Nak Bagi Duit Raya...!!!

ZULHILMI TEMPOYAK | 25.7.13 | 38 Comments
Bismillahirahmanirahim...



Haaaa.. ayat biasa. Lama betoi aku tak hapdate blog. Bukan takdak idea. Tapi masa tak mengizinkan. Biasalah dengan bini ni. Aku kan suami mithali. Kehkehkeh...
Aku berminat nak bagi duit raya RM100 ni. Takdak kena loteri ke apa. 

Cara dia mudah. Tengok langkah-langkah yang aku kongsi kat bawah ni.

1. Cari gambar terbaik hari raya untuk dikongsi dengan kawan-kawan. Kenangan semua orang tak sama kannn...

2. Hantarkan gambar yang terbaek raya anda tu ke zulhilmitempoyak@gmail.com.

3. Sertakan nama, no tel, link facebook dan juga url blog anda. Jangan lupa tajuk gambar.

4. Hari terakhir untuk submit gambar adalah pada 6 Ogos jam 12 malam.

5. 4 orang penghantar terawal akan dapat topup RM5.

6. Pemenang akan ditentukan dengan LIKE paling tinggi. Jadi kalau orang suka dan LIKE gambar anda. Anda lah pemenang.

7. Ada jugak pemenang yang ditentukan pilihan juri. Maksud kat sini ada dua hadiah la.

8. Link gambar anda akan diberi pada 7 Ogos melalui email.

Pastikan gamabar yang anda hantar tu penuh makna, sayu ke, kreatif ke, lawak ke, tapi adan makna la. ada cerita lagi cantik.

AMARAN - gambar yang membangkitkan hawa nafsu seorang manusia normal adalah di reject. Maksud kat sini takkan anda sambut raya pakai skirt pendek kot kan. Memang dengan aku pun LIKE gambar tu.
Syawal ke 25. Pemenang akan diumumkan.
The more u give, the more u get. Jadi, sharekan dengan kawan anda...!!!!

LIKE tertinggi - RM50

Pilihan JURI    - RM50
Aku tak penah buat macam ni lagi kan. Saja nak bagi sebab dah ada dalam bajet raya. Kehkehkeh..

p/s : jangan risau. takdak blog pon takpa janji ada fesbuk. bukan soh share. hehe..

p/s : p/s : tarikh dah bertambah.  hehehehe..

yang Alhamdulillah dapat lebih bulan ni.
@hilmitempoyak


Hakikat Usia

ZULHILMI TEMPOYAK | 14.7.13 | 31 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Perghhh... lama gila tak hapdate blog bai. Ayat wajib kalau tak hapdate blog dah kluaq. Kehkehkeh...

Maaf la lama tak kentut kat blog ampa. Besa lah sejak ada anak ni kan. Asal nak tekan keyboard ja anak mintak bancuh susu. Asal tekan keyboard ja bini panggil teman. Maksud aku teman jagakan anak. Lain aje pikirnya kan.

Dah lama blog ni wujud kan. Tapi tertanya-tanya jugak aku. Adakah aku berjaya menambah nilai kat hidup orang lain. Adakah aku mampu ceriakan hati orang yang suram. Adakah aku mampu beri pengetahuan kepada ramai orang? Adakah aku mampu beri inspirasi kepada orang ramai? Adakah aku mampu mendidik orang lain? 
Ataupun aku hanya sekadar syok sendiri?
Soalan ni aku sentiasa tanya dalam fikiran aku. Sebab aku dah lama jugak hidup beb. Tapi siapalah aku. Dan aku sedar yang aku hanyalah jejaka comel yang baru masuk 23 tahun hari tu. kehkehkeh..

Aku dah 23 masa 10 Julai hari tu. 23 tahun dah aku hidup. Makin tinggi usia kita, makin dekat kita dengan mati kan. Walaupun usia dah 23 tahun tapi aku tetap semanja manusia berumur 1 tahun, secomel manusia berumur 2 tahun, seromantik jejaka berumur 18 tahun, sematang jejaka berumur 40 tahun. 

Didoakan agar pahala kita semua akan meledak banyaknya pada Ramadhan ni. Semoga anda terus kaya dan berjaya. Ameen...

Sebagai menghargai ampa. Aku kepilkan jugak gambaq aku ni. Mana tau kot-kot ada yang nak print tunjuk kat mak nak suruh buat menantu kannnn... kehkehkeh.. 


p/s : fine takdak sapa pon nak wish ka bagi hadiah ka kan. bagi hug sket dah la. kehkehkeh... kenapa gelak aku ni dah macam pelik ni.

yang makin tua makin gatal
@hilmitempoyak

Mak Ayah

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.7.13 | 13 Comments
Bismillahirahmanirahim...


telefon. cakap
" mak... saya sayang sangat mak. minta maaf dan terima kasih mak.. "
atau
" ayah... saya sayang sangat ayah. minta maaf dan terima kasih ayah... "
berapa kali kita buat..?? tengok cermin. tanya diri.


persoalan ni aku nak kongsi. sebab masa hari tu. aku tengah lepak tepi tembok. Tiba-tiba ada sorang ni kluar dari sebuah dewan dan call someone dan cakap "makk... saya sayang mak.."

tak ke bederau darah aku. Sebab keadaan tu macam tiba-tiba.

mertua ampa

Jadi... jom kita call parent dan ucap yang kita sayang sangat kat depa.

p/s : lupa nak tulis ayat besa kalau lama dah tak hapdate blog. 

"ehhhh... bersawang dah blog aku ni.."

kehkehkeh...

yang sayang anda.
@hilmitempoyak
Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger