Samsung S5 - Betul Ke OK?

ZULHILMI TEMPOYAK | 20.6.14 | 8 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Sederap langkah bakal diatur dan sederap langkah bakal tersusun. Lebih hebat kiranya jika saya menceritakan S5 dari Samsung yang tengah berdesup power katanya.

Cerita Yang Acah Acah Berteknologi.

Semalam aku sempat ke Sunway Piramid. Niat di hati nak cari Ipad disebabkan tab Lenovo aku kejap OK, kejap KO. Untuk mengelakkan dia dilempaq atau terbang secara sengaja, aku pun nak la mencari something. Something new.

Kat Sunway Piramid, aku geledah la Machine, outlet Apple. Bengang jugak aku, sebab salesman dia buat layan tak layan ja. Apa dia ingat aku memang nak datang tengok. Hellooooo.. i want to buy la...!!! Jerit aku dalam hati. Hehehe...

Disebabkan dia acah layan tak layan, aku pon blah dan kebetulan ada function Samsung kat floor bebawah. Aku pun pegi. Kot la nak boikot Apple amek Samsung ke kan. Dekat situ tema di berkaitan bola sepak. Agak interesting... Sebab awek ja jaga setiap station. Kahkahkah...



Baiklah... untuk menampakkan hebatnya S5 ni tetamu yang hadir diberikan cabaran untuk merasai sendiri hebatnya S5. Apa yang dia bagi aku try?

1) HDR - uji kehebatan kamera. siap selfie ngan amoi tu lagi.
2) Ultra Power Saving Mode - uji bagaimana S5 mampu mengawal kuasanya.
3) Water & dust Resistant - boleh tahan air 1 meter selama 30 minit dan kena debu.
4) Heart Rate Sensor - nak tau sihat ke tak. Yelaa... gemuk kan.
5) Mobile ame Galaxy - rasa main game bola dalam tu.

Perasaan dia..?? nantilah aku cerita. Tapi aku dapat gift. Yeahhhh...


Samsung S5 mengabung teknologi terkini dan dekat tingkatnya sistem keselamatan yang lebih selesa pada henfon. Ingat nak angkat satu kalau harga dia jual longgok.

Aku acah-acah promote ni. Agak-agak Samsung nak sponsor S5 tak. heheheh... OK.. #hambar.

p/s : bosan lak tak selit nama Fatin Yana kali ni.

yang ingin berteknologi.
@zulhilmitempoyak



8 comments:

  1. macam best je. tp setia kt Note II lagi..heee

    ReplyDelete
  2. setuju sgt. salesman dekat machine tu memang suke buat dang dekat customer -.-

    ReplyDelete
  3. hahaha :D. smartt gak samsung s5 . fuhh. harga mahal ek

    ReplyDelete
  4. S4 pun belum habis explore lgi dh keluar s5..gimana tuh?hehe

    ReplyDelete
  5. Wuwuwu...tapi In xberapa minat samsung...hehehe

    ReplyDelete
  6. tak layan samsung.. so xtau nak komen cmn o

    ReplyDelete
  7. pengguna S#. tapi dah beralih ke Sony :) lagi best.. heee, jangan marah...

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger