From Kuala Kubu Baru with Bebird

ZULHILMI TEMPOYAK | 5.5.14 | 10 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Macam biasa, ayat suci aku. Lama beno tak menghapdate blog bersawang ni. Nanti aku akan cerita apa yang aku buat sekarang ni sampai nak update blog pon acah-acah bizi.

Kisah yang Orang Acah-Acah Baca.

Minggu lepas n lepas lagi aku ada kesempatan best join team sahabat media ke misi mencari bebird dekat Kuala Kubu Baru hingga ke Genting Highland. Baru aku tau betapa advanturenya nak bergambar dengan burung. Pelik jugak aku, orang hensem macam aku aku ibarat burung merpati pun burung-burung ni tak berani nak bergambar lagi. Btw.. memang burung gagak ngan merpati ja yang aku kenal. Hehehe..

Berdasarkan pemerhatian tajam aku bak helang ni, program ohsem ni dianjur oleh Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) iaitu Program Wings Of KKB 2014: Selangor Birds Race untuk tahun yang ketiga pada 25 – 27 April 2014. Resorts World Genting selaku rakan usahasama. Jadi ampa bayangkanlah betapa tidur bak puterinya aku ni malam-malam kat sana.

Kat sini aku share sket gambar yang buat ampa terpaksa jeles aku dapat join program ohsem ni. Klik gambar untuk tumbesaran macam lengan taf aku.



Alhamdulillah.. program ni, meringankan minda aku dari kesibukan dunia yang melampau. Aku dapat ramah dengan anak-anak special, dapat kenal rakan blogger baru, dapat kenal ohsem program dan dapat tahu yang Malaysia memang punya tempat yang wajib aku tengok, rasa dan hayati.

Kalau dapat join lagi nanti. Perghhh.. bapak gumbira. Btw, Terima kasih kepada sahabat media dan team projek travel sebab bagi kepercayaan. Tak lupa juga kepada penyesponsor atas perjalanan program yang ohsem ni. Jumpa lagi From Kuala Kubu Baru with Bebird.

Bagi yang teringin nak dapatkan borang penyertaan dan maklumat lanjut berkaitan program yang dijalankan, ampa boleh melayari laman web www.mdhs.gov.my atau blog wingsofkkb.blogspot.com atau di fanpage facebook Kuala Kubu Bharu. Jangan lupa LIKE.

Ayat aku macam acah-acah skema. Tapi Eceli, ikhlas dari hati. 

p/s : dok perati ja jodoh dengan burung-burung kat sini. ;p

yang sempat curik-curik amek gambar.
@zulhilmitempoyak





10 comments:

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger