ijazah ku tujuan ku

ZULHILMI TEMPOYAK | 29.3.12 | 40 Comments

Bismillahirahmanirahim..

hi saudari saudara cikabong-cikabong. 

Alhamdulillah. saya semakin sembuh. Luka-luka dah recover. Doktor kata sangat cepat. Just tulang bahu yang patah je tak cantum lagi. Terima kasih atas doa dan support anda ye. Ye la. anda dan anda. Siap ada yang sampai hantar msg kat fon. Rembat mana no aku tah la. heee...


Post kali ni aku nak share yang sebenarnya. Aku teringin sangat. Teringin sangat nak belajar semua kos kat universiti ni. Yela.. banyak jugak kelebihannya untuk strategi mengorat awek dan menjaga bakal bini kan. Tak de la forever alone macam hari ni. heee...
1. Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Sains Politik.
sebab aku nak analisis pengaruh cinta bakal bini aku. Lepas tu aku jadikan First Lady kat hati aku. Wahhh.. jiwang gitu.

2.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Undang-undang.
sebab aku nak bebaskan bakal bini aku. Bebas dari jiwa yang jiwang dan bau-bau hapak serta kotoran degil. Aku jugak nak membela bakal bini aku bila digosip oleh jiran-jiran nanti.


3.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Kejuruteraan.
sebab aku nak bina rumah. Rumah tangga yang cantik. Dan... jimat sket lepas kawen nanti. Renovate rumah pakai tangan sendiri. Roboh pon tanggung sendiri. huhuhu...

4.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Perubatan.
sebab aku nak bedah hati bakal bini aku. Cuci gilap-gilap tampal gambar aku kat hati dia. Bagi aku sajalah kat hati dia.

5.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Kimia.
sebab aku nak cari chemistry. Ada tak kimia antara aku dan bini aku. Dan mungkin ngan orang lain. Kalau dah ada dengan orang lain. Bleh la tambah2 dan 3 lagi. Heee....



6.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Muzik.
sebab aku nak hiburkan hati. Yela.. kang dok rumah kena bebel dengan bini. Ada la jugak benda nak bagi happening sket.  

7.  Teringin aku nak belajar Ijazah SarjanaMuda Sastera.
rasa senang sket nak karang ayat mintak maaf bila gaduh nanti. Mungkin bleh terharu nages-nages masa mintak maaf.


Rasa macam panjang sangat lak aku tulis. 7 cukup kot untuk kali ni. Gambar diambil dari member aku yang super advance Mr. Google.


Tapi berapa banyak pun Ijazah yang aku belajar. Berapa banyak cinta yang aku kejar. Aku yakin yang aku perlu lebih bersedia untuk jadi Imam ketika solat bersama. Sebab cinta biar sampai ke syurga. ;D



Yang opsss... terjiwang.

@hilmitempoyak

40 comments:

  1. kalau semua lelaki berfikiran macam tu. takde lah org ckp dunia kejam dgn org2 di dalamnya, bukan?

    menjadi imam utk solat bersama.
    nampak dah sedia dr segi mental di situu :)

    ReplyDelete
  2. wewit wewit..terjiwang plak die..hahah

    cepat2 carik calon...nie dah smpi serulah nie! :)

    ReplyDelete
  3. wahh..besar cita2 tu..kalau x dpt cpai semua, dpt cpai satu pon jadi lah kan?

    ReplyDelete
  4. fuhhhh... jauh imaginasi ni kan.. =)

    ReplyDelete
  5. wahhh banyaknya ijazah y nak blaja..hee

    bagus!

    xsemestinya blaja utk dptkan ijazah..blh blaja smua di atas secara tak formal..

    ehemmm..bunga2 cinta tgh berkembang ke?;p

    ReplyDelete
  6. haha. bape banyak bni lu wt hal?

    wa minat undang2 n kimia.
    peace :D

    ReplyDelete
  7. aku paling suka ayat yang last tu

    so ko kena amek ijazah sarjana muda syariah, fikah semuanya bab islam :)

    ReplyDelete
  8. meh sini meh meh saya cantumkan balik tulang bahu tuu

    semoga Allah melindungi kamu Zulhelmi

    ReplyDelete
  9. haha! memang advanced la nak study semua degree tu. tp yg penting, ilmu agama jgn dtinggalkan..^^

    ReplyDelete
  10. Ijazah sarjana muda pembedahan dan pergigian taknak??
    Boleh make sure kesihatan mulut.. nanti boleh.. errr... makan... ye! makan together dengan bini.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. ko kawen ngn ak je lah wey. .smua2 tu mmg keje ak haha

    ReplyDelete
  12. nak kahwin sangat dahhh dia nii.
    gi suruh mak pinang kan sapa2 untuk zul ya?
    hehe
    :)

    ReplyDelete
  13. semoga dapat kawin cepat-cepat..hehehe

    ReplyDelete
  14. woah, akan ada bau nasik minyak ke dari kamu cik abg?? hihi

    ReplyDelete
  15. banyak betul cita2 tp semua berkait dgn pompan je... hhehe

    ReplyDelete
  16. ni dh masuk kategori wajib kawin nih...

    ReplyDelete
  17. sweetnye ! sweetnye !


    awwwww.. tetibe aku brangan laki aku mcm kau..

    mcm je tpi bukan ye bang XD ekekeke

    ReplyDelete
  18. jadilah imam yang terbaik untuk anak2 dan isteri...

    chewahhh:)

    ReplyDelete
  19. haha ni kes tak menyempat nak kawen ni. kalau nak kawen nanti jgn lupe ajak aku.

    ReplyDelete
  20. U shud go for sains politik n kejuruteraan.. Its awesome! Hahahahaha~

    ReplyDelete
  21. wahhhh! byknye cos yg dia teringin. hehe....

    ReplyDelete
  22. sebab aku nak analisis pengaruh cinta bakal bini aku. Lepas tu aku jadikan First Lady kat hati aku. Wahhh.. jiwang gitu.


    wah...mmg jiwang.. tp good things la

    ReplyDelete
  23. kehkeh...x nak bagi bakal bini jiwang,tapi dia jiwang takpe lak erk ...kehkeh :P

    ReplyDelete
  24. caya lah. boleh jadi suami mithali camni. hahaha

    ReplyDelete
  25. byknya course nak amik... kemain lagi en tempoyak ni...

    ReplyDelete
  26. pilihan ijazah pertama dan kedua adalah pilihan amely . uwaaaaa

    ReplyDelete
  27. patutlah kena ada ijazah sarjana muda tahfiz ke.. dalami ilmu agama
    itu pun best gk

    ReplyDelete
  28. @Mr.She :

    nak kawen. tp xde spe nak lg. huhuhu...


    @Makwe Kintan :

    mn ad buat lawak. cite pasal diri..huhu..


    @Seri Ayu :

    erk... xjugak... ni nk jg hati je ni.. heee...


    @emy zulaiha :

    erk....emy jatuh hati ke.. ;p


    @zatiey :

    erk...mcm xmungkin je.. ;p

    ReplyDelete
  29. @aku HaniAsyira :

    dah forever alon. kena la berimaginasi sket. hee...


    @Juliet_iRa~" :

    hahaha... mn ad.. xde spe nk pon lg.. ;p


    @Nunaayat :

    mn best. mrapu je. huhuhu.. btw thanks la gitu.. :D


    @Zakaria's daughter :

    lu la bkl bini gua.. hahaha


    @Lea Isnawi :

    erk...ingatkn ske aku. hahaha... ;p

    ReplyDelete
  30. @zazaw :

    heee.. thanks awk.. swwwweeeeeeeeeeeetttttttttt sgt... ;p


    @miss inna :

    baek makcik...hahaha


    @Razil Tahir :

    hahaha.. buat la satu enty pasal tu.. try tgok... heee.. nk tau gak tips org len.. heeee


    @widiea azira :

    hahahaha.. bak mai alamat nk g mrisik..haha


    @chemay :

    hahahahaha... chemay tlg la carikan sorang..

    ReplyDelete
  31. @ainun :

    kawen..?? doa2 la jumpak someone.. heeee


    @Elie Lily :

    hahahhaha... nasik kerabu ad la..;p


    @dhiera :

    pikir nak kawen je ni... hahahah.


    @Anonymous :

    erk...nnt la br wajib.. lps jmpk awek.. ;p


    @CekbOlat-bOlat :

    hahahaha... br nk rs sronok sket org mnt.. ;p


    @ILA HonEyBuNNy :

    baek awk.. cuitnyeeewwww.... ;p

    ReplyDelete
  32. @faridah nazurah :

    klu dah jmpk sape2 utk aku jgn lupe gtau aku.. sbb br bleh jmpt ko. ;p


    @hanaahmad :

    heee.. mau... tp tu blaja kat masjid. :D


    @Liyana Zahim :

    tp i degree in business admin.. ;p


    @nabByla :

    gila kosa nmnya ni.. ;p


    @cik aletheea :

    hahahaha... good ke..?? rs mcm org first kt camtu... ;p

    ReplyDelete
  33. @..cik hana.. :

    hahahahaha.... fine... tak terperasan lak pulak.. ;p


    @Feza :

    ehem... nk ngorat bleh...?? ;p


    @Nora Karim :

    byk duet.. dana lebih... heee


    @وان امالينه فاذياه :

    kita dua ke..?? hahaha


    @azalia hjsalleh :

    erk... nnt sy tmbh ye.. :D
    hahahaha... good ke..?? rs mcm org first kt camtu... ;p

    ReplyDelete
  34. hehe.. ok ler cm tu .. jdila imam yg boleh bmbng istri n ank-2 nnti :)

    ReplyDelete
  35. jauh imaginasi ne encik tempoyak :D

    ReplyDelete
  36. @nurul syuhada :

    hmmm... awk single lg ke.. ;p


    ecadwinkyasha :

    hahaha... sket la.. ;p

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger