Hakikat Usia

ZULHILMI TEMPOYAK | 14.7.13 | 31 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Perghhh... lama gila tak hapdate blog bai. Ayat wajib kalau tak hapdate blog dah kluaq. Kehkehkeh...

Maaf la lama tak kentut kat blog ampa. Besa lah sejak ada anak ni kan. Asal nak tekan keyboard ja anak mintak bancuh susu. Asal tekan keyboard ja bini panggil teman. Maksud aku teman jagakan anak. Lain aje pikirnya kan.

Dah lama blog ni wujud kan. Tapi tertanya-tanya jugak aku. Adakah aku berjaya menambah nilai kat hidup orang lain. Adakah aku mampu ceriakan hati orang yang suram. Adakah aku mampu beri pengetahuan kepada ramai orang? Adakah aku mampu beri inspirasi kepada orang ramai? Adakah aku mampu mendidik orang lain? 
Ataupun aku hanya sekadar syok sendiri?
Soalan ni aku sentiasa tanya dalam fikiran aku. Sebab aku dah lama jugak hidup beb. Tapi siapalah aku. Dan aku sedar yang aku hanyalah jejaka comel yang baru masuk 23 tahun hari tu. kehkehkeh..

Aku dah 23 masa 10 Julai hari tu. 23 tahun dah aku hidup. Makin tinggi usia kita, makin dekat kita dengan mati kan. Walaupun usia dah 23 tahun tapi aku tetap semanja manusia berumur 1 tahun, secomel manusia berumur 2 tahun, seromantik jejaka berumur 18 tahun, sematang jejaka berumur 40 tahun. 

Didoakan agar pahala kita semua akan meledak banyaknya pada Ramadhan ni. Semoga anda terus kaya dan berjaya. Ameen...

Sebagai menghargai ampa. Aku kepilkan jugak gambaq aku ni. Mana tau kot-kot ada yang nak print tunjuk kat mak nak suruh buat menantu kannnn... kehkehkeh.. 


p/s : fine takdak sapa pon nak wish ka bagi hadiah ka kan. bagi hug sket dah la. kehkehkeh... kenapa gelak aku ni dah macam pelik ni.

yang makin tua makin gatal
@hilmitempoyak

31 comments:

  1. aku baru je masuk 26, lg tua dr hampa. nk wat lagu mana. hari ni hampa dah menambah nilai hidup kami. sbb hampa dah doakan kami kaya dan berjaya. terima kasih atas doa tu.

    ReplyDelete
  2. muda sangat...banyak masa lagi beb.

    ReplyDelete
  3. Salam Ramadhan :) Ala baru 23. Kecoh aa. Hehe. Happy belated birthday! ^^

    ReplyDelete
  4. muda dari gua nampaknya hahah rileks

    ReplyDelete
  5. kalau gambar ternganga ni laa tunjuk kat mak nak wt menantu, mak pun ternganga same.. hahaha

    happy belated birthday..
    nah hadiah.. :-).. sebuah senyuman.. hee

    ReplyDelete
  6. happy belated birthday.
    semoga dimurahkan rezeki dan sentiasa dalam lindungan rahmat-Nya.

    p/s: selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  7. bila ko berumur 25 ke atas, kegatalan ko tu akan semakin melimpah ruah.hahaha

    ReplyDelete
  8. laaa...muda lagi, baru 23.

    yg 25 ni cool je. hahaha...

    ReplyDelete
  9. 1. ein blogging just suke2.. so entry mmg merpek meraban... haha

    2. happy belated birthday tempoyak...

    3. semoga ramadhan kali nie lebih bermakne tempoyak..

    meh kentut kat blog... kahkahkah

    ReplyDelete
  10. hahaha...amboi2..bukan main tepek gambar..hihi

    ReplyDelete
  11. hmmm ai jugak yg still 18..what to do..


    zul!raya meh umah!serius talk ok

    ReplyDelete
  12. hahahaha hapy belated bufday yop...lekluuu baru 23 celah gigi je tu ppengalaman...ahkak 25!

    ReplyDelete
  13. Happy belated birthday! Wah 23 tahun?? Sama umur dengan abang sulung In lah :D hahah ...

    Hadiah ? Cakap je nak ape,tpi duit sendiri. Boleh ? Hehehehe

    ReplyDelete
  14. psttt.. betul ka umur ang 23? ohohohooho.. i tot ur age juz around 25 sumthing.. so thats mean 23 umur kita sebaya lah.... tapi besday aku blom lagikssssssssss

    ReplyDelete
  15. muda lagi dari iols rupanya

    btw selamat hari lahir

    :)

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir terlepas poyak.

    sebagai hadiah. gi la param kang sebut kat makcik yg jual kuih tu nama gua. tau tau

    ReplyDelete
  17. Ohh sebaya la kita.
    Tumpang kentut kat sini eh.





    Salam Ramadhan!

    ReplyDelete
  18. 23 baru. saya ni lagi muda. 17 tauuuuuuuu!

    hahahah.

    ReplyDelete
  19. salam ramadhan dan selamat ulang tahun kelahiran.

    ^_^

    ReplyDelete
  20. pg pg baca entry ni dok gelak dah sorang sorang.

    salam ramadhan ^_^

    ReplyDelete
  21. Muda lagi bru 23 ingat tua kepot dah . Haha happy bsday .

    Salam ramadhan bro

    ReplyDelete
  22. HAHAHAHAHAHA , best entry wahai si tua makin gatal =p

    ReplyDelete
  23. salam ramadhan :)
    happy belated birthday :)
    kita makin dekat dengan kematian dan makin jauh dengan masa lampau.

    ReplyDelete
  24. happy birthday ! eh kita sebaya lahir pun bulan sama. haha

    ReplyDelete
  25. owh, muda lagi tu.. akak dah 30tahun.. hehe.. happy belated birthday.. semoga dipanjangkan usia dan dirahmati Allah selalu.. :D

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger