Kaji Selidik

ZULHILMI TEMPOYAK | 2.5.12 | 60 Comments
Bismillahirahmanirahim...

Assalamualaikum hadirin sekalian. Sila jawab salam tu dulu ye. 

Saya Mohamad Zulhilmi Zulkefli pelajar yang baik lagi comel ingin melakukan sedikit kaji selidik. Kaji selidik ini meliputi kehidupan seharian saya dan mungkin anda. Dan untuk pengetahuan saudara dan saudari, baik lagi comel itu orang yang kata dan saya hanya tulis saja. Mohon jangan komen bab itu dan sila terima dengan seadanya. hahahahahaahhaha....

Untuk menjawab kaji selidik ini anda perlu bayangkan yang ada tinggal di sebuah bilik di sebuah asrama. Asrama itu sangat cantik dan indah serta aman bahagia lagi makmur. Dan perlu diberitahu yang mana toilet di asrama terletak di hujung setiap aras dan secara berkongsi. 


Soalan kaji selidik saya adalah seperti berikut :

Apakah yang akan anda lakukan. Jika anda tengah melabur ditempat yang dikenali sebagai jamban dan sejurus selesai saja untuk basuh, tiada air dan hanya berbekalkan towel serta sabun yang dibawa :

a) Abaikan dengan pakai je towel dan keluar mencari ketenangan dengan melayari facebook dan laman penenang hati di blog-blog untuk melupakan ada benda tak dibasuh.

b) Keluar dan mencari air botol dengan perasaan ragu-ragu dan takut orang terperasan dengan bau. dan berharap masyarakat di paras anda tidak keluar bilik dan tidak berselisih dengan sesiapa semasa proses mencari air botol.

c) Koyak towel anda untuk diguna untuk mencalit pelaburan tersebut dan sental dengan sabun untuk hilangkan bau.

d) Jerit mintak tolong hingga satu paras dengar anda dalam kesusahan dalam jamban dengan harapan mereka akan panik dan tolong bukan gelak dan tak tertolong.

e) Kekeliruan hidup dan ada cadangan lain. Sila nyatakan  ________________________



yang kekeliruan,

@hilmitempoyak

60 comments:

  1. ye tuan. nak translate apa neh? hahaha XD

    ReplyDelete
  2. hahaah . eerr comel kah andaa ;p
    nanti buat laa kajian lagi ek ;p ahha

    ReplyDelete
  3. tolong buat kaji selidik pasal alam sekitar , hantikan karam singh walia ;p

    ReplyDelete
  4. Asyik-asyik mengarut je. Hahahaha :D

    ReplyDelete
  5. xtau nak jawab apa. Hohoho :DD

    **xdapat bayangkan la. Huu >.<

    ReplyDelete
  6. naseb baik la tak penah kene situasi cemni . sebelum nak 'melabur' kene bukak kepala paip tu dulu , pastikan ade air , kalo tak , takpayah melabur or pegi cari tempat lain . hehe

    ReplyDelete
  7. hahahahahahaha

    tk trkata aku baca kaji selidik nih

    ReplyDelete
  8. e . saya akan ludah2 dekat sabun dan hasilkan buih kemudian cuci sampai wangi ! lalalala .. haha!

    ReplyDelete
  9. kalu keadaan terdesak camtu sy buat keadaan B.... huuuuuu....

    ReplyDelete
  10. euw... tak dapat bayangkan~
    sebelum start apa2 aktiviti dlm jamban atau bilik air akan dimulakan dgn bismillah dan cek air ada ke x? naseb ada habit macam ni~

    ReplyDelete
  11. Hahahak ! kalau panggil orang tu memei wajib kena gelak aa kan, ishh.. mintak simpang aa jadi camtu. Moral of the entry, sentiasa check dulu air ada ker tak sebelum melabur hapa-hapa. ahaks ;p

    ReplyDelete
  12. hahaha..tak dpt ku bayangkan kalo jd mcm ni. adoiii..try semua solution la, boleh..

    ReplyDelete
  13. Hhahaha. Hmmm B lah ! By the way, ni kaji selidik untuk apa? Kat asrama bro memang takde air ke? Hahhaa.

    ReplyDelete
  14. ermmm..cmner ek nk ckp?x tau lah..sbb x pernah m'alami..tp sy klu b4 masuk toilet,mmg check dulu air ada or x der..

    ReplyDelete
  15. erk??? ermmmm... apa ya.... tak tau cam mana nak ckp... heheheh

    ReplyDelete
  16. biasanya sebelum melabur kena cek dulu ada air ke tak.. masa duk asrama dulu mmg menyumpah orang yang meninggalkan sisa kumbahan huhuhu walau dimana anda berada sila cek air dulu k ^_^

    ReplyDelete
  17. hahaha ! pakai jeetowel dulu , pastu cpt2 carik air.. heheheh

    ReplyDelete
  18. jijik punya entry hahahaha..
    A la kot hahaha

    ReplyDelete
  19. saya baru follow blog ni. dan saya keliru seperti anda. kehkehkehkeh.

    ReplyDelete
  20. F ! semua diatas aku nak try.. hahahaha XD

    ReplyDelete
  21. Errrr...hahaha...blur seketika... :D


    peace!!! salam ziarah... :D

    ReplyDelete
  22. tak tahu nak kata apa.. hahaha. kalau aku, aku keluar kot, hahaha... . Ntah.. daa lama tak alami situasi itu.. kekekeke

    ReplyDelete
  23. gua pilih B lahh der.mcm beshhh jek jwn B tuh.huahah

    ReplyDelete
  24. pergi bilik mandi dan terus mandi~

    ReplyDelete
  25. lap kat diniding toilet.
    cantik punya perangai.

    ReplyDelete
  26. lantas nyanyi lagu ajai-nurul.. "aku juge keliru"..

    ReplyDelete
  27. susah betul nak menjawab ni..sebelum berhadas,make sure ada air ke tak..lebih selamat dan takde timbul kaji selidik ni :p

    ReplyDelete
  28. hehehe. stuju ngn fiza. selalunya sblom nak buang hajat. sila pastikan pili air berfungsi atau tak. sangat bahaya kalau situasi di atas berlaku. hohoho. :DD

    Encik Zulhilmi ! Sila update. Hohoho =P

    ReplyDelete
  29. saya rasa saya jerit sekuat hati sampai tercabut anak tekak ..haha

    ReplyDelete
  30. buat xtaw jew...janji COOL...hahahaa

    ReplyDelete
  31. jawapan lain-tunggu dlm jamban sampai ada air balik..kalo takda jugak,tido je dlm jamban sampai air ada..kahkahkah

    ReplyDelete
  32. mohon perkara ini tidak terjadi padaku pehlisss... T___T

    ReplyDelete
  33. aaaaaaaaaaaaaa... B..jngn berlaku suda..haha

    ReplyDelete
  34. tak nak lah jawab soalan ni! haha

    ReplyDelete
  35. wekk.entry tu x pena x senonoh kan.

    ReplyDelete
  36. halamak..susahnye soalan. nak pilih yang mane satu ni..

    i'll pass. hehe

    dill.

    ReplyDelete
  37. puihhhh! statement takde jiwe dan perasaan.

    kemain kaji selidikkkkk.

    ReplyDelete
  38. tak pernah alami, dan aku rasa aku takkan pernah alami. itu la, lain kali check air dulu sebelum melakukan sebarang projek.


    :D

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger