Assalamualaikum

ZULHILMI TEMPOYAK | 22.4.12 | 40 Comments
Bismillahirahmanirahim...




Assalamualaikum
kum apa kumbang
bang apa bangku
ku apa kutu
tu apa tunang
nang apa nangka
ka apa kayu
yu apa yu bodoh

doh apa dohli
li apa limau
mau apa mau ni..??!!




tahukah anda. ini adalah seb-seb bom-bom. sampai hari ni aku tak tahu apa motif aku main benda ni masa aku kecik dulu sampai tingkatan lima dulu.

aku jugak baru perasan kenapa SPM aku dapat G9 dulu. ni semua sebab ada perkataan dohli yang aku sendiri jugak tak tahu sampai hari ni maksudnya.




yang kiut masa kecik,


@hilmitempoyak

40 comments:

  1. dohli? :D haha.
    permainan ni kan femes amous dulu.
    tp maxam sengal jugak..

    ReplyDelete
  2. Haha. Siyess suka main macamni dulu :)

    ReplyDelete
  3. my very first blog for this 2012 blogwalking.. :) lama xsinggah sni! :)

    btw, i love this sentence-making game too! ahaha! <3

    ReplyDelete
  4. kum apa? kumbang
    bang ape? bang tempoyak! kahkah

    tempoyak sombong :3

    ReplyDelete
  5. gua lagi suke lagu ni.

    anak yg hilang lang lang,
    pak mat jual gelang lang lang.

    gelang yg putus tus tus,
    pak mat jual tikus kus kus.

    tikus yg lari ri ri,
    pak mat naik lori ri ri


    gua pon tak tahu sampai sekarang suke nyanyi bende jadah ni

    ReplyDelete
  6. penah main juga.tp kalau sebut perkataan tak tau makna..fail..haha

    ReplyDelete
  7. tensen main bnda alah nie...mcm yg goreng pisang tue~~~

    ReplyDelete
  8. ko mesti xmatang mse main benda ni kan...hahaha...^__^

    ReplyDelete
  9. hehe...dohli tu apo? banyak gak game yg best mase skolah dulu kan...

    ReplyDelete
  10. permainan budak x mature

    kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. eh klu kt tmpat sy len skit, kum apa kumbet, bet apa batmen, men apa, mentol, tol apa, tolak, lak apa, laksa, sa apa, satu,.....~

    main jgk.. tpi xda la smpai tngktan 5? ^^'

    ReplyDelete
  12. eh macam lain pulak versi lagu ni..Fiza nye tempat version dia macam ni

    Assalamualaikum.
    kum ape kum/kombat
    bat apa batman
    man apa man/mentol
    tol apa tolak
    lak apa laksa
    sa apa sa/sepak
    pak apa pakcik
    cik apa....

    lepas tu tak hengat dah sambungan nya..orang johor sambung perkataan dengan loghat johor.laksa jadi lakse..haha..tapi apakeh dohli tu?

    ReplyDelete
  13. sampai sekarang hafal setiap perkataan dia. hahahhaa

    ReplyDelete
  14. warrgghhh rindu nak main!!

    tp still main lg smpai skrg..

    main dgn anak buah..hihi

    'ola oli..ku beri nama..saudara saudari..cikebum..cikebum..malam malam hari..siang siang hari..disko disko...'

    heheh

    ReplyDelete
  15. tak pernah main sampai dohli punnnn...

    tak baik kentut merasa...

    ikhlas aku..

    ReplyDelete
  16. haks haks..seyes..entry ni buat aku flashback..

    ReplyDelete
  17. dah mula rindu zaman kecik2... 0__0

    ReplyDelete
  18. hahaha...memang nolstagia la.dohli??pekebenda nya tu???

    ReplyDelete
  19. hehehe. *nyanyi lagu ni sambil tepuk tangan*

    ReplyDelete
  20. dulu aku pun main jgk! hahahahaha

    ReplyDelete
  21. singgah jap kat blog yang dah lama aku follow

    ReplyDelete
  22. best ar main game ni. syok tuh. hehe...

    ReplyDelete
  23. Hehehehee tu lah pasal. Dohli tu apaa ey?

    ReplyDelete
  24. selalu jugak main ni masa kecik2. sep sep tom tom.. err..tak tahu dohli tu ape jugak~ ngeee

    ReplyDelete
  25. pe jaadahh nehh. takpaham takpaham takpaham..



























    waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  26. haha! teringat pla zaman kanak-kanak ribena. suka mainan nie.. :)

    ReplyDelete
  27. wakakakak, nyampah haku.. dari kecik smpai form 5?

    ekekekeekek XD

    ReplyDelete
  28. jap nak google "dohli"



    errr...aku suka yang versi kom apa kombat..bat apa batman...man apa mentol...tol apa tolak... lak apa laksa....sa apa satu, 2345678910~

    ReplyDelete
  29. pemes ni lagu ni mse kecik2 dulu..

    ReplyDelete
  30. hahahhaa...gua pon xtaw ape motif gua.tp agaknikmat gak dowhhh.xsalah gua bukan dohli,tp dolly.nme org ler tuh gamaknya

    ReplyDelete
  31. rsnyew macam pernah main dlu, tp term dy lain sikit..hehehehehe.. motif adalah nk sukakan hati..XD

    ReplyDelete
  32. aku rase budak zaman sekarang langsung tak tahu natang ni .

    ReplyDelete
  33. aku pun main jugakk .tp lain doe lirik die .ehh ? lirik ? kahkah . dohli tu hamnede pulaknye

    ReplyDelete
  34. bestnya main gabung2 ayat..hehe

    ReplyDelete
  35. gua lagi suke lagu ni. anak yg hilang lang lang, pak mat jual gelang lang lang. gelang yg putus tus tus, pak mat jual tikus kus kus. tikus yg lari ri ri, pak mat naik lori ri ri gua pon tak tahu sampai sekarang suke nyanyi bende jadah ni

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger