Nak Raih Populariti dari Jiran.

ZULHILMI TEMPOYAK | 23.3.13 | 25 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Sebenarnya aku agak siibuk dalam beberapa hari ni. Jadi untuk meningkatkan rasa kerinduan awek-awek, bapak mertua dan kawan-kawan yang dah lama memendam perasaan. Aku hapdate la sket. Kisah hidup aku yang sangatlah advanture ni dalam meraih populariti. 
Kredit : Google | TM
Tahukah anda. Harini sangat senang nak raih populariti. Sekarang aku nak share la sket aku punya tip yang menyebabkan aku ni semakin popular dan dikenali di kalangan jiran untuk dijadikan bahan mengupat.
__________________________________________________________________________

Situasi mungkin berbeza sket. Sebab kejiranan aku ni pangsapuri 4 tingkat. Jadi inilah perkara yang anda pon patut buat.

1. Dengan yakin dan cerdiknya. Update kontrobasi pasal politik kat fb sambil tag jiran yang tak sepahaman.

2. Selalu tinggalkan kasut dan stokin yang berbau lebih teruk dari longkang di luar rumah.

3. Memakai baju yang sama dan seluar yang sama setiap hari dan setiap kali keluar rumah.

4. Kenyit mata kat anak jiran atau lebih mencabar nenek jiran. AMARAN bukan bini jiran.

5. Sentiasa buat-buat rajin masa tengahari untuk tanya jiran masak apa sambil membawa bekas-bekas kosong untuk di pau.

6. Selalu ke rumah jiran untuk tonton tv bersama. Lagi lama kat rumah jiran lagi bagos.

7. Pasang lagu justin bibir sekuatnya ketika dengar-dengar jiran dalam toilet. Untuk membantu penghadaman.

8. Tanya jiran kalau-kalau ada orang boleh kejutkan pagi-pagi untuk subuh.

9. Sentiasa tolong sapu rumah jiran masa rumah anda pon bersepah macam rumah dia.

Dengan menggunakan cara aku ni komfem ampa akan kamceng dengan jiran. Setiasa meniti di bibir-bibir masa jiran-jiran nak mengupat. Kira nya membantu untuk open topik besembang la kan.

Ni last. untuk memang betol-betol menaikkan rating diri. Tapi jangan la menunjuk sangat pulak. Dengan muka ringan memberi senyuman.

10. Bila terserempak. Tanya jiran. "Boleh tak saya nak datang rumah awak nak solat berjemaah bersama." Kompem ada respon. Tambah pulak kalau dia ada anak yang single lagi.

Yang selalu get close SANGAT dengan jiran
@hilmitempoyak


25 comments:

  1. he3.... memang cari publisickty sungguh tu.......

    ReplyDelete
  2. hahahaha... deng!! terbaiklah. ^^:

    ReplyDelete
  3. tips last tu nampak sangat gentle

    ReplyDelete
  4. good tips..aleh2 buat kempen atau buat page anti kat fesbuk..naya..haha

    ReplyDelete
  5. hehe..akan ku praktikkan nnti
    hope dpt la hulur seratus dua kat aku

    ReplyDelete
  6. ihihihih.. dah try ke atau saja bt entry jeew..

    ReplyDelete
  7. hahahahaha... ini kelakar... :p

    ReplyDelete
  8. hhaaha,,..mcm nk kena penampor jer no 2 tu ..pencemaran terbuka... ^_^

    ReplyDelete
  9. aku dah try yang last sekali tapi respon suam2 kuku je..

    hmm almaklumla umah jiran sebelah aku ni, umah mak mentua aku

    ReplyDelete
  10. satu lg tip, dtg kentut kt blog org mcm zulhilmi tempoyak,...eh,..hemm hemmm,...=P

    ReplyDelete
  11. betul-betul erat hubungan dengan jiran tetangga pas ni. agak ea diajak menyewa sekali...senang. hehehe

    ReplyDelete
  12. haha..macam boleh pakai jugak

    ReplyDelete
  13. yang no 5 tu,,penah buat jugak dulu masa tadika.

    ReplyDelete
  14. Hah? hari tu ko komen kat blog aku. ko kata pompuan je slalu nak pemes. haha... so aku konpius sekarang. :P

    ReplyDelete
  15. Hahhaa, kalau amal tip lagu ni haru... :D

    ReplyDelete
  16. yg no 10 tuh mmg tak boley blahhh, haahahah

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger