APA ADAHAL BUANG HANDPHONE.

ZULHILMI TEMPOYAK | 18.8.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Banyak singgah blog ampa semalam. Tapi disebabkan masalah google yang jeles pada aku hingga tak dapat bagi komen macam biasa. Huhhh.. Blog awek-awek pon tak dapat komen.

Sebenarnya semalam aku terajin sikit la. Disebabkan bau di dapur aku dah lain macam, aku bertindak berani untuk buang sampah. Biasalah, rumah orang bujang yang acah-acah sibuk. Mana nak ada masa sangat buang sampah. Kahkahkah... bayang sendiri la bau macam mana ya.


Nak dijadikan cerita aku boleh tiba-tiba terhapdate blog ni, aku dah bungkus elok la sampah ni. Terus menuju ke tong sampah besar bawah ruang. Time dah dekat sebelah tong sampah tu boleh pulak awek tah mana-mana whatsapp nak beli kasut Leo. 

Dah customer tanya mesti lah reply dengan lelaju kan.

Lepas reply ja aku terus buang dan berlalu menuju ke kedainasi kukus janda tepi simpang. Baru dalam 10 langkah macam tu. Aku pelik kenapa aku masih pegang sampah tu lagi. Haaa.. apa lagi, mengelupor la teringat yang aku buang tadi handphone aku. Jenuh mencari dengan dalam gelap. Bau busuk aku terpaksa tolak tepi.

Ber huhuhu ja la lepas tu.

Bukannya sampah. Yela... handphone pon dah besaq penyepak kan. Gambar ni aku saja bagi nak tunjuk handphone besaq bapak aku.


Ini namanya mengelamun teringatkan mak janda jual nasi kukus janda la ni.

Jom Subuh!


.

3 comments:

  1. nasib baik handphone besar.. kalau kecik susah jugak nak selongkar tong sampah

    ReplyDelete
  2. Adui, boleh pulak terbuang handphone. Petanda nak beli handphone baru ke cane? HAHAHAH

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger