Skill asas untuk memiliki Awek

ZULHILMI TEMPOYAK | 16.9.12 | 43 Comments
Bismillahirahmanirahim...


Hari baik mood baik ni. ampa beruntung sebab aku akan kongsi skill-skill asas untuk memiliki awek. Jadi entry ini khas untuk lelaki la. Tetapi awek-awek pon digalakkan untuk mengetahui supaya senang dapat hint bila anda ingin di miliki. Perghhh.. macam tajuk lagu pun ada.

Skill asas no.1. Pastikan anda berwang. 
Ada orang kata wang tak penting, yang penting hati..!! kirim salam kat orang tu. sebab kalau takdak wang, macam mana ampa nak topup fon, nak byr unifi nak skype hari-hari, nak naik ktm nak buat-buat terserempak, dan yang paling penting nak bayar mas kawen tu.

Dah ada skill tu. kita teruskan ke skill asas no.2. Mulut kena wangi.
ayat jiwang-jiwang tapi kalau mulut busuk. boleh consider macamSekarang ni orang selalu suroh jumpak wali depa tros kan. at least masa jumpak tu nanti ampa mesti la mulut kena wangi dari bau longkang depan rumah dia ye tak..?? baru la bukan awek dah. konpom bini tros.

Mulut dah wangi. Skill no.3 berani menunjuk.
haaa... skill ni penting. sebab ampa kerana berani menunjuk pandai, berani menunjuk baik, berani menunjuk hensem, berani menunjuk terer, berani menunjuk-nunjuk, berani menunjuk berani, berani menunjuk perasaan hati. Perghhhh....!!! maksudnya ampa kena berani menunjuk untuk menjadi seorang lelaki idaman. Yela, tak tunjuk mana la awek tu nak tau kan. apa specialnya ampa. tapi berani-berani pon buat la homework dulu ye.

Skill no.4 jadi diri sendiri mesti ada.
jadilah diri sendiri. kalau ampa memang msg tulis ayat jiwang. tulis je ayat jiwang, jangan dok tengok lelaki ni guna skill jual-jual mahal, kita nak jual mahal jugak. selalu guna istilah try and adjust. yela try banyak kali dan adjust bagi dia suka kita. amacam..?? jangan dok adjust bini orang dah la.


Ready skill tu. skill no.5 ni penyeri. cari kawan nama google.
selalu bukak google cari "ciri-ciri suami mithali", "ciri-ciri jejaka pujaan", "ciri-ciri manusia berjasa", "bagaimana menjadi manusia perasan. ", "kehidupan di alam barzakh" dan sebagainya. Ada la jugak ilmu di dada kalau di tanya kan. makna persediaan tu.


Bila habes karang ni baru aku perasan. yang aku tulis ni skill ke cara atau bagaimana. hmmmm...


nak teman hidup macam mana pon sebenarnya doa dan tindakan. doa untuk ciri-ciri wanita tu dan bertindak untuk miliki. sebab cinta kita kerana Allah. untuk jannah. haaa.. macam familiar kan ayat ni. 

Persoalan hidup aku sekarang, mukabuku aku kena hack dan teros tak bleh masok. Kesepian hidup ini. Page tepi ni pon sekadar hiasan je. Ehhh.. tertulis keyyel pulak.


ikhlas dari orang yang takdak awek
@hilmitempoyak

43 comments:

  1. Tips dari ayah aku, bgn malam tiap2 hari utk solat hajat diperkenankan wanita yg kita suka tu xD

    ReplyDelete
  2. hehehe , tips yang sangat bagus nih , hehehe ~

    ReplyDelete
  3. tips ni berjaya ke sbb awok un tade awek.. ahaha

    ReplyDelete
  4. hahahaha..gatal.. T_T
    tak payah cari awek la, cari bini terus. kan dah habis belajar. kahwin jela..ngehhh~

    ReplyDelete
  5. amboi..siap bg tips ni,tuan pnye blog da praktis ke?hehe

    ReplyDelete
  6. tu dia! dah wat experiment ke nie? haha

    ReplyDelete
  7. cari awek buat bini bila dh jumpa tu okeyhhhh. :) peace (^_^)v

    ReplyDelete
  8. kalau nak buang angin tu p lah jauh2, jangan kat cbox akuuu.. hahaha..

    Mmmm, bak kata dr. fadzilah khmsah, lelaki ni kalau nak orang suka. Kena lah wangi. dan kemas. betul!

    ReplyDelete
  9. cari calon bini jelah incik tempoyak..takyah kaple2. hehe

    ReplyDelete
  10. singgah blog bro
    http://www.klik-aje.com/

    ReplyDelete
  11. hahahha tips untuk diri sendiri le tu :P

    ReplyDelete
  12. dapat dh ka :)

    hehehhe akak cuma jeling sikit2 ja

    ReplyDelete
  13. pergh! nk try lah harap berjaya..haha..kalau berjaya aku belanja ang mkn nak? :p

    ReplyDelete
  14. wahhh..wahhh..
    siap bagitau tu..
    ni agak2 berapa aweks hang ye..


    #pasni hang buat n3 "da dapat aweks cane lak nak jadikan bini "


    amacam???

    ReplyDelete
  15. yg bagi tips ni berapa ramai lekat? :p

    ReplyDelete
  16. hahaha awk dah boleh change ur name dah kot! jadi tempyak_doktercinta :) haha

    ReplyDelete
  17. nice....tips ni tp tuan rumah apply ke jgk? huuhuh menjadi? hehhe

    ReplyDelete
  18. pecayalah wahai awak,nanti awak akan dapat awek sekiut/sebaik/sesengal awak.harhar :D

    ReplyDelete
  19. Salam...

    Nak kentut sini le plak...

    Dijemput untuk join segmen MYideakini....

    Aku Terjah! Aku Follow! Apakah itu?

    ReplyDelete
  20. untuk jannah? waaaaaaaaaaaa huhu

    ReplyDelete
  21. yang penting siapa diri aku sbnrnye , haha

    ReplyDelete
  22. wahhh. nak gelak pun ada baca entry ni. tapi memang betul pun skills needed tuhh. ;)

    ReplyDelete
  23. Skill No.3 aku x berapa setuju. Aku penah keluar dgn lelaki yg kaya raya kot. 1st time keluar dah cakap pasal investment, property and kereta. Hahaha... MAN~ I am not impressed with your MONEY, I am now 'impressed' with your MANNER. Kalau menunjuk duit tu, aku sbgai 1 ( bukan wakil semua) perempuan, aku rasa mcm aku ni dianggap mcm pisau cukur plak. ish.. sensitip2. :D

    ReplyDelete
  24. dah ada colon ke... kalau ada cubalah tip tu.... nak tahu jugak berjaya tak...

    ReplyDelete
  25. ala dik, doa jek banyak2..pastu jadi lelaki yg baik...

    pernah dengar perempuan yang baik untuk lelaki yang baik?

    tu jek tips dari ahkak ok!

    ReplyDelete
  26. @Everything's Everythings :

    InsyaAllah. akan cuba. terima kasih share. :)


    @si robot comel :

    dr.love la sgt kan. ahahahaha


    @CekbOlat-bOlat :

    tu bg tips kat org... konfem lg ramai xdak awek. hahahaha


    @cweet pinky :

    bagos ke..?? eden pon xdo awek.. hahaha


    @meisnani :

    hahahahaha... bg org len try dl. hahahaha


    @Umie Artoqiemie :

    ngorat umi xdpt lg.. camna nk bjayanya..haha


    ReplyDelete
  27. @Nadia Elena :

    mn ada gatal... miang je. hahaha... kawen klu free mmg konfem dah kawen dah..hahaha


    @elyna mirsada :

    bg la org len praktis dl.hahahaha


    @♥ wawawawa ♥ :

    bg org len buat xperiment dl.haha


    @CikMai :

    awok single lg ke..?? ;p


    @Nurlyla :

    haaa...ni dr zulhilmi. hahaha


    @comeliness_zaty :

    ngah cari la ni... zaty single lg ke..?? ;p

    ReplyDelete
  28. @KA! :

    Bereh boh.. :)


    @BeLLa :

    haah...tulis bg ingat. hahahaha...


    @syiela :

    akak..share la tips... ;p


    @Zul De Alexis :

    hahahaha...ble nk tau bjaya ke x ni..haha


    @CikZaitul :

    xde awek...huhuhuhu....bereh2...akan try klu rajin. hahaha

    ReplyDelete
  29. @Macy Humaira :

    HAHAHAHAH...blom lg.. ;p


    @emy zulaiha :

    hahah...sedap gak tu...tp xde org sgkut lg.. :D


    @onie :

    amboih2..haha...dah mcm AA dah..haha


    @Fiza Suhaimi :

    nk cari..tp...sukar skali.. :(


    @♥♥szumika sakni♥♥ :

    hahahah..bg org len try dl.. ;p


    @are_lin@yu :

    erkkkk...last skali tu ada jawapan.. ;p

    ReplyDelete
  30. @aniswany :

    erkkk...xnk la awek camtu.. dpt camtu mmg xjd kje. nk yg srius. hahaha


    @Myideakini [dot] com :

    hahaha..men gak bro. bereh2.. :D


    @Amanina :

    kan2.. :D


    @El-Janna :


    bc btol2 xni..?? haaa..


    @Syafik Coklat :

    engkau juga begitu.. ;p


    @ainraus :

    besa la...org xdak awek mcm den ni.mmg tau ckp je..hahahah

    ReplyDelete
  31. @Mya :

    sejak ble mya jd azwan ali ni.hahaha


    @Len :

    anda berhak untuk tidak stuju.. heee..


    @Masz Sidek :

    xde mslhnya..huhu


    @miss Fyqa :

    skill mn ad tips.. ;p


    @Dilla Ady :

    pernah dgr cekgu..huhu

    ReplyDelete
  32. lagi satu jangan jambu sangat .gelii . ekeke

    ReplyDelete
  33. skill asas no. 1 tu nasib baik 'pastikan anda berwang' bukan beruang kalo xsure awek lari..buaya pu awek dh takut inikan pula beruang..hoho..lainlah kalo beruang dh disumpah jd teddy bear sure ramai aweks2 yg suka

    ReplyDelete
  34. hohoho.. tips2 yg bgs. boleh la dipraktikkn nanti.. eh? hahah

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger