Cinta Merdeka

ZULHILMI TEMPOYAK | 31.8.12 | 48 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Bangun pagi terasa basah. Baruku sedar air ku minum semalam tertumpah. Tiba-tiba teringat untuk mandi pagi tapi bukak facebook untuk seminit dua lagi. Perghhh.. dah macam pantun lintasku dalam hati. Dengan mata yang samar-samar ku melihat apa yang terjadi. Yang pastinya bukan seminit dua online dah ni.

Ucapan selamat merdeka Malaysia menyeri pagi. 55 tahun berlalu pelbagai erti. Ada rasa bebas, ada rasa bangga ada rasa sayang dan ada rasa dengki. Sebenarnya itulah warna warni negaraku hari ini. Sedekahkan Al-Fatihah untuk pejuang yang telah pergi. Alhamdulillah... nikmat dari Illahi. 

credit fb: doodle dakwah
Tiba-tiba.. notification timbul di bahagian kiri. Yela kiri bawah skali. Berkelip-kelip mata tertarik nak klik. Dengan harapan ada orang mentions diri. Rupa-rupanya game request penyakit hati.

Ahhhh... bosan... layan oppa gangnam style kang makin tersumbat telinga aku lak. dok asyik dengar je. Layan one piece kang memang sampai malam tak mandi aku. Nak g jalan-jalan kang memang merana poket aku. Akhirnya menung depan laptop sambil ngendap bakal-bakal mak metua aku.

Kerana kebosanan, aku saja berulang alik ke toilet sambil mencari-cari makanan di dapur. Akibat gagal mencari makanan untuk dikunyah, aku pun balik ke bilik untuk mencari ketenangan pulak. Hmmmm... tenang la sangat kan. Fuhhh... notification ada satu. Niat dihati malas layan disebabkan taknak kecewa sekali lagi oleh game request. 

Lantas aku meng klik dengan confident nya. Wahhh... ada orang poke. Hari ni pon dah beriban orang aku poke. Boleh hilang bosan ni lawan poke. Bisik hati kecil lagi suci ini. Standart la.. bila orang poke, tambah awek pulak konfem aku tengok-tengok sket info dia kan. hehehe.... Dan sekarang secara tak langsung kantoilah aku kaki poke dan stalk orang.

Tapi bila diteliti balik, poke ni dari sorang yang aku dah bertahun poke. Time aku admirer sangat dia la. Time seluar aku pon saiz 28 lagi tu. Time aku pon muka epal lagi.
Adakah si tukang poke ini baru bukak mukabuku setelah bertahun?  
Sekarang aku ngah pikir. wajar tak aku add fren atau pm atau terus poke dan menanti setahun kemudian pulak untuk direply poke. 

Adakah ini dinamakan cinta merdeka. Hahahahaha...

yang menanti 
@hilmitempoyak

48 comments:

  1. org kata kalau terpaksa menanti utk sesuatu yg baik, xpe teruskan menanti.. tp itu kata org, kata diri sendiri kan lebih baik sbb kita tau apa yg kita nk.. eh betul ke apa aku cakap ni? ~follow sini

    ReplyDelete
  2. ikut kata hati dan jgn beremosi. ewahh. :D

    ReplyDelete
  3. wahhhhh, mukabuku nyaaaa lahaaaai. ikut kata hati. :)

    ReplyDelete
  4. haha! rupanya layan jg poke2 nie...
    nasihat dr inna, add fren je la. :D

    ReplyDelete
  5. amboiii peminat setia gangnam nampak...hihihi

    ReplyDelete
  6. oppa gangnam style. hahaha ~
    amboi, lama menanti. sabo yee pakcik :]

    ReplyDelete
  7. xleh blah cinta merdeka.haha
    moga2 la..wa doakan ^^

    ReplyDelete
  8. ohh function poke untuk mengorat rupanya.. baru tau. hik hik hik

    ReplyDelete
  9. hahaha kelakar betul.. setahun lps tu baru poke, tapi ak pun slalu balas poke lmbt2 juga =="

    peminat One Piece juga xD

    ReplyDelete
  10. penuh macam-macam isi tak tahu nak komen yg mana. takpelah...amek part last...poke la balik. heee

    ReplyDelete
  11. hahhaha add blik je la... xpyh nk poke2 ni

    ReplyDelete
  12. poke nie macam tepuk2 manja tu ekk ? kikiki

    ReplyDelete
  13. lu memang pokemon haha.. tang bangun konon smnit dua ..nnti nk mndi tu aku rase semua mcm tu hahha

    ReplyDelete
  14. haha same la kita..kalo dah bosan memg akan main poke2..tapi dengan member2 sendri jela..takde la nak kene tggu bertahun dia blas poke tu haha

    ReplyDelete
  15. tunggu kang melepas pula,
    add jela,
    yang penting usaha,
    nanti takde rasa kesal yang menyapa.

    ReplyDelete
  16. morning zul :)
    hyeee..oppa gangnam style..xhabis2..mmg demam kuat deme nih hahhaaa :D

    ReplyDelete
  17. haha...pandai menulis...setiap ayat seolah berima...heeee..

    ReplyDelete
  18. hamboi nok.......
    cinta merdeka tau!!!
    meriah gitu ualllsss
    waakakakaaaaa

    btw aku sampai skrg x mengerti apa fungsi poke itew..

    ReplyDelete
  19. hahahaha.. sbnrnya.. yg eden poke tu lelaki la...hahah

    apakah.. ;p

    ReplyDelete
  20. haha, tak friend pon still bley poke, lg best kalo bley hempoke betol2, hihi

    ReplyDelete
  21. hahah..selalu sy abaikan je org poke2 ni.

    ReplyDelete
  22. blog awak tak der kotak menjerit ker?hehe

    ReplyDelete
  23. nak memekak kat sini leh x? update blog laa cpt!!! kahkahkah

    ReplyDelete
  24. Sy seorang muka 'poker'. Sy suka poke semua orang dlm fb sy. :)

    Jgn la menaruh harapan bila ada orang poke. Hahaha..

    anyway..hi..just blogwalking.
    Visit me as jugak ye. Sbb sy suka makan tempoyak dgn budu nih.

    ReplyDelete
  25. Saya bru tau ape erti poke tiga bulan yg lalu.. Hahahah!

    ReplyDelete
  26. amboi cinta merdeka ye? heheh :p

    ReplyDelete
  27. pecah kaca,pecah gelas..sudah baca,harap balas..bahaha :D

    ReplyDelete
  28. betul-betul cinta merdeka ni! hahaha

    ReplyDelete
  29. teruskan poke walaupun bertahun..hehe
    mana tahu ade jodoh nnt.kita tak tahu.kot2 dia tetiba balas..hehe

    ReplyDelete
  30. itu namenye boring tahap tapir yg cube mengawan .. haha :) joke

    ReplyDelete
  31. entri ni buat lyla hmpir ktawa trbhak2 time lecture... haha... ntah apa yg lucu lh... :) thumbs up

    ReplyDelete
  32. mohon update.kalo x wa kentut kat sini smpai hang lemas.hahaha

    ReplyDelete
  33. part yang bangun tido cek FB tu, kita samalh . hikhikhik.

    gambar tu. okay. kita pun sentap jugak. -.-

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger