Bau apa ni.

ZULHILMI TEMPOYAK | 11.2.13 | 24 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Di kala aku bangun pagi. 
Ingin saja aku aku update semua tentang diri. 
Sambil tidak lupa wish Gong xi fa cai untuk semua sekali. 
Hmmm.. macam tak kena ayat aku ini. 
Sekali imbas skema berkali.

Bangun tidoq perut bebunyi. 
Membuat aku lupa nak hapdate berhari-hari. 
Maklumlah lelaki bekerjaya tanpa cuti. 
Kesian pulak tengok bini-bini.

Lantas bangun mencari megi.
Megi tak dak moto terpaksa beraksi.
Ke kedai mak cik cun konfem takdak jampi.
Terlihat anaknya kenyit sekali.

ohh... masa tak mengizini untuk kenyit berkali-kali.
membawa pulang nasik lemak kuih berinti.
sampai dirumah teros mau suapkan nasik tiba-tiba tak jadi.
termencarut di mulut sambil terselit "bau apa ni..?"

Muka gigih mencari-cari.
Bau tengit rasa nak gadoh ja ni.
Rasanya di jamban aku dah flush tadi.
Tapi bau ni luar biasa ni.

Terpandang baldi merah beseri.
Baru teringat baju dah rendam 4 hari.
Al maklum lah jejaka bekerjaya ni.
Niat di hati nak tangguh basuh 2 hari lagi.

Makan atau basuh mula konpius dihati.
Bau tengit tapi perut bernyanyi.
Sembur febrez wangi la sikit ni.
Selesai masalah muka pon hepi.

yang bermadah tak jadi.
@hilmitempoyak

24 comments:

  1. wah...kemain madah berhelah nya...ahahaha

    ReplyDelete
  2. chait.. hihi
    basuh dlu baru mkn :D

    ReplyDelete
  3. amboii mcm patun cerita dye utk hari INI ;))


    ReplyDelete
  4. mohon basuh dgn kadar yg segera...:P

    ReplyDelete
  5. mak ai lame betul rendam baju..nasib baik hang tak pengsan terbau baju tu haha

    ReplyDelete
  6. hahah...standard ni ,ala-2 nak jadi dh madah ni ! :D

    ReplyDelete
  7. lenkali kalo da sibuk sgt g je dobi~ =p

    ReplyDelete
  8. Peh terer betei. Hahaha hai dah basuh baju ke belum ni? kalau belum hantarlah ke sini, kita basukan sekali. hihihihi LOL

    ReplyDelete
  9. basuh dlu, baru boleh makan dengan senang hati.. biar penat2 dlu... hahahahah

    ReplyDelete
  10. pergh memang la .. rendam 2 hari pon dah mcm ***** inikan 4 hari ahahahah

    ReplyDelete
  11. Muahaha ! ingat apa lah tadi. Tekun membacanya. da besttt, oHsem :)

    ReplyDelete
  12. amboi main , ingat kan apa tadi daa .

    ReplyDelete
  13. kemain ko bercerita ya...p basuh. len kali jangan disimpan berhari-hari takut mengundang bau yang tak terperi.

    ReplyDelete
  14. pehh , kemain. suruh tweet, mau2 kucing .. hehehe :)

    ReplyDelete
  15. agak2 ad yg sudi untuk jd teman hidup x klu camni..hahaha

    ReplyDelete
  16. Salam bro .. gua aja taq bro untuk join satu BIG GIVEAWAY. jom join gua untuk segmen ni :) http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

    ReplyDelete
  17. kalau aku , aku mencekik dulu . hahahha !

    ReplyDelete
  18. apa motif ko ni? haha

    kawin la cepat biar ada orang tolong basuh baju. :D

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger