pelik kan

ZULHILMI TEMPOYAK | 26.2.12 | 50 Comments
Bismillahirahmanirahim...

fine. fine and fine. whatever la nak marah-marah sebab tak kentut kat blog anda kan. ye la anda. yeee anda. tau anda marah kan. bukan sebab ape. takot kalau selalu sangat g kentut kang cair ngan tuan-tuan blog lak. kalau cair ngan awek-awek tak pe. tapi kang tercair ngan pakwe-pakwe tak lak riso parent aku. euuuwwwww...

hmmm...sekarang ni nak bagi tenang sket. aku update dengan suka nya. erkk.. suka la sangat kan. mata ke atas tangan ke dada..

sebenarnya kan aku pelik tau. sangat pelik. kenapalah kebanyakkan wanita kan tak suka di madukan. tersangat la pelik. memang pelik. sedangkan semenangnya banyak kelebihan kan.

kalau husben kena tangkap khalwat rasanya logik la jugak nak mengamok ngamok sampai jiran sebelah dengar. ni husben nak kawen 1 lagi tak pon 2 lagi tak pon 3 lagi. pastu habes la.
sayang ohhh sayang. i nak kawen 3 lagi. 3 je lagi. xde la sampai dua angka kan.
sebenarnya banyak kelebihan kalau wife izinkan husben tambah bini a.k.a bermadu la. 


pertamanya. isteri akan ada la tempat nak saling bergantung kalau sakit. husben pon sakit. haaa.. macam tak kena ngena kan. 


kedua. isteri pertama jugak boleh hilangkan bosan. kalau nak main FIFA2012 ke ada la teman nak tekan-tekan joystick tu. 


ketiga pulak. kalau tiba-tiba ada kenduri kendara. bleh la rewang sama bini-bini. tak ke ringan beban tu. husben lebih berfikiran jaoh tu. 


keempat lak. akan nampak lah kasih sayang yang terserlah. kat bawah ni bukti kasih sayang yang terserlah tu.




mohon jangan nak mengupat ye. ni hasil kalau kawen 3 je.

bagi si husben. pastikan diri tu dulu ye. :)


Allah swt berfirman dalam surah an-Nissa, ayat 3;

“Dan jika kamu khuatir tidak akan mampu berlaku adil terhadap (hak-hak) perempuan yatim (ketika kamu nikahinya), maka nikahilah perempuan (lain) yang kamu senangi: dua, tiga atau empat. Tetapi jika kamu khuatir tidak dapat berlaku adil, maka (nikahilah) seorang sahaja, atau hamba sahaya perempuan yang kamu miliki. Yang demikian itu lebih dekat agar kamu tidak membuat zalim.”
jadi bagi si suami. nilai lah diri dulu sebelum nak tambah cawangan ye. :D



tidak pasti katanya

@hilmitempoyak

ohh kerjaya

ZULHILMI TEMPOYAK | 18.2.12 | 78 Comments
Bismillahirahmanirahim...

hmmmm... tau dah. mesti ramai yang rindu aku kan. fine. tak perlu la sampai nak nages-nages sebab terharu gila aku update blog kan. tapi kali ni bukan alasan malas ye. kalau boleh hari hari aku nak update blog nak kentut kat blog korang. tapi. kerjaya aku menyebabkan aku letih sesangat. sampai nak holiday dengan anak-anak pon tak sempat. heeee...

ingat tak dulu aku ada post kerisauan aku pasal tak dapat praktikal. i mean tempat untuk praktikal. then early of january i got an offer from a bank. Fuhhh.. sembang omputeh lak kan. mohon translate sendiri sebab aku pon google translate je. hahahahaah....

masa first day nak pegi keje
hmmm.. Alhamdulillah. the bank is RHB Islamic Bank. finance trainee. haaa.. pada sape-sape yang berminat nak mempunyai husben yang penah praktikal keje bank. u can propose me okay. heee... erkk.. macam bajet je kan. praktikal je pon. hahaha...

di sini saya ngan rendah hati nak ucapkan terima kaseh kepada setiap orang yang selalu dibelakang saya. family saya. ayah tersayang saya en. Zulkefli dan ibu tercinta pn. Abidah. kawan-kawan yang support. awek-awek yang sentiasa bagi sokongan. blogger-blogger yang caring. n lagu kate perry yang dimainkan masa aku taip post ni. thanks again n sori kalau saya tak sebut nama.
weekend sangat lah bermakna
aku letak gambar status ni sebab nak korang tengok gambar aku je sebenarnya. heeee..

insan bekerjaya katanya

@hilmitempoyak

40 hari mencari

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.2.12 | 70 Comments
Bismillahirahmanirahim...

haaa... kali bukan post pasal cinta na. ni post pasal kesedihan dan rintihan hati. kisahnya berlaku ketika aku sedang berjalan kesorangan ke pavilion dengan poket tak berwang. tapi bajet jadi budak pavi kata orang KL.

ketika berjalan kesorangan. aku melalui jalan yang indah dan bersih. dibahagian kiri aku jalan tu. ada cermin yang dapat melihat imej aku. cermin ni rasanya kat shopping complex mana-mana pon rasa memang ada. sambil jalan dengan machonya. aku sempat mencuri pandang cara aku berjalan dekat cermin tu. dalam hati dok kata. mesti stail kan. sebab tu ramai awek dok pandang pandang.
sebelum 40 hari
semasa mencuri pandang tu.
argghhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tidak....!!!!!!!!!!!!!
aku perasan. bumperku makin besar. wuaaaa...... ini tidak adil tidak adil tidak adil bagiku bak kata yuna. bagaimana dressing dah stail tapi bumper bleh beso ni. hati aku meronta ronta masa tu. 
selepas 40 hari
soooo... sekarang. aku mengambil langkah. untuk menjalankan satu misi. haaa.. bukan misi 12 macam kat astro tu. tapi misi. 40 hari mencari nasik.

40 hari ni aku tak kan sentuh nasik. lantak la orang nak blanja ka. tokei beras nak blanja ka. menteri buat open house besar besaran ka. aku tak kan makan nasik. 40 hari ni aku akan mencari kfc ke, piza ke, mcd ke, n satay ke. 

btw. mohon jangan tengok lama sangat gambar ni ye. meleleh air liur kang. haaa... ini adalah hiasan dari google je.

yang makin gemok.

@hilmitempoyak


untuk awak

ZULHILMI TEMPOYAK | 3.2.12 | 74 Comments
Bismillahirahmanirahim...









;')


jujur dari
@hilmitempoyak
Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger