1 Thing That Matter To Me. Allianz Amazing Hunt 2014.

ZULHILMI TEMPOYAK | 14.10.14 | 2 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Untuk pengetahuan kengkawan. Hujung minggu ni aku akan join satu Amazing Hunt ala ala running man gitu. Dimaklumkan program ni akan berlangsung pusing satu KL. Wowww... bunyi bukan biasa biasa kan.

1 Thing matter to me ni ada pelbagai sebenarnya. Melihat pada perspektif diri of coz la aku akan kata famili yang menjadi perkara utama. Kalau melihat dari dari perspektif ekonomi dan keselamatan of coz perlindungan insuran utama untuk aku. Kalau melihat dari perspektif jodoh of coz la atin yana jadi pilihan. Ehhhh... tiba tiba.

Gambar Dari Epihaha.com - meeting strategi Allianz Amazing Hunt
Bagi Program Allianz Amazing Hunt 2014 ni. 1 thing matter to me adalah persediaan diri dari aspek mental. Yelaa... selama ni drive je beb. Hari Amazing Hunt ni dimaklumkan kena berlari naik ktm. Perghhh... bayang la berat 180kg macam aku ni nak berlari. Perghhh... seksi.

Dah lama aku tak join program macam ni. Sooo.. feel feel sebak gini pon ada. Gile lama aku tak join program yang acah acah lari macam ni. Menjadikan berat aku bukan biasa biasa malah berbisa sekarang. Kahkahkah...

Aku dah bina team yang not bad kuat. Bak kata orang puteh. King of the street. Waahhhhh.. lain bunyi nya. Macam tak kena ngena kan. Strategi telah terbina. Fuhhh.. psyko dia bukan nak menunjuk la. Ampa boleh rujuk epihaha.com yang dah bina stamina untuk Amazing Hunt ni dan ampa boleh jugak tengok teammate aku mohddahar.wordpress.com. Ampa akan tengok yang dia dah kaji perjalanan seluruh ktm KL. Amacam? goyang?
Untuk aku pulak? aku just pegi briefing je la ngan isi form untuk team. Haaa.. nampak tak keja aku. Tak submit form tak dapat join oooooo... 
Mental yang aku maksudkan aku lebih bersedia untuk memotivasikan team aku. Haa.. gitu. Penat getir waktu tu kita tak tahu. Sooo.. banyaklah aku tonton sesi motivasi kat utube. Cara nak merasai kemenangan dengan mental yang kuat. Ada yang dah goyang la tu.


Cakap sini habes sini na. Walaupun niat kemenangan tu kemain ada. Personal Protection haruslah aku kena ada. Aku pon dah siapkan diri dengan perlindungan diri. Haaa.. gitu. Tak semua tau tentang hebatnya I-Care dari Allianz. Dengar pon Allianz, dah tau mesti kata bukan biasa biasa.

Bagi ampa yang nak tau lebih pasal event dan juga apa yang Allianz tawarkan. Jangan lupa g la menjenguk dekat fb.com/AllianzMalaysia . Banyak jugak la info yang ada. Sampai tak terhadam aku.

Sembang punya sembang. Harap menang la yak. Heee..
I want ipad air. waaaa..
Yang Bakal Menang,


2 comments:

  1. Emm.. Ang ada cite x yang aku semput2 bila naik bukit? Yg tu jangan cita... Diam2 je..

    ReplyDelete
  2. wahhhhh dasyat gitu...
    Good luck ye..

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger