ADAKAH SEBAB KAWAN KAWEN CEPAT. AKU KENA CEPAT KAWEN?

ZULHILMI TEMPOYAK | 28.1.15 | 13 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Bunyi macam saiko kan. 
Saja tarik, nak ampa share kat sini.

Gambar Sekadar Hiasan. Sebab Ni Moment Terbaru. Acehhhh...

Soalan seperti tajuk di atas. 
Sebagai seorang lelaki yang baru nak belajar alam ni.
Aku nak tanya ja. 
Sebab soalan ni seringkali diaju.

Perghhh.. seringkali tu.

Next update nanti aku share apa yang aku rasa.
Apa kata ampa share apa yang ampa rasa. 

Apa lagi. Komen la kat bawah. 

p/s: Alolooohhh... sejak putus cinta ni zulhilmi ni.

Yang Bertanya


13 comments:

  1. Tak payah ikut orang. Yang penting kita sendiri tahu apa kita nak. Tapi kalau gadis itu cantik macam emma maembong ok jugak :p

    ReplyDelete
  2. TQ tau komen dlm blog Julia....sebenarnya bila dah kawin ni rezeki mencurah2...bila ada anak...wowwwwwwwwww itu adalah cerminan kita...happy tak terkira...jika rezeki ada depan mata, masuk la meminang...jgn tggu lama2...nanti merana hehehhehe

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum zul. hahaha kawin la best. murah rezeki tau. ada isteri/suami yang boleh jaga kita. hihiii

    ReplyDelete
  4. Alahai putus cinta ke? Ciannya . Pelik kan.. masyarakat sekeliling ni kuno.. kawan tambah2 BFF kita kawen , mesti beranggapan..next nya mesti kita pula.. So typical malay.

    ReplyDelete
  5. oh dah putus cinta ke. jangan lari dari rumah sudahla ye dik. ^_^

    ReplyDelete
  6. Hehe xsemestinya kawan kawen kita kna paksa kawen juga kan..InshaAllah Jodoh tak kemana.. persoalannya.. pemilik blog ini sedang kecewa ke?Kami doakan yang terbaik buat anda,InshaAllah,.Amin,.

    ReplyDelete
  7. Jangan ikut orang.. Ikut hati sendiri.. Buat ape nak tergopoh mengikut kawan yg dah kahwin? Kerana kita sendiri yg akan menjalani alam perkahwinan tu..

    ReplyDelete
  8. ade org jdoh dia cepat. ada org lambat..tak payah nak lumba sapa kahwin cepat. baik lumba sapa boleh pertahankan rumah tangga paling lama.. kes cerai-berai ni kan banyak sgt..boleh menakutkan org yg blum khwin..
    baik putus cinta sblm khwin dr lps khwin..

    ReplyDelete
  9. bak kata pepatah lama,
    ada jodoh, makan nasi berlauk. takdak jodoh. makan nasi bujang.


    koh koh koh.

    ReplyDelete
  10. Hai Zul...Hilmi or Mie..tak kisah mana2 lah yek..terima kasih sudi singgah di blog sis JM..ini kunjungan balas

    hurmm...merujuk kepada soalan tu tanya pada diri sendiri..kahwin utk apa..apa tujuan kahwin ..adakah kerana kawan kahwin u poun perlu ikut kahwin..so nasihat sis JM jgn ikut kawan ikut kata hati..jika belum bersedia jgn terburu2...jika dah rasa bersedia dari segi emosi, fizikal dan metal serta boleh harungi segala dugaan dan rintanga ndalam rumah tangga silakan. Pastikan duit cukup untuk masuk meminang anak dara org tu heheh

    ReplyDelete
  11. Kahwinlah bila dah jumpa yang sesuai jangan ikut orang. Sekarang ni pompuan biasa kahwin umur 27-28

    ReplyDelete
  12. Mana ade kawan kawin cepat kite kena cepat kawin. Kite kena cepat lari la. errr

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger