Macam Mana Nak Update Blog Tak Henti

ZULHILMI TEMPOYAK | 25.5.13 | 24 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Ada orang tanya.
Macam mana nak update blog tak henti...??!!
Jawapannya mudah. Luangkan masa 5 minit. Cari drama bersiri dan buat jadual bila masa sesuai idea untuk dikongsi. Bukan malas atau sibuk sebagai alasan untuk kita berhenti.

Tapi 10 hari aku tak update memang sebab aku bz. Haaa... alasan la lagi. Kehkehkeh...

Sebenarnya aku rindu kawan-kawan blogger aku yang ramai dah hilang. Blog ada. Tapi mereka hilang. Yang paling sayang... Tak sempat aku nak luah kan perasaan nak ngorat. Dah hilang. Gatai dalam sedeh aku ni.

Bagi yang mencari idea. Mana, apa, bagaimana, di mana, ke mana, sampai bila, apabila, apakah idea baru untuk update blog. Sebab ramai yang bising. 
Agghhhh....!!!! aku takdak idea nak update...!!!!
Aku cadangkan ampa banyakkan baca buku, join program, masuk forum, cari masalah, sembang dengan pokok, skype dengan jiran, ngendap jiran, basuh baju, travel, tengok movie, tengok vlog, sembang di blog main game di fb, kemas bilik, cuci toilet, makan kat kedai, tapau air ikat tepi dan jenguk blog sambil tengok muka zulhilmi tempoyak untuk refresh kan idea dan terus dapat ilham. 

| OK. FINE. Gambar takdak motif | Kredit Blogger \ Google |
Btw... Sesiapa ada perniagaan tudung ka, makanan ka, kuih ka, atau perfume ka atau yang best ka. Mohon PM kat zulhilmitempoyak@gmail.com. Saya nak hantar resume nak mohon juai barang awak bosssss. Hehehe... Ayat kena macam mintak kerja sket. Yela. sampai bila nak hidup biasa-biasa kan.

p/s : Jangan Lupa share dan luangkan masa anda 1 Jun ini untuk bersama rakan-rakan lain. Ramai-ramai kita jadi. Nanti ada jugaklah tajuk nak update kannn...
Layari http://tempoyakpunya.blogspot.com/2013/05/gegarkan-1-jun-anda.html

p/s : p/s : aku pun takdak idea nak hapdate sebenarnya. ;p

yang mahu hidup luar biasa.
@hilmitempoyak

24 comments:

  1. klu xda idea mmg xtau nk update ape..jd bila byk baca mana2 sumber bru idea tu timbul..

    btw, tq singgah blog..emosi sbnrnyer suka n excited nk hbis! haha

    ReplyDelete
  2. sy pn dah lama tak update blog sebab sibuk sgt2x..

    ReplyDelete
  3. bila ada banyak idea..simpan je dalam draft. Boleh digunakan masa kecemasan..hehe

    ReplyDelete
  4. Idea banyak. Tapi malas nak menaip. Hahaha :D

    ReplyDelete
  5. ena pun selalu juga tak ada idea nak menulis entry... kalau dah xde idea, mulalah share gambar je kerja... huuu

    ReplyDelete
  6. hahahaa..takdak motip..eh..lyeen ada jual tudung mohin suakan pd boss zul..hehehe:P

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum. ada idea, update lah. tak ada idea, diam2. hehe :D

    ReplyDelete
  8. kalo x tau dah nak update pasal apa, update je pagi tadi makan apa. pastu elobarate 500 patah perkataan. haaaa...

    ReplyDelete
  9. Kena banyak explore atau berfikir la... macam-2 bleh post :D

    ReplyDelete
  10. hentam je.. lama2 blh la update tanpa henti.hehehe

    ReplyDelete
  11. ni kira update jugak la walau xde benda nak share..muahaha :P

    ReplyDelete
  12. u rindu ai ke ? ekekeke


    hmm bolat pun kadang2 je berupdet .

    ReplyDelete
  13. kes takde idea lahhh skrg blog tak terupdet..wuwuwu..pnjam sket curahan idea tuh..mn taw pasni leh updet blog cm bese..haha

    ReplyDelete
  14. hahahhaa lambat nau bertindak kan dah ilang makwe2 yang nk dngorat tu.mihmih

    ReplyDelete
  15. idea datang dan pergi.. sebelum pergi kena cepat2 draf idea tu.. soal nak buat huraian idea tu kemudian pun takpe.. hihi..
    singgah&follow sini, #956.. :D

    ReplyDelete
  16. mesti kau tengah cakap pasal aku kan?
    #eh
    kakaka

    ReplyDelete
  17. setuju dengan tips2 ini. alasan tak ke mane2 hehe

    ReplyDelete
  18. dh ada idea rasa melampau lak update sehari byk2..hahah

    ada jual craft jelah stkt ni..kih2..tudung apa skit2 ja.

    ReplyDelete
  19. yup, kalau ada sumber and idea yg menarik baru boleh tiap2 hari update blog. :)

    ReplyDelete
  20. dalam takde idea kononnya...berpanjangan juga menaip. hehehe. rajin tak rajin je kan. :D

    ReplyDelete
  21. #sniff sniff# bau tempoyak.


    btw, blog sempoi memng la ramai dtg. ;)

    ReplyDelete
  22. salam.hai tempoyak.saya cincalok lah..bhahahah.

    ReplyDelete
  23. haha... sebelum ni aku privatekan blog. pastu bila dah tak private ni, asyik sakit je. tak sempat nak datang sinii.. :)

    ReplyDelete
  24. gua baru semangat nak khatam. tetiba nampak kat tepi "tak suka tempoyak" terbantut aaa nak komen bebanyak. bai
    *serius x memain. baaaai.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger