Beli Property Dulu! Belajar Tahu Kehidupan.

ZULHILMI TEMPOYAK | 3.11.14 | 5 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Untuk anda yang sudah bergraduasi. Tahniah...!!

Lepas ni masuk zaman pekerjaan pulak. Belajarlah.. bukan hanya nama nak mencari kerja dan kerja.

Bagi yang belum bekerja. Sabar dan usaha. Tak semestinya kita nak set mine untuk jadi pekerja saja. Dan anda mungkin punya rezeki untuk jadi mereka yang membuka peluang untuk bantu orang lain mencari bekerja. Alhamdulillah.. lebih baik.


Kesilapan aku dulu masa awal bekerja adalah aku beli kereta dulu. Sebab aku penat naik moto redah hujan dan aku tak tahu yang dengan gaji aku mampu beli rumah dulu. Silap boleh dibetulkan. Tapi makan masa.

Jadi.. untuk anda yang bakal punya pilihan. Cari lah ilmu. Beli property dulu. Gaji rendah tinggi mana pun mesti boleh. Tekniknya mudah. Tak tahu? rendahkan diri dan belajar. Belajar dan belajar.

Tak ada benda percuma. Nak konvo tu pon ada yuran konvo. Sooo.. tak salah invest sket lagi untuk belajar.

Soooo.. cari property dulu. Dan sekarang aku tengah membina semula.
Doakan. InsyaAllah. hehehe..

Belajar dari silap orang. Kurang la sket silap kita. InsyaAllah. Aku kongsi untuk aku yang juga tengah belajar.


Yang tak sabo nak beli first house


5 comments:

  1. Same le..skang hutang dah byk bru nyesal apsal la dulu2 x tau...huaaa.. Baru ku tahu erti penyesalan.
    Tp masih belom telmbt kan...heheehe

    ReplyDelete
  2. X sabar nk beli rumah jugak. Tp hutang dh byk ni

    Huhuhu

    ReplyDelete
  3. oh yesss! sgt betul tu.. tp tp tp...

    ReplyDelete
  4. terima kasih...
    good info...
    nasib da beli rumah :)

    ainniah.com

    ReplyDelete
  5. Saya beli rumah pertama pada umur 23 thn dengan boipren. Loan cuma lulus 80% sbb gaji kecik. Sedih betul mengagau cari duit, jual apa yg ada. Rumah kedua gelojoh sikit main beli je tak tengok pun tapi nasib baik lokasi superb dan boleh disewakan rm500 walaupun flat aje. Nak beli tak? Saya nak jual. Awak boleh duduk sebilik, yang satu lagi sewakan.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger