Rock n Roll Model

ZULHILMI TEMPOYAK | 13.11.12 | 35 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Pernah tak ampa semua terpikir, macammana ataupun bilamana ataupun dimana  tiba-tiba anda terjadi artis. Yela... nak bajet femes. Tipu, tipu, tipu tau kalau tak pernah nak terberangan ke terpikir sket. 


Bermodalkan muka pecah tapi hati suci mesti ampa teringin atau macam penah berangan nak jadi macam pelakon ke, tak pon macam Ustaz AI ke, businessman macam Tony, Dr.Azizan, kalau blogger mungkin macam my baby Fatin Liyana ke, tak pun Abang tegap kita Bro Ben ke, tak pun macam awek comel Chemay ke, model Vblog Mat Lutfi ke, atau mungkin macam ahli sukan ke. Berapa banyak ke tah.

Tapi sedar tak kita, sebenarnya ibubapa kita adalah rock n roll model kita. Dari kecik sampai dah bebulu mereka lah model kita. Bukan pakai dan perangai saja ada kebarangkalian mengikut, tapi yang pasti ke muka pun dijadikan ikutan. Indahnya ciptaan Allah. 
Bersediakah kita untuk jadi rock n roll model untuk anak-anak kita..??
Ehem.... untuk bakal bini. PM na. Nanti eden jawab. Heeee...

Ibu bapa adalah rock n roll model dari lahir sampailah... Hmmmm... sampai bila, ampa pikir sendiri na. Tapi tak salah kalau kita mengidami rock n roll model kita di luar kotak kita. Macam Jack Nicklaus yang mana pemain golf no.1 ketika Tiger Wood kecik lagi. TW jadikan dia rock n rock model dan meletakkan JN sebagai benchmark iaitu seseorang yang perlu dia lepasi. Walaupun usia TW kecik lagi. Dan sekarang TW... wowwww...

Bila baca balik dah macam pakar motivasi yang comel lak aku ni. Haaa.. mungkin aku ni pun ampa bleh amek sebagai rock n roll model. Baik, comel, sopan, tuff, penyayang, rendah diri dan penganggur. Fuhhh....

Sebenarnya lepas 30 hari, GOOGLE akan auto lock out. Dan aku lupa password google aku. Itu yang lambat update. Kuikuikui...

Roll model comel anda
@hilmitempoyak

35 comments:

  1. ekau pun macam sesuai jadikan role model ni. haha

    ReplyDelete
  2. untuk hilmi
    http://www.fatindiana.com/2012/11/tips-tingkatkan-traffic-blog-biasa-2-je.html

    ReplyDelete
  3. terpanah hati bakal isteri kau bace entry nih! heheheh ..salam kenal.

    ReplyDelete
  4. Rawrrr pakar motivasi yang comel. Hahah , opcoz mesi berangan . Selalu pulak tu XD

    ReplyDelete
  5. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  6. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  7. kakaka....nak jadi retiss keee mejah? haha

    ReplyDelete
  8. amboii ! model gituu . huhuh


    Baik, comel, sopan, tuff, penyayang, rendah diri <--- awak ? *pengsan* hahaha

    ReplyDelete
  9. "pakar motivasi yang comel".... oh my... haha

    ReplyDelete
  10. aku nak jadikan ko role model aku boleh bro??hehehe

    ReplyDelete
  11. utk bakal bini, bace entry nih . hahaha, btw singgah

    ReplyDelete
  12. hahaha . roll model yg bolat mcm gua ni sesuai jdi cntoh obes ke ? harharhar XD

    ReplyDelete
  13. betul..!!..ROCK & ROLL MODEL saya adalah Ibu dan Abah saya..^^ Mereka sangat terbaik..dan saya amat berbangga dilahirkan dari perot ibu saya..^^

    ReplyDelete

  14. ye, aku penah la berangan cket-cket jadi org femes.

    ReplyDelete
  15. ye betoi, kitalah roll model buat anak2 kia..kalau kita nih jd hantu, anak kita pon bakalan begitu...takutt..

    ReplyDelete
  16. Perghh, kira untung la bakal anak2 aku nanti kan? Ada ibu ohsem macam aku yg jadi roll model...Kahkahkah...

    ReplyDelete
  17. xnj jd model rock n roll tp nk mjd model anggun bleh??heheh

    ReplyDelete
  18. Lama tak singgah ke sini ..datang2 dah cium bau tempoyak hihi ..jgn mara ar ..

    betul kata zul ..kita yang bakal jadi ibu bapa ni la roll model .. sangat2 sokong zul 101% yeahhh

    ReplyDelete
  19. mekaseh di ats motivasi anda yg cukup bernas :D

    ReplyDelete
  20. kalau sy ada anak nnt. sy tak nak diorg terlalu mengejar glamour atau mewah dunia semata2 .. biarlah mereka mbesar dengan cukup didikan dan amalan islam sehari2.. hehe hiburan yg keterlaluan boleh merosakkan diri.

    ReplyDelete
  21. hahaha...ibu bapa yang mencorakkn kita slama nih, bapak borek, anak rintik.. mak chantek, anak pon chantek la.. hahaha..:P

    terim kasih bagi parfume kat blog kite.. hahaha.. :P

    ReplyDelete
  22. babyy.
    hope anak2 kita nanti jadikan kita role model diorang laa.
    hikhikhik
    >.<

    ReplyDelete
  23. pernah lah juga masa muda remaja berangan jd artis..hahaha..tp bila dh jd mak, kita kena jadi artis kat anak2..sebab anak2 akan lihat diri kita as contoh terbaik n role model dorg...so??bolehlah perasan jd artis kt anak2..hahahaha

    ReplyDelete
  24. hikhik dulu pernah la berangan nak jd pengacara tivi

    tp tak cukup tinggi :(

    HAHAH

    btw, rasanya belum bersedia nak jd roll model utk bakal anak.hewhew

    sbb rasa diri sendiri belum cukup sempurna.

    ReplyDelete
  25. maksud hang padia??? haa stress x nak ulang balik hahaha

    ReplyDelete
  26. huhu termotivasi seketika baca entri sini.haha

    ReplyDelete
  27. yeah, ibubapa memang roll model kita sejak azali lagi, thanks for this entry ye zul ;)

    ReplyDelete
  28. setuju..! ibu bapa roll model anak2..~! apa yg ibu bapa buat, anak2 mesti ikut. thanks buat entry yg bermotivasi ini. =)

    ehem.. memang suka spray "perfume" dkt blog org ye.. ^^ hihihi...

    ReplyDelete
  29. klu nak amek eden ni jd roll model gtau dl ye.

    nk g buat facial nak upload gmbr dl camtu..:p

    ReplyDelete
  30. my tayang2 chemay.. amboih... awalnya pikir anak.. kuang3... ;p

    ReplyDelete
  31. wa nampak lu macam sesuai je jadi swiss roll..ehh? :p

    ReplyDelete
  32. ni kes pakai password banyak2 ke hape sampai lupa.

    huii.

    haa, memang mak ayah lahh model kita. walaupun org kata iman tak dapat di warisi, tapi sedikit sebanyak macam mana maka ayah kita, mcm tu jugak lah kita.

    ReplyDelete
  33. euwww perasan comel jerk~!!!
    ekceli br tahu lepas 30 hari, GOOGLE akan auto lock out. nais~

    ReplyDelete
  34. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger