RINDU ZAMAN BUDAK-BUDAK. #7 KENANGAN.

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.6.15 | 6 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Tengah duduk layan facebook. Tiba-tiba ada orang share zaman dulu dan zaman sekarang. Orang kuat touching macam aku ofcos la mata berhabuk. Waktu tu la aku rapat dan kenal orang. Kena buli ka macam mana ka still rasa fun.








Yang last ni aku selalu menang. Sampai pemadam bertimbun. Tapi sayang, banyak mana pun still hilang.
"Antara sedar atau tidak. Kita yang sibuk kan diri kita. Gadget ada untuk mudahkan komunikasi dan infomasi. Tapi benda ni jadikan kita menyendiri."

Cuba tengok anak kita. Mana pilihan dia hari ni. Duduk godek sendiri di rumah atau tengah happy share bersama anda atau tengah share dengan UNKNOWN.

Yang Rindu Zaman Budak 


6 comments:

  1. Yeahh, semua tu kita pernah main!
    Baling selipar, tarik upih kelapa, lagi lagi dan banyak lagi... hehehe

    ReplyDelete
  2. semua pernah main. memang zaman kanak2 dlu tersangatlah best. semua tu mengajar kita jadi manusia kan

    ReplyDelete
  3. hahaha.. best kan zaman kecik2 kite dulu.. bdk2 zaman skrg sume sebuk dgn gadget..

    ReplyDelete
  4. semua pernah main hihi
    main sekali dengan sepupu dan adik2
    kalau kalah siap nangis2 haha

    ReplyDelete
  5. bila tengok gambar tu, memang mengimbau balik zaman kecik2 dulu.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger