MEE CURRY! ZED EXTREME FAVOURITE FOOD. ALLIANZ FOODIE HUNT 2015.

ZULHILMI TEMPOYAK | 7.10.15 | 8 Comments
Bismillahirahmanirahim...

We were given the pre-task for Allianz Foodie Hunt 2015. Our task is to share about favourite food that best represent our team. Our team name is ZED Extreme and we selected mee curry to represent our team.


Mee curry is one of Malaysian favourite food. Everyone will eat and enjoy the food. For us, mee curry is everything. 

Even when served hot! We still can taste the coolness.


This is our favourite food, mee curry. And this is how we roll!

‪#‎ZEDExtreme‬
‪#‎AllianzFoodieHunt2015‬
‪#‎AllianzMalaysia‬



MAJLIS NIKAH DALAM DUSUN DI ORCHARD VILLA @ GOMBAK SELANGOR.

ZULHILMI TEMPOYAK | 4.9.15 | 14 Comments
Bismillahirahmanirahim...


Baru ni aku ada sembang dengan jiran-jiran aku tentang lokasi best untuk nak buat Majlis Nikah aku nanti. Niat dihati nak jugak lah rasa grand. Tapi bila melihat poket menangis kesorangan bawah pokok togei.

Bak kata orang tua, rezeki di mana-mana. Haaa... tiba-tiba dapat jemputan ke Majlis Nikah di Orchard Villa di Gombak Selangor. Rezeki la kan, sambil dapat tengok orang nikah dapat jugak tengok gadis dulang. Ehhhh...

Okay, bab awek sampai situ ja. Bab Orchard Villa di Gombak Selangor ni ampa mesti tak percaya yang konsep dia gila gempak. Nikah dalam suasana berkonsep Majlis dalam Dusun. Aku tau memang susah nak imagine so aku dah ketip gambar-gambar ni nak share dengan ampa.


Apa yang bestnya lagi tentang Orchard Villa di Gombak Selangor, parking memang tak perlu risau. Tempat makan memang selesa dan luas. Sambil anda makan ni boleh dengar bunyi air terjun mengalir oooo!! 

Parking pon luas. Tak yah risau!

Betul, memang tak cukup awesome. Cuba tengok gambar ni macam mana feel awesomenya.






Ingat aku sembang pum pang ni saja ja ka. Harga dia memang berbaloi. Dari aku plan nak menangis bawah pokok togei terus aku call bini-bini nak book tempat.


Tengok harga memang berbaloi gila dengan pakej Buffet. Untuk tempahan 1000 pax keatas, Orchard Villa sediakan complimentary 300 pax teh tarik corner. WOWWWW...

Difahamkan kadar pakej ini merangkumi hidangan dan meja hi-table, 4 meja khas VVVIP, makanan dan hidangan buffet serta dummy cake setinggi 3 tingkat.

Dalam pakej premium, pakej termasuk busana dan andaman serta photographer. Berbaloi-baloi. Siap dengan food tasting lagi. Fuhhh.. kalau kawen lagi aku ni memang cuba lagi.

Kadar sewa tempat pulak hanya RM5,000 untuk pakej lengkap kerusi, meja tetamu dan kaunter buffet, standart PA system, pelamin asas, bilik persalinan, tandas, tempat letak kereta dan anggota RELA. Mana nak dapat dik oooiiii tempat grand gini dengan harga yang jiran aku pon menjerit happy.

Amacam meriah kan kalau majlis dekat Orchard Villa di Gombak Selangor ni.




Untuk anda yang nak buat tempahan atau just nak dapat info, hubungi saja nombor ni. Layanan memang tip top jangan risau.



ORCHARD VILLA @ GOMBAK
KONSEP PERKAHWINAN DI DALAM DUSUN

Venue :
Orchard Villa @ GOMBAK  
Desa Makmur batu 10 1/4, Sungai Salak, 53100,
Gombak, Selangor

GPS Coordinate :
N : 3.272886 E: 101.728487

Tel :
03-2698 8302

Email :
salesdsaji@felda.net.my



Cubalah hubungi. Harga sememangnya tak terjangka. Berbaloi gila weh. Sooo.. dah baca nanti nikah jemput-jemput la ya.

Heheh...




SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE 58.

ZULHILMI TEMPOYAK | 2.9.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...


Aku mewakili team ZED Extreme dan ZED Production, mengucapkan Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan ke 58 pada 31 Ogos baru ini.

Semoga kita semua akan terus merdeka jiwa dan merdeka minda. Terima kasih kepada semua saudara, moyang dan semua pahlawan yang terlibat memerdekakan Malaysia.

Terima kasih.

Semoga Allah merahmati kalian dan dikurniakan syurga.


RINDU NAK RASA SUASANA MERDEKA!

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.8.15 | 2 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Dulu, ingat lagi masa kecik. Tun Mahathir kata akan buat sambutan Hari Merdeka negara dekat Pulau Pinang. Aku kecik lagi masa tu. Tapi satu famili memang excited nak pi. 

Tengok perbarisan. 
Tengok pemimpin negara.
Tengok rakyat yang excited dengan Merdeka.

Cuma rindu nak tengok orang berlumba pasang bendera macam ni. Dulu promosi kaw-kaw nak bagi rakyat rasa jiwa Merdeka. Cuma sekarang promosi kaw-kaw nak selamatkan diri MEREKA.


Hari ni, nak nampak satu kereta ada bendera pun susah.

Yang Rindu
Mohamad Zulhilmi Zulkefli


APA ADAHAL BUANG HANDPHONE.

ZULHILMI TEMPOYAK | 18.8.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Banyak singgah blog ampa semalam. Tapi disebabkan masalah google yang jeles pada aku hingga tak dapat bagi komen macam biasa. Huhhh.. Blog awek-awek pon tak dapat komen.

Sebenarnya semalam aku terajin sikit la. Disebabkan bau di dapur aku dah lain macam, aku bertindak berani untuk buang sampah. Biasalah, rumah orang bujang yang acah-acah sibuk. Mana nak ada masa sangat buang sampah. Kahkahkah... bayang sendiri la bau macam mana ya.


Nak dijadikan cerita aku boleh tiba-tiba terhapdate blog ni, aku dah bungkus elok la sampah ni. Terus menuju ke tong sampah besar bawah ruang. Time dah dekat sebelah tong sampah tu boleh pulak awek tah mana-mana whatsapp nak beli kasut Leo. 

Dah customer tanya mesti lah reply dengan lelaju kan.

Lepas reply ja aku terus buang dan berlalu menuju ke kedainasi kukus janda tepi simpang. Baru dalam 10 langkah macam tu. Aku pelik kenapa aku masih pegang sampah tu lagi. Haaa.. apa lagi, mengelupor la teringat yang aku buang tadi handphone aku. Jenuh mencari dengan dalam gelap. Bau busuk aku terpaksa tolak tepi.

Ber huhuhu ja la lepas tu.

Bukannya sampah. Yela... handphone pon dah besaq penyepak kan. Gambar ni aku saja bagi nak tunjuk handphone besaq bapak aku.


Ini namanya mengelamun teringatkan mak janda jual nasi kukus janda la ni.

Jom Subuh!


.

BAGI SIGNAL TU PENTING!

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.8.15 | 5 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Fuhhh.. payah beno nak cari masa nak hapdate blog tercinta ni. Takdak apa sangat nak cerita pun. Just nak jenguk-jenguk ampa. Rindu weh... Bunyik macam acah-acah kan. Kahkahkah...

Apa aku nak cerita. Signal tu serius penting!  Yela, kalau orang tiba-tiba masuk simpang tak bagi signal mau nya sampai balik rumah mencarut kat dia ja. Pastu update dekat fb. Haaa.. apa pun tak jadi.

Sebenarnya aku komplen hari ni bukan pasal signal kereta. Tapi signal dari awak pemilik hati tercinta. Acehhh... Kadang-kadang agak susah nak kenal signal apa bagaimana, bila dan apa jadinya.

Source : katrinakopeckyoga
Sambil aku dok stok awek-awek sebelah rumah ni. Aku teringat kisah dulu-dulu masa zaman mencari pasangan hidup ni. Aicehhh... Tak senang duduk. Ada la keluaq dengan jiran-jiran. Tapi orang puteh kata sekadar friendzone. Kadang ja terbajet lebih.

Aku sebagai lelaki yang muka baby face kadang risau. Bila kita dok try, kita tak tau status awek tu. Dapat signal macam mana pun tak pasti. Macam mana sebenarnya nak sedaq tentang level signal ni?

Bagi signal please!


PERKARA WAJIB AKU BUAT DUA 3 HARI NI.

ZULHILMI TEMPOYAK | 30.7.15 | 13 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Mesti tak ramai tanya kan? sebab apa aku lama tak hapdate blog ni. Yelaaa... beramai ramai la sangat baca blog ni kan. Sejak awek tu dah kawen, hati aku tak tenteram nak hapdate blog. Nak cerita pom pang nak menunjuk pon dah tak semangat. Kahkahkah...

Mostly hari hari sekarang akan sibuk sikit. Dengan berniaga GC Tea dan kasut leo lagi. Memang agak tak menang tangan. Nasib baik www.projektravel.com ada komuniti superb.

Dulu jadual aku kurang satu benda ni. Tapi sekarang! Perkara wajib aku setiap hari makin menjadi-jadi. Aku rasa mostly ramai jugak yang ada aktiviti sekarang ni.

Grab a popcorn dan baca MalaysiaKini dengan paper Sinar Harian. Ke ada yang baca the Edge dengan SWJ punya website? Cerita ni ampa faham sendiri la yak. Cakap lebih-lebih kang mau aku hapdate blog dalam tirai besi lak.

Yela.. tak senang bontot aku tengok idola aku diviralkan. Erkkk...

Macam mana pun kita mengharapkan semuanya akan selesai dengan cepat dan terbaik. Ameen.

Tak tau nak letak gambar apa so aku rembat la gambar ni dari facebook Mawardi Gebu sebab ada gambar aku. Kehkehkeh...


Btw... bagi sapa yang ada insta best mohon komen id ampa kat bawah. Nak banyakkan lagi follow orang. Nak acah-acah aktif balik.

Yang Acah-acah comel.




10 JULAI 2015

ZULHILMI TEMPOYAK | 12.7.15 | 10 Comments
Bismillahirahmanirahim...

10 JULAI 2015

Selamat hari lahir untuk dua insan hebat ni. 


Terima kasih untuk ampa atas setiap inci moment, hilai tawa, susah senang dan jatuh bangun. Terima kasih.

Aku akan terus grow dan grow! InsyaAllah.

Walau tarikh dah lepas. Saja nak suruh ampa wish. 

Yang dah matang. Auch...


KISAH PUASA ZAMAN SEKOLAH DULU.

ZULHILMI TEMPOYAK | 4.7.15 | 9 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Macam mana puasa ampa? Semoga Ramadhan ini banyak memberi inspirasi, kebaikan dan keberkatan yang banyak. Bila puasa ni memang ramai dari kita yang mesti ada kenangan atau moment ini.


Aku nak cerita perbualan aku dengan member aku masa berpuasa zaman sekolah dulu. Waktu kejadian, waktu dah azan Maghrib dan waktu berbuka. Keadaan masa tu acah-acah mengelabah.

Aku : Wehh!! Dah azan weh kita dok dekat bilik lagi ni!

Member : Relax kita korek ja idong batal puasa. (sambil tangan menggali hidung mencari tahik idong).

Aku : Erkkk.. korek idong tak batal puasa la.

Member : Sapa kata batal puasa? (sambil jari ada ketulan hijau dan dimasukan ke dalam mulut dan kunyah).

Aku : (Terus biru muka. Keliru nak ikut buat ka tak).

Kadang kalau naik moto teringat moment-moment ni mula la mata nak masuk habuk. Rindu katanya. Kahkahkah...

Ampa mesti penah rasa moment-moment best masa sekolah dulu. Sapa tak rindu. Muka ja tua. Hati masih jambu. Kahkahkah

Kongsilah cerita kalau ada. Gembira nak membaca.


BUFFET RAMADAN BANGI GOLF RESORT. SEDAP SAMPAI LUPA NAK UPDATE!

ZULHILMI TEMPOYAK | 24.6.15 | 13 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Aduh... godek-godek gambar dekat www.projektravel.com. Buat aku teringat aku pi makan dekat Bangi Golf Resort sebelum puasa hari tu. Fine! Sebelum puasa kot hari ni baru nak hapdate. Nak buat macam mana kak. Jiran asyik nak berkepit ja. 


Susah sebenarnya aku nak kongsi pasal buffet Ramadan dekat Bangi Golf Resort ni. Kang cerita lebih-lebih orang kata aku puji melampau la. Tapi nak tak nak aku kena cerita jugak.

Buffet Ramadan dekat Bangi Golf Resort memang sedap! Bayangkanlah sedap dia sampai aku lupa nak update. Yela.. update cerita dekat blog. Cakap sedap saja tak best kalau tak dak buktikan. So.. aku kongsikan gambar dari team Projek Travel.





Sebenarnya ada lagi gambar. Untuk mengelakkan ramai terliur dan tak terkawal jiwa masa bulan baik ni. Aku kongsi part lain na. So.. banyak la sket cerita aku boleh hapdate kan.

Btw... bagi yang mencari port Bangi golf Resort ni dekat mana. Ampa boleh tengok map yang disertakan ni. Cewahh...


Kawan aku habaq, kalau nak buat tempahan pastu nak tanya, ampa boleh hubungi Pn. Luliy Shalwani  0162678284 /  0169645544 atau email bgrrestaurant@gmail.com. Tanya ja, bukan menggatai apa.

Sejak awek lama dah kawen ni. Aku makan pon tak berapa lalu. Selalu boleh 8 pinggan. Sekarang jadi 7 pinggan ja masa makan dekat sini. Sorry, kamping 3 pinggan tak termasuk na.

Yang Sedap Sampai Terlupa.
@zulhilmitempoyak

KESAN TERMAKAN ANAK LIPAS. PUNAH MASA DEPAN AKU!

ZULHILMI TEMPOYAK | 20.6.15 | 11 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Baru ni aku nak minum air. Maksud aku, masa bukan bulan posa la. Aku main capai ja bekas air aku. Dengan happy aku isi air dan terus langgah tapi orang keyyel kata teguk air tu.
Bila aku minum tu, aku rasa macam ada benda bergerak dalam mulut tapi kecik ja. Aku rasa ja la ada benda bergerak. Lepas tu aku tengok kawasan aku amek bekas tu ada macam kesan-kesan lipas.
Dalam hati aku dah glurppp!!
Disebabkan media sosial aku ni ada kawan educated yang ramai. Aku tanya la kesan makan anak lipas. Dan ini jawapan yang aku dapat.



Tak tau la nak cium ka nak bagi duit raya lebih ka apa kat kawan-kawan aku ni. Jawapan yang mana patut aku cuba pon dah mula rasa ragu-ragu.

Sebenarnya sekarang aku tak tau apa status lipas dalam perot comel aku ni. 

Btw... Banyak benda nak hapdate ni. Tapi semenjak ada cabaran dan dogaan yang bertubi-tubi menimpa, terus aku down. Tambah lak bila gugurl yang diminati dah mendirikan masjid dengan pilihan hati.

Yang Masih Buntu


RINDU ZAMAN BUDAK-BUDAK. #7 KENANGAN.

ZULHILMI TEMPOYAK | 6.6.15 | 6 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Tengah duduk layan facebook. Tiba-tiba ada orang share zaman dulu dan zaman sekarang. Orang kuat touching macam aku ofcos la mata berhabuk. Waktu tu la aku rapat dan kenal orang. Kena buli ka macam mana ka still rasa fun.








Yang last ni aku selalu menang. Sampai pemadam bertimbun. Tapi sayang, banyak mana pun still hilang.
"Antara sedar atau tidak. Kita yang sibuk kan diri kita. Gadget ada untuk mudahkan komunikasi dan infomasi. Tapi benda ni jadikan kita menyendiri."

Cuba tengok anak kita. Mana pilihan dia hari ni. Duduk godek sendiri di rumah atau tengah happy share bersama anda atau tengah share dengan UNKNOWN.

Yang Rindu Zaman Budak 


TONTON VIDEO MUZIK TASHA MANSHAHAR. TIBA-TIBA RASA NAK BALIK KAMPUNG!

ZULHILMI TEMPOYAK | 30.5.15 | 8 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Macam biasa, bila aku online mesti aku akan godek-godek nak dengar lagu. Aku selalu dengar lagu Terima Kasih Cinta yang Tasha Manshahar nyanyi dengan RJ dalam radio tapi tak pernah lak tengok video muzik dia.


Semalam pon time aku bukak, aku just dengar tanpa tengok. Standart la, lagu kita nak dengaq bukan nak tengok sangat kan. Tapi part last tu tiba-tiba macam ada pulak sembang guraunya. Aku pon beralih tap nak tengok apa pengisiannya. Sangat sweet bagi satu famili.


Baca komen pun ada yang sebak. Yelaaa... sapa tak rindu ayah kan. Terima kasih cinta. Kita doa untuk bersama sampai syurga.

Soooo... ampa tengok la sampai habis na. Nampak natural dan lain lak Tasha Manshahar dalam ni. Nice dan nampak wanita Melayu terakhir. Ehhhh... tiba-tiba kannn...

Yang Tiba-Tiba Rindu Kampung


10 TAHUN YOUTUBE MALAYSIA. SELAMAT ULANG TAHUN!

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.5.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Di kala pagi ni aku bukak youtube. Dan aku nampak ini. 


So... Selamat Ulang tahun ke 10 Team YouTube Malaysia. Terima kasih melancarkan YouTube. Aku guna YouTube untuk belajar banyak benda. Dari kejayaan orang lain hingga la kesilapan orang lain. Untuk belajar. Hidup ni terlalu singkat untuk buat banyak silap. Dan bila ada Youtube ofcos sangat membantu. 


Sebenarnya aku banyak pending story. Terutamanya pasal review. Nanti aku akan update. Maaf sebab kekangan masa. Aku just harap setiap penulisan aku akan bantu orang lain upgrade life pembaca. Maksud aku, setiap kali ampa baca ampa akan dapat something.

Btw.... jom blogwalking! Yeah... aku nak komen OK ja. hehehe..

Yang Rindu Kalian


KADANG-KADANG. APA YANG KITA NAK DAPAT BELUM TENTU KITA DAPAT.

ZULHILMI TEMPOYAK | 18.5.15 | 10 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Sayang aku, baca sampai habis. hahahah...


Lama tak sembang heart to heart ni. Semenjak bermenjak tiga menjak ni, banyak benda terjadi. Ada yang dari hati dan ada yang dari akal. Ada yang penuh rasa marah dan ada yang penuh rasa sayang dan cinta. Auchhh..

Sebenarnya, apa yang aku nak kongsi bukan sebab aku nak kongsi tapi sebab aku kongsi. Haaa.. tengok ayat. Macam !@#$% sket kan. Pagi-pagi menghapdate macam ni la.

Sebenarnya aku nak mula, tapi aku tak tau macam mana. Tapi cerita sini habes sini na. OK. Aku ada dua batang pen. Dua-dua pen penuh ink dan aku suka gila.

Design cantik, boleh berfungsi dan memang ada dalam poket aku masa aku perlukan. Sayang sangat dua-dua pen tu. Tapi dalam sedar atau tak aku hanya boleh guna satu pen dalam satu masa. Maksud aku, nak menulis tu perlu guna satu pen saja.

Mungkin aku boleh pakai satu pen saja dan lain kali aku guna pen satu lagi. Dah guna habes aku buang la pen yang aku selalu guna. Itu benda yang menghasut aku tapi tak kan aku ikot.

Atau mungkin aku boleh guna selang seli. Sehari guna pen ini dan sehari aku guna pen itu. Tapi ingat ka aku pen mana nak guna hari ini dan pen mana nak guna esok. Sedang berapa banyak kegunaan dalam sehari aku tak tahu.

Sedang aku mengelamun, aku rasa aku perlu lepaskan pen satu lagi pada tuan yang baru dan mungkin lebih sayang dia. Sebab kasih aku terbahagi. What is the point mannn.. hehehe

Semoga semuanya dimudahkan bila keputusan telah terungkai. Itulah... kadang-kadang apa yang kita nak dapat belum tentu kita boleh dapat. Macam mana pun, usaha kan selagi kita mampu usaha. Sayang memang sayang.

Hanya yang faham akan faham. Hahahahah..

Yang Memikirkannya
@zulhilmitempoyak

KEHIDUPAN BUDAK LELAKI NI DICERITA DALAM LAGU. TERASA ADA ORANG POTONG BAWANG!

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.5.15 | 1 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Gambar dari www.digitalspy.co.uk
Berapa ramai dari kita memang menghadapi kesukaran dalam hidup? Sememangnya ramai akan kata mestilah. Ya betul, memang semua menghadapi liku-liku dalam hidup. Gilalah kalau tak ada apa itu cara dan bak kata jiran aku "jalan lurus mestilah ada sikit bumper tak pun terlanggar batu". Pandai jiran aku.

Apa aku nak kongsikan kat sini adalah bagaimana seorang budak yang penat dengan kehidupan dia dibuli. Bagaimana dia diuji hari-hari dan terjemahkan dalam lagu. 


Aku just nak kata yang rumah aku ada ninja. Dia potong bawang. Aku jumpak memang aku potong balik bawang ni. sebenarnya bila part mom tu yang lain rasa tu. Kannn..

Terima kasih. Hidup memang sedikit mencabar tapi bagaimana kita tenang dan hadapi. Itulah kita.

Yang Ulang 5 Kali Nak Faham.


BLOGGER BERPERANG SAMA SENDIRI! WTFISH?

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.4.15 | 4 Comments
Bismillahirahmahirahim...

Aku sebenarnya takut nak menulis ni. Takut jadi buah mulut orang. Tapi macam biasa la, ni aku kongsi sebab aku percaya kat ampa. Cerita sini habes sini na.


2 minggu lepas. Aku dengan bajet terernya dah pi main lasertag dekat Laser Warzone Wangsa Walk. Sebenarnya aku dah berlatih main counter strike dekat rumah. Sifat belas kasihan tidak pernah ada dalam buku hatiku masa main counter strike.

Berbekalkan hati yang cekal dan tabah. Serta muka yang not bad kata jiran sebelah. Aku main lasertag macam main futsal. Peluh mencurah-curah ke ladang gandum. Taktikal yang dirangka, dan strategi yang mengiurkan.

Itulah yang terjadi sampai berperang sama sendiri. Mula aku ingat boleh makan depa ni. Tapi not bad jugak la depa ni main. Power ya amat.



Kalau ampa dah rasa terer dan senang sangat. Cuba la ampa pi main kat tempat-tempat ni kalau terer sangat.

#1 IOI Mall Puchong
#2 E@Curve Damansara
#3 Wangsa Walk

Instagram  : @laserwarzone
Facebook  : Laser Warzone
Website    : Laser Warzone

Bagi aku, tempat ni sangat di rekemen kata kawww... untuk bawak se famili, se kawan dan se kumpul berhibur selain acah-acah baling bola boling.


Berpeluh ketiak! Kawan sebelah ja tau. Yela.. sempat lak aku nak nunjuk peluh-peluh aku kan. Btw... main laser ni tak takut. Tapi pandangan laser awek dalam tu yang aku takut. Kahkahkah...

Yang Lead The Game. Aicehh



KATA-KATA UNTUK DIRI. RAJINKAN DIRI.

ZULHILMI TEMPOYAK | 23.4.15 | 1 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Jarang-jarang dapat kongsi cerita dengan ampa. Nak tulis ni pon macam lesu ja kan. Tapi, macam mana pun serius thanks sangat kat ampa yang sudi baca blog tak seberapa ni. Sekarang aku tengah giat menjalankan bisnes yang tengah berkembang. Kasut Leo.


Bukan nak promote dekat sini, tapi at least ampa tau aku tak terus hilang. Bunyi macam sedih ja kan.

Malam ni saja nak taip untuk lepaskan rindu ampa. Aku tau ampa rindu kat aku. Tak yah sorok perasaan tu. Kahkahkah...

Tinggalkan link ampa kat bawah, untuk aku mudah masuk nak jenguk. Ada banyak story lagi yang tak hapdate ni. Y man.

Yang Tetiba Menulis Sket


TERLUPA NAK UP ENTRY! KFC ZINGER RICE WRAP.

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.4.15 | 3 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Waktu acah-acah menyibukkan diri ni. Teringat lak aku event KFC Malaysia yang aku pergi hari tu. Dah alang-alang bukak blog untuk update www.projektravel.com aku pun nak jugak lah hapdate blog sendiri yang acah-acah bersawang ni.

Btw... sambung balik pasal KFC tadi. Baiklah, nak kongsi kang rasa macam menunjuk lak. Cerita sini habis sini na. Sebenarnya masa event tu aku puasa. Sampai saja dekat pavi, dah waktu berbuka. Nak dijadikan cerita nak cepat berbuka, sebelum gi solat aku pon korek ido** aku makan. Puiiii... 

Benda tu tak berlaku! Aku pi beratuq dekat kedai yang acah-acah macam KFC. Niat di hati dan beli alas perut sebab aku tak jumpak lagi KFC dekat mana. Sampai ja giliran aku, aku jadi kaku dan layu serta tak lalu. So aku tak jadi order dan teruskan perjalanan untuk mencari KFC.


Sampai ja KFC. Ni la ceritanya. Rambang mata dengan Resepi Ayam Original dan juga awek awek yang ada. Maksud aku KFC Zinger Rice Wrap yang ada. Aku lapar sangat sampai nampak macam awek dah makanan tu. Heheheh...



Dalam hati aku dok kata, seb bek aku tak beli kat kedai acah-acah ayam KFC tadi. Sebab kat event ni aku boleh bedal sampai 5 KFC Zinger Rice Wrap. Sedap lak tu. Siap tapau lagi!

Ni ja yang tinggal untuk ampa!


Yang KFC Zinger Rice Wrap



Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger