Kisah Di Hari Jumaat

ZULHILMI TEMPOYAK | 5.10.12 | 14 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Pergh. 11.33pm jam di laptop baru terlintas nak update. Hari ni macam-macam hal. Jumaat aku bermula macam ni. Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka terus mandi. Haaa... menarik kan. Then aku terus nak baring balik masa tu jam around 8.30am.

Dalam nak baring tu, aku saja ja check email sekali lalu, mana tau kot-kot ada secret admire nak berkenalan ke. Tapi itu semua hanyalah angan-angan aku. Harap-harap lepas ni ampa sent la email sayang sket. Then jadikan kenyataan kan kan. Plishhhh...


Tiba-tiba aku terbaca email dari cik adik cantik rupawan ni. Siti Fatimah. opsss...terkantoi nama owner blog. Cik adik manis ni share jawatan kosong dengan aku. Besa la... Penganggur sepenuh masa. So... Ada macam satu poster untuk kerja kosong kat Astro. Walk-in interview dekat The Garden. 

Niat di hati nak sambung tido balik. Tapi dah alang-alang menganggur tak kan nak menunjuk sangat menganggur tu. Jadi aku bangun la dengan malas-malas rajin untuk try and adjust. Tak dapat tak pa, dapat Alhamdulillah.. kot-kot bleh jadi deejey ganding ngan johan ke. Jadilah JOHARAMI pagi ERA dah la. Gaya tak nampak demand sangat kan.

Sooo.. Aku pegi la The Garden dengan moto Kriss biru supa dupa cool aku tu. Berbekalkan result tak tara mana, baju smart dan muka jambu ni aku meredah. Jam dalam 10 pagi camtu sampai. Mak bapak ramai beno. Ingat nak gaya-gaya putus asa dah. Tapi semangat...!! hmmm.. semangat la sangat.

Nak dijadikan cerita, walaupun dah memang bercerita ni, jawatan yang ditawar bapak beso-beso. AVP, Head, Assistant Manager dan sememangnya bukan kelayakan aku la nak apply. Tapi disebabkan aku dah datang tak kan nak balik tangan kosong jadi aku pun mencuba untuk menjadi gaya sorang yang layak untuk jawatan tu.
Ce teka aku sampai stage berapa. Hahahaha...
Alhamdulillah... Tapi malangnya, masa balik pegi kat parking moto, side mirror aku patah dalam hati macam gembira dalam duka ataupun duka dalam gembira macam tu la. Jadi inilah hasilnya sekarang. Aku balut dengan seletep je. Bajet sket. Dua-dua belah pulak tu. Mampus aku kalau bapak aku tau. Heee..


yang menjadi wakil anda
@hilmitempoyak

14 comments:

  1. haaa ape lagiii. pegi jgn tak pegi..

    ReplyDelete
  2. hehehe..siti fatimah la yer.. esok, kat mid ada photography cm exhibition.. so..borg kat grden..p mid..hehehe

    ReplyDelete
  3. Laaa...sabar je la. Dia buat cerita tergantung pulak dah.....
    Apa-apa hal pegi jangan tak pegi and gud luck.

    ReplyDelete
  4. tedia aih, awat sampai jadi lagu tuuu,.
    HAHA.
    pakai seletip pon boleh.
    janji lekatt. hikss XD

    ReplyDelete
  5. xsalah mencube tempoyak.. mane tahu ade rezeki ke.. haa ape kate kat salotape tu kau lukis2 sikit.. baru nmpk mcm sticker bom.. hehe

    ReplyDelete
  6. Hahahaa , ending cite lawak ehh . Takpe2 kreatif jugak ek :D

    ReplyDelete
  7. what? zulhilmi kiut??????????

    homaiiii pitam setahun cenggini :D

    ReplyDelete
  8. hahahahaha..serious tergelak tengok side mirror tu..haih !!~ =) betul2 cerita di hari jumaat..ngehehe...

    ReplyDelete
  9. haha, stage macam kat sekolah ke macam mana ni?

    lawa moto, beli kat mana? haha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger