KISAH PUASA ZAMAN SEKOLAH DULU.

ZULHILMI TEMPOYAK | 4.7.15 | 9 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Macam mana puasa ampa? Semoga Ramadhan ini banyak memberi inspirasi, kebaikan dan keberkatan yang banyak. Bila puasa ni memang ramai dari kita yang mesti ada kenangan atau moment ini.


Aku nak cerita perbualan aku dengan member aku masa berpuasa zaman sekolah dulu. Waktu kejadian, waktu dah azan Maghrib dan waktu berbuka. Keadaan masa tu acah-acah mengelabah.

Aku : Wehh!! Dah azan weh kita dok dekat bilik lagi ni!

Member : Relax kita korek ja idong batal puasa. (sambil tangan menggali hidung mencari tahik idong).

Aku : Erkkk.. korek idong tak batal puasa la.

Member : Sapa kata batal puasa? (sambil jari ada ketulan hijau dan dimasukan ke dalam mulut dan kunyah).

Aku : (Terus biru muka. Keliru nak ikut buat ka tak).

Kadang kalau naik moto teringat moment-moment ni mula la mata nak masuk habuk. Rindu katanya. Kahkahkah...

Ampa mesti penah rasa moment-moment best masa sekolah dulu. Sapa tak rindu. Muka ja tua. Hati masih jambu. Kahkahkah

Kongsilah cerita kalau ada. Gembira nak membaca.


9 comments:

  1. (_ _") sapa buat gitu.. gelinya...

    tapi selalu nampak org duduk dalam kete time jammed makan taik hidung.. (kisah benar)

    ReplyDelete
  2. hahaha.. agak kegelian. lama xsinggah sini tgk tempoyak.

    happy birthday ! saja wish awal2 sbb tahu birthday kau 10 julai. hehehe

    ReplyDelete
  3. wey! pengotor taw!! hahahahha

    ReplyDelete
  4. uish, ada protein ke makan tahi hidung???

    ReplyDelete
  5. Tak pernah buat gitu. Haha
    Selalu mmg spare cekelat. :3

    ReplyDelete
  6. hahahaha.....adoiiii lawak btl la member awak tue... yuksss! heee

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger