pelik kan

ZULHILMI TEMPOYAK | 26.2.12 | 50 Comments
Bismillahirahmanirahim...

fine. fine and fine. whatever la nak marah-marah sebab tak kentut kat blog anda kan. ye la anda. yeee anda. tau anda marah kan. bukan sebab ape. takot kalau selalu sangat g kentut kang cair ngan tuan-tuan blog lak. kalau cair ngan awek-awek tak pe. tapi kang tercair ngan pakwe-pakwe tak lak riso parent aku. euuuwwwww...

hmmm...sekarang ni nak bagi tenang sket. aku update dengan suka nya. erkk.. suka la sangat kan. mata ke atas tangan ke dada..

sebenarnya kan aku pelik tau. sangat pelik. kenapalah kebanyakkan wanita kan tak suka di madukan. tersangat la pelik. memang pelik. sedangkan semenangnya banyak kelebihan kan.

kalau husben kena tangkap khalwat rasanya logik la jugak nak mengamok ngamok sampai jiran sebelah dengar. ni husben nak kawen 1 lagi tak pon 2 lagi tak pon 3 lagi. pastu habes la.
sayang ohhh sayang. i nak kawen 3 lagi. 3 je lagi. xde la sampai dua angka kan.
sebenarnya banyak kelebihan kalau wife izinkan husben tambah bini a.k.a bermadu la. 


pertamanya. isteri akan ada la tempat nak saling bergantung kalau sakit. husben pon sakit. haaa.. macam tak kena ngena kan. 


kedua. isteri pertama jugak boleh hilangkan bosan. kalau nak main FIFA2012 ke ada la teman nak tekan-tekan joystick tu. 


ketiga pulak. kalau tiba-tiba ada kenduri kendara. bleh la rewang sama bini-bini. tak ke ringan beban tu. husben lebih berfikiran jaoh tu. 


keempat lak. akan nampak lah kasih sayang yang terserlah. kat bawah ni bukti kasih sayang yang terserlah tu.




mohon jangan nak mengupat ye. ni hasil kalau kawen 3 je.

bagi si husben. pastikan diri tu dulu ye. :)


Allah swt berfirman dalam surah an-Nissa, ayat 3;

“Dan jika kamu khuatir tidak akan mampu berlaku adil terhadap (hak-hak) perempuan yatim (ketika kamu nikahinya), maka nikahilah perempuan (lain) yang kamu senangi: dua, tiga atau empat. Tetapi jika kamu khuatir tidak dapat berlaku adil, maka (nikahilah) seorang sahaja, atau hamba sahaya perempuan yang kamu miliki. Yang demikian itu lebih dekat agar kamu tidak membuat zalim.”
jadi bagi si suami. nilai lah diri dulu sebelum nak tambah cawangan ye. :D



tidak pasti katanya

@hilmitempoyak

50 comments:

  1. puihh.. de hati nak tambah yee.. *tibe-tibe*..

    'membenarkan suami menambah koleksi isteri kononnya akn diberi payung emas kelak. tapi of course ada therms and condition dia, btol tak? tapi memberi kebenaran kpd suami utk menambah koleksi isteri juga umpama meletakkan bucu pedang yg paling tajam di leher suami..kenapa? cuba renungkan.. selamat beramal!'

    p/s: gmbr yg kt ujung2 entry tu xbley bla siot.. -__-'

    ReplyDelete
  2. lelaki if gf dia jeling2 lelaki lain or senyum pun dah mngamuk..
    tue baru snyum2, blum lagi d madukn..

    inikan pula isteri bla laki dia nak kawen lg..

    ReplyDelete
  3. mende. mencikk wa bace entry neh.
    haha.
    (hentak hentak keyboard. baling batu kat screen dengan harapan dapat sampai kat muke tempoyak lu)

    kalau laki nak kawen 3 4 2 tak pasal sangat. tapi just pls jangan nak guna sgt lah syariat konon. time nak tambah lagikk kemain sunnah. kalau daily life takde plak nak ikut ikut sunnah.

    aiyoo! podaaa.

    kentut banyakbanyakbanyakk.
    hamekk.

    ReplyDelete
  4. setuju sgt dengan Zakaria's Daughter tu, asal kawen je ikut sunnah :D

    ReplyDelete
  5. i tak rela dimadu u.. auwwwww... hahahaha

    ReplyDelete
  6. ceitttt!
    aku lempang laju2 nak...
    isu sensitif neyh!

    ReplyDelete
  7. Honestly, agak payah nak berkongsi kasih Sayang.
    Act bergantung kepada individu jugak. Kalau sanggup berkongsi madu, takpelah.
    Lelaki pun kena la ukur baju di tangan sendiri

    :)

    ReplyDelete
  8. entah.walau bagaimana pun,
    aku ttp xnak bkongsi.

    ReplyDelete
  9. senang aje... kawen kerana agama, bukan sebab nafsu gatal.Baik isteri mahupun suami,kalau faham agama,takde masalah eh.

    ReplyDelete
  10. madu? manis sesangat la bg laki.. bg pompuan? lg pahit dri hempedu kot =_=U

    ReplyDelete
  11. --"


    asal bahagia sangat muka yang ditempek tempek teww? Hahaa :P

    ReplyDelete
  12. mak ai.... wuhuhu..... lelaki kalau kahwin, bukan adil dr segi harta je..... kalau ade isteri yg tak rasa adil... si suami esk2 bgn dgn pnggang berat sebelah..... mak ai pnjg lak...hihihi

    ReplyDelete
  13. tp perempuan kata mereka x rela dimadu..hahah

    ReplyDelete
  14. haha puih gile sebab2 tue.hahaha sape suke??huhu payung emas! ouh payung emas!

    ReplyDelete
  15. tp tak sume perempuan sanggup bermadu.. apa2 pun hope impian nak beristri ramai tu trcapai hee ;)

    ReplyDelete
  16. sggah kentut bunyi pelik kat sni..haha..

    ^^ morning..

    ReplyDelete
  17. alaa..stu pon cukup la...byk2 nti pening kepala..haha *ayat standard ppuan* :p

    ReplyDelete
  18. nasib baik kentut yg ditinggalkan tu xbrbau....sabo jelh...akak kunjung balas..ttp bkn kentut ttp mai sembur myk wangi..ada bau ke??? kalau xbau tu tndanya lmbat lg la nk kawin...

    senang je jwpannya...sanggupkah si lelaki dimadukan??? kalau makwe pasang dua pn dh angkat kaki...apa cerite tu dik?????

    ReplyDelete
  19. 2-2 pihak kena pikir masak2 sebelum mintak izin dan mengizinka kalau tak,nnt akan ada pinggan mangkuk terbang! hehe :)

    ReplyDelete
  20. memang banyak kelebihan klo isteri sanggup bermadu. tapi kebanyakan lelaki skang ni, kawen nak ramai tapi adil ye tidak~

    ReplyDelete
  21. mengamok la wehh. mau tak nya husband nak kawen dgn pompuan hot dari bini. mau tak mengamok. haha

    ReplyDelete
  22. takde isteri sanggup benar kn suami kawen lain..
    kekadang mulut kata rela..hatinya tau tak remuk mcm mne?

    ReplyDelete
  23. bole, kawen la. tapi asid la kat muke malam ni ye. hehe.

    ReplyDelete
  24. xkesah laa pape pon . aku tetap xnk share asben aku.. mn syok share2 nie.. xspesel laa.. hadoii ~

    ReplyDelete
  25. tak rela kasih sayang di dua, di tiga atau di empatkan ! sobbbsss

    haha tetibe emosi..
    klo lelaki tu mampu berlaku adil takpe jugak an..sorg dpt baju baru sume dpt baju baru..sorang dpt rumah sume dapat rumah...aaa mampu ke mampus?hahaha

    ReplyDelete
  26. hidup bermadu tiada madunya..yg ada hanya ubat pahit.

    ReplyDelete
  27. amboi. bahagia je si suami kalau dapat kawen smpai 4 kan. ni yg risau dgn lelaki2 zmn skrang ni. bhahaha~

    ReplyDelete
  28. entahla..kalo de sebab yg kukuh nk kawin lebih dari satu xpela..cube bayangkan kalo lelaki yg dimadukan..adekah lelaki sanggup?

    ReplyDelete
  29. ahhaha..bkn semua pompuan dpt terimeee oke

    ReplyDelete
  30. rewang?skang dah ramai guna katering apa?haha...isk,bab2 ni...kalau boleh...KALAU BOLEH je la...bia la aku sorang je..xder yg lain...*ececeh!*kalau nak tambah gak..konfem aku tarik muka 3 tahun berturut2...err...

    ReplyDelete
  31. cer encik tempoyak di madukan.nak??

    ReplyDelete
  32. mesti ramai org kaum aku tak suka entry ni...hahaha...

    kalo mampu lebih dari satu takpe...
    ini, kalo hidup pon cukup2 jer, baik takyah kan....

    mana ada perempuan yg sanggup dimadukan...

    ReplyDelete
  33. saya ni kedekot orangnya. jd saya tak suke brkongsi.hahahaha

    ReplyDelete
  34. aku okey je kalo dimadukan. .haha muslimah! muslimah!

    ReplyDelete
  35. tetiap bulan husben bank in rm5000,ok on je..kawen la 10 pun xpe..koh koh koh

    ReplyDelete
  36. wah wah..isu hangat di sini~ ;p

    ReplyDelete
  37. besar t/jwb lelaki..lebih2 lagi terpaksa menanggung dosa anak & isteri..bertambah cawangan..maka bertambah berat lagila cabaran..ada bran? ;)

    ReplyDelete
  38. tak payah nak kentut sangat.. hahahaha

    ReplyDelete
  39. hahahahha terbaik follow sini

    ReplyDelete
  40. kaum perempuan membantah :P hahaha

    ReplyDelete
  41. reasons mcm xleh bla je hahaa~~~
    yg utame nye dpt payung emas + elak maksiat, that's it ^^
    kalo sanggup laa ;)

    ReplyDelete
  42. kehkehkeh.. sengal la kau tempoyak =="

    klau aku.. aku ok je.. klau prmpuan tu baik,go on.. klau liar ? aku sula die ngn tiang letrik =="

    ReplyDelete
  43. hahahaha !!~ memang ade hati kan????? :P

    ReplyDelete
  44. lelaki memang sukakan berbicara pasal madu-madu..polgami sgala nie....
    lol

    t/jwb bsr tue...........

    ReplyDelete
  45. salam. hamboih2.. senang2 je nk + cwgn erk. Ok lh kalu nk elak dr berlaku mksiat :).tp adakah pasti bahu anda xsenget d pdg mashar kelak? mksdnye, boleh kh berlku adil? :p

    ReplyDelete
  46. tade perempuan yg nak dimadukan :) cuba bayangkan kalau isteri boleh kahwin 4 acane? :P

    ReplyDelete
  47. laki boleh bkak bnyk cwangan klau mampu..hehe

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger