Susahnya kerja

ZULHILMI TEMPOYAK | 5.2.13 | 18 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Dikala jam menunjukkan pukul 2 pagi. Hatiku meronta-ronta dengan rasa terpaksanya mahu hapdate blog yang serba suci ni.

Perghhh... ayat intro macam besa standard orang malas. "lama gila aku tak hapdate blog". Heee...

Aku just nak share. Alhamdulillah dah seminggu lebih aku kerja. Penat gila nak mampos. Naik habes masel badan aku ni. Terus yang kendur jadi tegang yang mengelebeh jadi boroi ketat. Tapi bukan itu yang aku nak menunjuk.

Di pagi hari ini dikala kipas berpusing level satu dana ngin bertiup malu-malu. Laptop dipasang nyanyian batinku. Jamban masih tak cuci dan berbau. Hati masih menanti cintamu dan kasih mengharap yang satu. Aku nak ucapkan....

Terima kasih. mak, ayah... bekerja cari rezeki untuk emy dari emy dalam kandungan lagi. tak pernah dengar keluhan lagi. Harini Baru emy tau penat nya bekerja. Mak, ayah...
Walaupun aku tau parent aku tak baca blog aku ni.  Saja nak menunjuk sweet sket. Kahkahkah.... tapi berterima kasih la kat parent ampa jugak na. 

yang penat jadi comel
@hilmitempoyak

18 comments:

  1. Tanggungjwb mncari rezeki..biler kiter dah rasa baru tau penat lelah mak n ayah kita dulu..betapa susah payah nak membesarkan kita kan..demi mencari sesuap nasik untuk anak anak...

    ReplyDelete
  2. yes..thanks for them ! ble la keje sndr baru tau susahya diorg b4 nie

    ReplyDelete
  3. memang sweet pon. hakhak!

    jasamu ku kenang hingga akhir hayatku. just for you mom..dad..

    ReplyDelete
  4. selamat menempuh alam pekerjaan.
    good luck ^^,

    ReplyDelete
  5. wehhh ko dpt dr gcap ke??? share la pglamannnnnnn

    ReplyDelete
  6. hehehehe..kerja memang penat bro.. kadang2 balik kerja terus tertidur.. itulah hidup seorang pekerja..haha

    ReplyDelete
  7. Haha sweet sungguh kau ni.. Sejuk perut mak kau ngandungkan kau. Haha

    ReplyDelete
  8. waa,semangat dalam bekerja ya ~!! :D , blanja eskrem satu :P heheh

    ReplyDelete
  9. haaaaaaaaaaa taw xpe..skrng Na pun da rasa penatt sesgt..sampai rasa nk back 2 school... uwarghhhhhhh

    ReplyDelete
  10. erm pent kn kerja..mse zamn beljr dulu ingt kerja tu lgi seng ye dak

    ReplyDelete
  11. x da keja semuanya yang senang tetapi kita perlulah sentiasa berfikiran positif...

    ReplyDelete
  12. Skang baru tau susah dan penat kije huhuhu

    ReplyDelete
  13. bila dah keje baru tahu macam mana susah mak ayah keluar pagi balik petang mencari rezeki demi anak anak . aku masih lagi belum kerja tak rasa lagi macam mana perasaan tu . tapi bila dah besar macam ni , nak mintak duit dekat mak ayah pun rasa malu . huhhu .

    ReplyDelete
  14. Kita takkan faham kesusahan orang tua kita bekerja cari rezeki untuk besarkan kita melainkan bila kita sendiri yang keje. :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger