Bapak Aku Luar Biasa

ZULHILMI TEMPOYAK | 19.3.13 | 31 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Setiap hari. Setiap masa masa kita didunia ni. Hebatnya kita. Luar biasanya kita. Mesti diikat dengan nama bapak kita dibelakang nama kita. Jadi sehebat mana pon kita. Cuba fikir sejenak. Siapa yang hebat sebenarnya. Kita..?? atau bapak kita..??

Kehidupan ini sangat adil, hidup kita pinjam nama ayah. Mati kita pinjam nama mak. Tapi pernah tak kita ucap terima kasih untuk itu..?? 

Zulkefli Abd Rahman - Bapak Aku.
Semalam aku nak tidur. Aku pikir sejenak. Apa moment yang aku tak pernah lupa dalam hidup aku dengan ayah aku. Kalau aku cerita, aku menangis. Sebab aku rasa makin rindukan dia. Makin sayangkan dia. Jadi biarlah aku simpan untuk jadi lebih istimewa sebab hanya aku, ayah dan Allah saja yang tahu. Jadi anda pon simpan lah.. sebab bertambah manisnya.

Terima kasih Ya Allah, beri aku bapak yang tinggi ego didepan mata. Tapi luar biasa disebaliknya. 

Anda yang membaca ni. Duduk sejenak dan fikir berapa kali dalam hidup ni anda pernah peluk dia dan bisik terima kasih untuk segalanya. 

Credit : Google | Blogger
Ada orang kata segan dan malu sebab kita tak membiasakan. Tapi cubalah, sebab anda akan tau nikmat bila anda peluk dan tengok depan mata anda yang mata ayah anda dah basah. Sedangkan kita pegang tangan awek yang tak konfem lagi tu depan orang, kita tak tau malu pulak kan.
Selamat Hari Lahir ke 52 tahun ayah. Emy sayang ayah. 
Entri ni akan dihapdate lagi. Sebab aku karang pakai hati dalam masa 10 minit ja. Sooo.. ayat tunggang langgang sket.


Yang tiba-tiba tersentuh.

@hilmitempoyak

31 comments:

  1. So sweet... nway selamat hari lahir pakcik (ayag hilmi tempoyak) =)

    ReplyDelete
  2. epi birthday uncle. Moga hepi2 selalu :)

    ReplyDelete
  3. setuju dengan kata2 hilmi.. pengorbanan seorang ayah memang sangat menakjubkan... =') happy birthday to ur daddy... May Allah bless him and ur family, amin

    ReplyDelete
  4. tudiaaaa

    nama kemanjaannya

    emy .

    haha. :D


    p/s : Sanah Helwah to bapa awak ye. :)

    ReplyDelete
  5. wah,ayah In 53 XD hee ~
    Selamat ulang tahun buat ayah awak :) Semoga diberi kebahagiaan di dunia dan akhirat. In syaa Allah ^^,

    ReplyDelete
  6. sedih je baca...tibe2 lak teringat kat arwah ayah saya.....

    ReplyDelete
  7. Hurm... Entri n buat aku terfikir sejenak.. Thanks bro :)

    ReplyDelete
  8. hargai mereka selagi punya masa.


    aku mak ayah takdak dah....='(

    ReplyDelete
  9. sayu dan tacing bila remy baca entry nie.... lakukan sebagai anak2 yg menyangi mereka..... selagi termampu kita cuba bahagiakan mereka...kerana ibu bapa syurga kita sebenarnya......
    happy birthday ayah helmi....

    ReplyDelete
  10. btul...bila ayut dewasa bru sedar semua tu..tp msa dgn mereka ketika sedar tak lama......

    ReplyDelete
  11. ahhh kim salam bakal bapak mertua ku ini . herher

    eh emy ? oih tu namaku . takpa namaku namamu jua . erkk @_@

    Selamat Hari Lahir PAK cik :)

    ReplyDelete
  12. Happy bsday pakcikk . :) tersentuh baca entry nie .

    ReplyDelete
  13. hapy besday tuk ayahda anda...=D

    ReplyDelete
  14. selamat hari lahir ayahhhhh,eh :P

    ReplyDelete
  15. sayang ayah ketat-ketat..hehe
    selamat hari lahir ayah tempoyak

    ReplyDelete
  16. Ayah tiada tandingannya di dunia.. Every dad is superhero to their children..Anyway happy birthday pak cik :)

    ReplyDelete
  17. selemt hari lahir pak cik! hehe :)

    ReplyDelete
  18. Nice entry...

    Sebagai renungan bersama

    ReplyDelete
  19. selamat birthday pakcik,...haha

    ReplyDelete
  20. saya suka tempoyak tu trs jump dr blog remy hazza ^^

    owh slmt ulg thn utk ayah tersayang,smga diberkati usia n kshtn,dimurahkan rzki dan dipermudahkan sgla urusan amin....

    #sob..sob sj nk share.abah akk mmg treat akk n adik pompuan mcm lelaki,spya kitorg lasak,berdikari,x bg manja sgt,dulu mmg x fhm rs not fair!

    abah mmg susahhhhhh nk ckp dia syg kitorg,tapi tiap kali ry ms hulur duit raya,abah mesti pura2 pdg tmpt lain ,mata merah n cpt2 lari gi toilet alasan skt perut he3..dan kt depan nenek abah sllu puji kami berdua ^^

    ReplyDelete
  21. tak tahu cemana rasa kasih syg seorang ayh..

    jgn sedih2 ok..

    ReplyDelete
  22. Selamat Hari Jadi pakcik Zulkefli.. semoga panjang umur, murah rezeki, sihat tubuh badan dan sentiasa dilindungi Allah.. Setuju.. besar sangat2 jasa mereka pada kita. Kalau aida tiap2 malam mesti jenguk abah tidur.. raut wajah mereka nampak penat.. ah berapa lama lagi mereka dengan kita agaknya.. T_T

    ReplyDelete
  23. rindu ibu ngan ayah daa nie ='(

    ReplyDelete
  24. tetiba teringat bapak bunda kat kpg...apa lagi harini harijadinya yg ke 79 tahun...

    pagi2 tadi bunda dah kol dan dah wish pun kat dia...

    hadiah pun awal2 lagi dah pos dah...
    sayang bapak..

    ReplyDelete
  25. Aku dengan abah rapat gila masa kecik sampai pakai pun aku tiru abah. Jadi aku selalu ingat yang aku ni lelaki masa kecik2 dulu.

    Masa besar segan la jugak, kebanyakan perkara share dengan mak je tapi still peluk dan cium abah sebelum tinggalkan rumah. :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger