan meng vacuum di dalam kereta. 

Hal ini secara tidak langsung akan meninggalkan bau-bau yang not bad..!! Hahahaha...

Biasanya aku akan bukak tingkap dan tidak lupa say thank you sambil senyum gembira. Mereka berusaha. Tapi mereka terlupa haruman peluh mereka buat jiwa aku gundah gelana kalau tingkap tu tertutup.

Yang Tak Serik Basuh Keta 


KALAU JODOH DENGAN BLOGGER. AKU SENGEH AJA!

ZULHILMI TEMPOYAK | 10.3.15 | 9 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Saja bagi ayat intro panas sket. Sepanas hati ampa sebab aku tak hapdate berapa lama dah kan. Aku pon faham, ramai jiran jiran yang memerhati blog ni. Kalau sekarang mesti tengah baca blog ni sambil gigit kuku tu kan.

Intro pon dah hambar ni. Tak macam dulu. Yela... zulhilmi dah matang kot. Muka pon dah bujur sirih, suara dah garau, tangan dah gebu. Memang lain la.

Ok. Cerita sini habes sini na. Tapi nak cerita pon macam risau-risau. Sebab jiran jiran wanita depan rumah dok membaca blog acah acah awesome ni.

Tadi aku saja golek-golek kat blog blog ramai. Ada blog ampa dan mungkin ada blog ampa dan mungkin ada blog kawan ampa sebab blog ampa aku tak sempat singgah lagi.

Pendek kata, aku singgah blog ni. Aku cair ngan owner dia. Dok pikir skill nak ngorat sambil mengharapkan dia kenyit mata kat aku. Fuhhh... impian gila.

Nak cerita ka tak blog mana. Hmmm... selepas atin yana betunang tu. Mandi aku tak basah. Fuhhh.. dalam ooo makna. Rumah aku kena kuarintin dari mandi sebab bil melampau menjadikan sebab utama mandi tak basah.

Blogger yang buat aku cair tu aku cerita nanti. Hint dia secomel aku. Hmm... macam ada orang kisah lak kan. Kehkehkeh...


Mesti ada orang kata. Inilah lelaki! Dasar muka hensem badan taf tapi gatai. Ok. Punchline tak sampai. =="

Yang Cair Dengan Blogger


PILIHAN. UNTUK UPDATE ATAU TIDAK!

ZULHILMI TEMPOYAK | 3.3.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...


Iye-iye. Salah aku tak hapdate blog. Hehehe..

Hapdate sket sket boleh kan?

Yang Acah acah comel.


Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger