MAKAN NASI PUTIH AYAM MASAK TOMATO. TIBA TIBA RINDU AYAH.

ZULHILMI TEMPOYAK | 1.12.14 | 6 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Haaa.. mesti pelik kan. Tajuk pepelik. Selalu review itu inilah. Tetiba lak aku nak kongsi benda ni. Mesti ada yang tiba tiba terkata. Ehhh.. engkau ni apahal! Hehehe...

Malam ni aku rajin lak nak membeli lauk. Selalu makan yang goreng orang kira macam ala carte terus memalam. Selalu malam aku carik bihun sup atau laksa. Ni kira makan feberet memalam la. Haaa.. ni bukan sesaja tulis ni. Ni untuk yang nak masok meminang take note. Kahkahkahkah...


Nak sambung cerita boom aku ni, malam ni aku beli la lauk. Tengah dok pilih pilih lauk, brother tu bagitau la satu satu lauk yang ada. Satu satu satu. Sampai la lauk yang last. Ayam Masak Tomato.

Dalam hati aku dah lama tak merasa. Rindu lak rasa. Sooo.. aku kaut la seketul ayam masak tomato ngan lauk lain. Cukup la 5 hingit bebudak bujang makan.

Masa makan kat rumah... ohhh.. teringat masakan ayah aku. Walaupun masakan kedai ni tak se power masakan ayah aku. Tapi nilai dia tetap ada. Sebab dia sebabkan aku rindu kat bapak tergebu aku.

Ohhh.. ayah. Ayam Masak Tomato ayah memang power la. Sebab ayah aku dulu buat catering. Tu cerita dulu la. Soooo.. lepas pindah n tak buat catering ni macam tak terasa dah la makan masak ayam tomato ni. Tak penah lak aku tercerita ngidam nak makan ayam masak tomato kat dia kan.
Btw... ayah aku memang power masak!
Balik ni nak bermanja ngan ayah la. Soh masak ayam tomato. Hmmmm.. bukan nak makan sangat. Tapi nak tengok ketekunan ayah masak. Wahhh.. nak menunjukkan sket sweet diri ni. Auchhh...

Ketahuilah wahai Tuan Zulkefli Bin Abdul Rahman! Anakmu ni rindu gilaaaa nak rasa masakan mu. Ayam masak hehehe...

Sorry kalau ampa rasa macam pelik sket entry kali ni. Aku just kongsi sebab aku rasa rindu dan nak hargai ayah aku. Walaupun mulanya hanya sebab ayam masak tomato. Sayang Ayah!

p/s : Mak aku. Nantilah aku review. Kot boleh bawak balik menantu. Harap atin yana baca. hehehe...

Yang Rindu Ayah Kat Rumah


6 comments:

  1. wah..hebat ayah pandai masak..anak die tak mewarisi bakat ayah ke? hmm..hehe

    ReplyDelete
  2. org lelaki kalau pandai memasak..memang betul2 pandai... klu tak reti masak, memang betul betul tak reti:-)

    ReplyDelete
  3. abah kita pandai masak kari dengan sup :) hihi

    ReplyDelete
  4. tempoyak, tolong masakkan utk ein plis. ngidam nie..kah!

    ReplyDelete
  5. ayah sy pndai masak megi & telur goreng..org laki klo masak mmg sedap laen rasanya..tu yg chef2 byk laki.. :)
    btw, klakala ayat zulhilmitempoyak ni..hahaha :)

    ainniah.com

    ReplyDelete
  6. Bahagia makan masakan orangtua apalagi sedap.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger