Ucaplah

ZULHILMI TEMPOYAK | 14.5.13 | 27 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Fuhhh.. dah hampir 2 minggu aku tidak dikejutkan untuk hapdate blog. Nasib baik muka aku kat banner atas ni not bad. Jadi orang still berpusu-pusu tengok blog kosong ni kan. Terima kasih kepada blogger comel melissa yang buat header ni agar secomel aku.

Bangun pagi-pagi ni aku teringat satu perkataan yang aku rasa amat dihargai. Aku kerja dalam company yang mendidik, memberi inspirasi dan menambah nilai hidup orang lain. Alhamdulillah aku diberi peluang ini. Dan aku rasa sangat happy walaupun hidup masih lonely. Kehkehkeh.. tiba-tiba kan.

credit : blogger | google
Bila selesai program semalam, ramai yang cuba mencari, call aku, nak ucap sesuatu walau aku dalam company hanyalah seorang pekerja masih meniti idea baru. Ada yang bagi hadiah, ada yang bagi makanan tapi cuma kecik hati sebab takdak yang nak bagi signal ja. Hehehe...

Antara ayat yang aku paling ingat semalam, ialah satu perkataan  yang paling simple tapi penuh makna. Bila baca ayat sebelum ni macam rasa tersangat skema la pulak. Tapi aku memang tersentuh bila ramai orang cari dan ucapkan kat aku.
Terima kasih zul.... Terima kasih. 
Jadi aku mula terfikir kalau ucap se simple ni boleh memainkan emosi sampai rasa sangat dihargai walau aku ni sekadar kuli-kuli. Sambil aku mula terfikir dalam sehari berapa ramai yang bantu kita tapi kita terlupa untuk ucap terima kasih. 

Perkataan mungkin pendek. tapi semua orang percaya ia penuh makna. Lepas ni jom kita ucap terima kasih kat mak bapak kita, kawan yang membantu kita dan kawan yang menjatuh kan kita. Yang sentiasa menghargai kita dan yang sentiasa mendoakan kita. Terima kasih bukan sekadar ucapan tapi hadiah emosi yang terucap kat hati.

Perghhh.. ayat aku. hehehe....

Terima kasih jugak kepada anda. Sebab sudi baca, sudi komen, sudi follow, sudi like, sudi menjadi kawan, sudi menjadi lawan. Terima kasih rakan blogger...!!

yang menghargai anda.
@hilmitempoyak

27 comments:

  1. yeahh terima kasih juga sebab sudi share kata2 ni pd pg ni.. heheheheh.. =D

    ReplyDelete
  2. hahaha comel yang tak bleh bla tu..
    nway selamat pagi zul tempoyak.. ;)

    ReplyDelete
  3. terima kasih zul sebab sebab tolong garukan pusat aku semalam.hahaha

    ReplyDelete
  4. terima kasih.
    dua perkataan yang boleh buat semua orang senyum :)

    ReplyDelete
  5. terima kasih zul sebb sudi jadi kawan kita :"(

    ReplyDelete
  6. zul kacak...errrrrr...tetiba plak tersasul..hehhe

    ReplyDelete
  7. samalah. fyna pun baru nak update blog minggu nih.

    ReplyDelete
  8. pendek penuh makna berserta ikhlas harus la uols terharuzzz gituew

    ReplyDelete
  9. Betul..dan juga minta maaf :D Tahu tak,In terlanggar benda x hidup pun minta maaf -.- Hahaha,masalahhh betul XD

    Terima kasih ya,untuk segalanya :D
    Minta maaf kalau ada kekurangan daripada diri In sebagai ahli blogger ni ^^,

    ReplyDelete
  10. terima kasih ucapan yang ikhlas mampu buat kita terharu...kan?harap menjadi tabiat untuk kita..;)

    ReplyDelete
  11. terima kasih zul sebab sudi singgah ke blog... ^_^

    ReplyDelete
  12. Thx drop komen..macehhhhhh :-)

    ReplyDelete
  13. Teringat lagu terima kasih time nak Pru13 haritu.. "Terima kasih, ku ucapkan padamu...lalala"

    ReplyDelete
  14. simple word je kan terima kasih tue tp ramai yg terlupa hihihi

    ReplyDelete
  15. Kan? Terima kasih tu perkataan paling keramat dan terindah sekali. Even orang tu tak mampu nak balas budi, cukup sahajalah syaz dengar perkataan terima kasih.

    Eh, btw,

    Terima kasih cikguu!

    ReplyDelete
  16. ucapkan terima kasih tu buat rs apa yg kita bt dihargai..simple tapi bermakna sgt...:)

    ReplyDelete
  17. header baru yg comel bro......

    ReplyDelete
  18. Terima kasih coz singgah blog sy :)

    ReplyDelete
  19. terima kasih sebab sudi jadi rakan blogger saya :D

    ReplyDelete
  20. header cantik..terima kasih selalu update ayat best2...hehehe

    ReplyDelete
  21. kahkahkahk... cekgu hapenya...

    dok rumah goyang kaki ja.. ;p

    ReplyDelete
  22. jiwang je entri ni. hehehe... sama-sama zul. terima kasih sebab hapdet. :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger