Beramal untuk Diri

ZULHILMI TEMPOYAK | 12.4.13 | 20 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Hari baik ni. Nak buat pesanan baik. Bacalah Yassin. At least seminggu sekali la kan. Sebab hari-hari lain kita baca surah lain. Jangan kata tak dak masa. Biasa youtube dengan facebook sempat ja kita buka. Sebab kita nak hebat di dunia dan hebat kat kan..?




“Barangsiapa yang berjihad mencari keredhaan Kami,nescaya benar-benar akan ditunjukkan kepadanya jalan-jalan Kami.” (Al-Ankabut : 69)
ala. sekejap ja kot. bangun pukui 6 pagi sementara nak tunggu pukui 7. Mandi bersiap 15 minit. Solat subuh 5 minit. Baca yassin 20 minit. Bancuh susu 10 minit. Ada balance lagi 10 minit lagi nak kentut kat blog aku. Hehehe..

“Dan sesungguhnya pahala akhirat itu lebih baik  bagi orang beriman dan sentiasa bertaqwa.”  (Yusuf: 57)

selamat beramal kawan-kawan. berpesan bukan tanda kita baik. tapi tanda kita nak bersama-sama jadi baik. 

yang akan pergi jugak nanti
@hilmitempoyak

20 comments:

  1. Salam Jumaat Zul..
    jgn lupa harini ke Masjid yer sembahyang Jumaat =)

    ReplyDelete
  2. salam jumaat..hehe
    peringatan yg baik utk diri sendiri :)

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat. Terima kasih atas peringatan ni. Semoga menjadi amalan bersama. :)

    ReplyDelete
  4. salam jumaat bro..... remy setuju.....

    ReplyDelete
  5. nice entry,, lama dh xsinggh blog ni,
    dh singgh jumpa pulak entry yg ika suka baca,,

    ReplyDelete
  6. hahak.. mne cukup 10 mnt nk kentut kat blog tempoyakz ni :p

    ReplyDelete
  7. selamat beramal :D

    10minit kentut kat sini taks empat la weh. haha

    ReplyDelete
  8. Peraduan untuk bloggers!

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=655063654509982&set=pb.595877987095216.-2207520000.1365663655&type=3&theater

    ReplyDelete
  9. kalau jenih lancar . baca sat ja . kalau yg mnghafal ? pehh hebat !

    ReplyDelete
  10. stuju tu. kalau dah amal selalu mesti laa lancarkan so lancar x lancar bkan alasan untuk kita tak bermula :)

    ReplyDelete
  11. renung2kan selamat beramal :p

    ReplyDelete
  12. terima kasih untuk ingatan ini :)

    ReplyDelete
  13. dtg kentut sini.. eh eh... muhasabah diri jab ngeee

    ReplyDelete
  14. alhamdulillah.. tiap hari khamis ein dpt bace yasin...

    ReplyDelete
  15. Biasalah manusia nak beramal punya liat.. kalau urusan dunia laju berdesup pi.. peringatan buat diri gua sama. :) tq zulhilmi entry yang sangat2 bermanfaat untuk menjadi insan yang berjaya.

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger