Ada Apa Dengan TESCO

ZULHILMI TEMPOYAK | 11.10.12 | 21 Comments
Bismillahirahmanirahim..

Hari-hari dok sembang pasal awek-awek, pakwe-pakwe la. Social network la. Bosan. Soo.. harini aku nak ubah gaya sket. Nak kongsi apa yang ada di tempat yang aku nak bawak ni. Kalau baca tajuk tu memang berkenaan dengan TESCO. Sah-sah pasal TESCO kan. bapak tak suspen langsung kan. Dan untuk pengetahuan, TESCO tak bayar komisen pun untuk aku promote. Saja nak bajet-bajet sket. 


Ampa tau tak ada beza sebenarnya TESCO dekat Malaysia ni. Perbezaan pertama, nama TESCO tu. TESCO Ampang, TESCO Cheras, TESCO Penang, TESCO Aloq Staq, dan TESCO yang memang TESCO buat. Beza kedua pulak ada yang nama TESCO ja dan ada nama TESCO EXTRA. Haaa... mohon buat-buat baru tahu.

Sebagai penganggur sejati semestinya aku tak dak kerja selain dari makan, tidur, membuang, stalk facebook orang, baca berita, komen dan mencarut serta mencari kerja. Hmmm.. mencari kerja la sangat. Jadi aku berjalan la ke TESCO. Dengan harapan akan ada kerja yang jatuh ke riba. Jadi hari ni sepeselnya aku bawak ampa berjalan setempat sambil tengok TESCO Ampang baru ada perasaan bejalan dalam TESCO tu yak. 












Bila aku dah sampai bawah ni baru rasa not bad jugak aku amek gambar. Mohon ada job lepas ni. So yang dok US, England, Melaka, Kodiang, Batu Feringgi, Parit Buntaq, Sabah dan Sarawak dah tau kalau jalan kat TESCO Ampang camna kan. Kalau bleh nak buat Vlog sebenarnya. Tapi eden pemalu. Kahkahkah...

Berapa banyak TESCO dah aku bold ni. Mohon TESCO Ampang bagi komisen sket. Aku tolong promote ni. Kahkahkah... betuah. Berapa banyak kahkahkah da. lawak idak pon.

Sekarang nak belajar memasak. Orang kata wanita-wanita zaman ni minat lelaki pandai masak. Betul ke..?

yang tolong promote TESCO
@hilmitempoyak

21 comments:

  1. suka tgok gmbr2 wide view ni... nice one!!!

    ReplyDelete
  2. kalau g tesco suke teman adek tempat mainan..hiihi..bnyk pilihann

    ReplyDelete
  3. hehehe... sbnrnya nk promote tesco ke nk kena puji pndai ambik gmbr nie? ekkekee. btw.. mmg cantik ar amik gmbr wide view gitu.. mintak tunjuk ajar sket.. hehee..

    ReplyDelete
  4. tak sukalah beli barang kat TESCO, hahkahahka..

    ReplyDelete
  5. ooo ni la rupanya tesco,...ngehngehngeh....

    ReplyDelete
  6. Biar sy jawab soalan terakhir, wanita mmg suke lelaki pandai masak. Lagi suke kalau hari2 lelaki tu tawar diri utk memasak... HEHE

    ReplyDelete
  7. pergh..tadi aku ada juga terbaca kat entri bro eyriqaz.. not bad jugak besar tesco ni

    ReplyDelete
  8. Ehh , betul2 , perempuan mmg suka laki pndai masak nie . Lagi best ari2 dia bole tolong masak sama2 . sweet gitu ^^,

    ReplyDelete
  9. jadah apa tesco, cuba buat jusco dan sale sale nya. haha wanita lebih suka jualan murah diskaun 70-90% dari lelaki pandai masak. erkk :P

    ReplyDelete
  10. haha..tesco pun boleh jd citer.kehkeh..
    pi cr keje laa..
    dok tanam anggur wat pe? kalau ade hasil takpe..
    boleh jd petani berjaya.haha

    jgn mara =)

    ReplyDelete
  11. nie ke blog dak encem tue? ohhh....


    weksssss :P

    ReplyDelete
  12. dh pergi TESCO kat jb lom? hahaha

    ReplyDelete
  13. oh..keje tesco kew..
    hehhehe..baik puye pomot ek.. :P

    ReplyDelete
  14. kat putrajaya takde tesco lah. mydin adelah..huhu

    ReplyDelete
  15. tesco murah berbanding jusco atau carefour .. :)

    ReplyDelete
  16. tesco is cheaper than giant righttt

    ReplyDelete
  17. sebab tu tayang tesco ampang tu. hahahaha

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger