Malindo AKu First Time

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.10.13 | 19 Comments
Bismillahirahmanirahim…

Baru tetiba rasa bernafsu nak hapdate blog kan. Selalu bernafsu tengok awek-awek ja. Hehehe.. itu maksudnya aku normal la, minat awek-awek. Dah nama zulhilmi si lelaki sejati. Ehhh.. dah lari tajuk ni kan. Terus terghairah ampa nak baca. Ghairah membaca ya.

Sebelum aku cerita pengalaman yang bapak  awesome ni. Aku nak ucaplah Selamat Hari Raya AidilAdha. Ingati peristiwa dan belajar sesuatu darinya. Agar kita jadi hamba yang bersyukur. Bersyukur dengan apa yang ada dan bakal ada. Bagi yang mengerjakan haji, semoga mendapat haji yang mabrur. Hamboiihhh… dah macam Ustaz lak aku.

Raya hari tu, Raya Aidilfitri ritu, bukti lama punya tak hapdate blog kan. Aku ada naik flight. Itulah pertama kali aku naik. Waktu tempah tiket tu, bukan main bajet macam hari hari naik. Dah tempah depan member, mestilah kena bajet sket tambah lak member tu awek-awek comei kan. Aku tempah Malindo Air. Dalam website dia harga ok, pramugari pon ok. Hahahaha…

First aku tempah, ok la. Harga pun pergi balik ke Subang ke Penang ke Subang dalam RM120 macam tu. Print tiket la apa kan yang di hantar ke email kita. THEN…!!! Hari nya bermula, masa aku pegi tu flight jam 3ptg. Aku keluar rumah jam 1ptg lebih lepas Zohor dari Puchong. Dengan sekali lagi bajet tau jalan dari Puchong ke Airport Subang aku yakin sejam tu cukup untuk aku sampai dengan jayanya. TAPI…!!

Tapi aku silap, Google pun tak dapat tunjuk jalan dengan betul. Aku terpegi Airport TUDM da. Seb baik tuan askar yang berketul tu tunjukkan jalan sebetulnya. Bayangkanlah aku bepeluh-peluh bawak moto bai. Moto Kriss super duper cool aku tu. Aku sampai dalam jam 2 macam tu. Tepat depan pintu airport. Pastu mengelabah dah. Tak tau kena nak pegi mana. Sebab aku google ritu takdak orang ajar. Pastu aku ke kaunter Malindo Air.

ok.. akan bersambung taip ini malam. hehehehe...

yang sudah lepas first time
@hilmitempoyak



19 comments:

  1. hha.. aku memang xpercaya.. kalau melibatkan time ni biasa aku akan spent 2 janm awal.. yela. kita x tau apa nak jadi kan

    ReplyDelete
  2. Tak pernah naik Malindo lagi.
    Nak tau kena tunggu sambungan lah ni.
    Btw, selamat hari raya.

    ReplyDelete
  3. hihi..bukan apa kakak gelihati sebab dahlah kali pertama - sesat-barat lagi dah tiba masih tuju lain pulak. Masa nak bagi bording pass kan ada org tengok macam mana boleh ke Maindo tu hahaha...

    ReplyDelete
  4. haha..smpai sesat tu..

    ok nak tahu smbungn.

    ReplyDelete
  5. Bila sambungannya ni. Huhu. Itulah. Bajet macam tau ye

    ReplyDelete
  6. heheheeee ... tunggu sambungan ...

    ReplyDelete

  7. mesti terlepas kan? ahha.

    ok. tunggu sambungan.

    ReplyDelete
  8. alaaaaaa...bersambung pulak... haha :)

    ReplyDelete
  9. jangan percaya sangat ngan si google haha..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum zul. Salam Aidiladha. heee sila sambung cepat sikit tauuu!

    ReplyDelete
  11. kesiannya.. mesti rasa jantung nk terkeluar kan.

    ReplyDelete
  12. terbantut ghairah membaca . cepat oih sambung ! hahaahah

    ReplyDelete
  13. x pernah pakai malindo
    tringin la nak merasa

    ReplyDelete
  14. Baru semangat nak tau apa selanjutnya nak kena tunggu plak..hohooo.. cepat2 update tau :D

    ReplyDelete
  15. mane part 2 mane? dah mlm ni haha

    ReplyDelete
  16. anggap je la cita ni bersambung next entry. kahkahkah

    ReplyDelete
  17. x pernah cuba lagi .,& maaf lambat terjah balik, kebusyan dgn kerja & kesihatan Adik x mengizinkan lately !

    ReplyDelete
  18. la... bersambung la pulak..huhuhu

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger