Piala Dunia Menjelma - RamaiLah Tak Cukup Tidurnya

ZULHILMI TEMPOYAK | 12.6.14 | 5 Comments

Bismillahirahmanirahim...


Piala Dunia 2014 di Brazil bakal membuka tirai beberapa hari lagi dengan pertemuan pembukaan oleh tuan rumah sendiri iaitu Brazil menentang Croatia dan aku jangka perlawanan ni sengit, sesengit nak bangun tido pukul 4 pagi.






Cerita Piala Dunia 2014 Yang Acah Acah Sensasi.



Piala Dunia 2014 di Brazil, piala bola sepak yang dilabel sebagai gemilang. Hmmm.. gemilang ke. Apa pun ramai yang menanti dengan jadual padat penuh sensasi setiap pagi. Wahhh... dah macam media hiburan dah.

32 Pasukan yang berentap dengan Sepanyol sebagai juara bertahan. Ada pasukan yang dianggap pasukan boleh makan. Dianggap je la... dan difahamkan ada beberapa bintang yang dah injured...!!! Betul-betul acah sensasi ni.

Jumpa anda di ane berdekatan atau di atas katil empuk dengan meneruskan kehidupan. 

Untuk live streaming link aku memang yakin ada dekat http://gofirstrow.eu/

Untuk Jadual penuh perlawanan Piala Dunia 2014 dekat www.fifa.com


Walaupun Piala Dunia 2014 dinanti dengan bapak penuh debaran. Tetapi ia tetap dihimpit tekanan dari rakyat sendiri. Kontroversi yang mana rakyat Brazil tidak memerlukan Piala Dunia, mereka lebih memerlukan makanan dan pembelajaran.




Tidak pasti sama ada tekanan itu diambil surius oleh kerajaan Brazil atau tidak. Yela, risau juga takut berlaku rusuhan yang dah terang-terang media akan ada kat sana.



Wahhhh.. dah macam official berita sukan dah posting aku ni. Ahhhhh...!! mana bait-bait cinta aku yang dulu. Plishhhh come back. Hehehe... ayat dah makin keras. Skema, geram aku.

p/s : kalau date ngan atin yana pun selalu tak cukup tido. Alololoh... Aku sokong apa yang atin yana sokong. ;p

yang menyokong jarman
@zulhilmitempoyak




5 comments:

  1. Esok pagi ramai la yang menguap kat ofis. Hehe :)

    ReplyDelete
  2. tak tengok pun. hehe

    btw foll0w sini #1209 :)

    ReplyDelete
  3. mula2 sokong spain. tapi awal2 lagi dah kalah. cemano la tu -_-,

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger