40 hari mencari

ZULHILMI TEMPOYAK | 9.2.12 | 70 Comments
Bismillahirahmanirahim...

haaa... kali bukan post pasal cinta na. ni post pasal kesedihan dan rintihan hati. kisahnya berlaku ketika aku sedang berjalan kesorangan ke pavilion dengan poket tak berwang. tapi bajet jadi budak pavi kata orang KL.

ketika berjalan kesorangan. aku melalui jalan yang indah dan bersih. dibahagian kiri aku jalan tu. ada cermin yang dapat melihat imej aku. cermin ni rasanya kat shopping complex mana-mana pon rasa memang ada. sambil jalan dengan machonya. aku sempat mencuri pandang cara aku berjalan dekat cermin tu. dalam hati dok kata. mesti stail kan. sebab tu ramai awek dok pandang pandang.
sebelum 40 hari
semasa mencuri pandang tu.
argghhhhh..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tidak....!!!!!!!!!!!!!
aku perasan. bumperku makin besar. wuaaaa...... ini tidak adil tidak adil tidak adil bagiku bak kata yuna. bagaimana dressing dah stail tapi bumper bleh beso ni. hati aku meronta ronta masa tu. 
selepas 40 hari
soooo... sekarang. aku mengambil langkah. untuk menjalankan satu misi. haaa.. bukan misi 12 macam kat astro tu. tapi misi. 40 hari mencari nasik.

40 hari ni aku tak kan sentuh nasik. lantak la orang nak blanja ka. tokei beras nak blanja ka. menteri buat open house besar besaran ka. aku tak kan makan nasik. 40 hari ni aku akan mencari kfc ke, piza ke, mcd ke, n satay ke. 

btw. mohon jangan tengok lama sangat gambar ni ye. meleleh air liur kang. haaa... ini adalah hiasan dari google je.

yang makin gemok.

@hilmitempoyak


70 comments:

  1. Ehehe . Good luck, best wish for you :)

    ReplyDelete
  2. giler ahh gmbr tuhh.. kahkahkah.. terangsang cik anon woii..

    GUDLUCK..

    ReplyDelete
  3. ternoda mata aku kejap dtg sini

    wahhh berusaha nak slim melim eh
    caiyok!!

    ReplyDelete
  4. @Dya Nadiah :

    hihihi... thanks.. xnk join ke.. ;p


    @aniswany :

    thanks... anda tu kan tembam gak.. meh la sme2 kuruskan.. ;p


    @cik miera :

    tgok je ek.. jgn g gatai buat frame lak. hahaha


    @CekbOlat-bOlat :

    hahahaha... opsss.. teransang pon jgn la gtau kat sni. hahahaha


    @Lea Isnawi :

    tutop balik mata tu. jgn dok tenung lama sgt. hahaha...

    btw. thanks.. meh la kurus sme2.. ;p

    ReplyDelete
  5. alahai,,malu aku tengok gambar atas tu,,haha,,ape pon gudluck

    ReplyDelete
  6. haha,, terbaik laa zul..... ;D

    ReplyDelete
  7. tahan ke 40hari tak makan nasi? tu kan makanan ruji kita?
    anyway, have a balance diet yup...gud luck..^^

    ReplyDelete
  8. oit2.. mkn nasi sehari skali enuff, if nk lose weight, if x makan nasi 40 hari nnti bila jmpa balik nasi tu u cant refuse to stop nk mlantak nasi jek. haha =p

    lg 1, try slow2 wat push up 300x in a day. bukan brterusan.. maybe 50x skali buat. then sambung. im a gym instructor , maybe i can help u by givin some tips =)

    ReplyDelete
  9. niceee.
    nnti dah kurus.
    boleh jalan2 lagi dekat pavi.
    haha

    ReplyDelete
  10. Gambar mcm takde kne ngena sgt dgn cite... Hahaha.. Pahni mknla sayur shj.. Sbulan selepas, kompem muka ijau.. Terlebih klorofil.. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  11. @iszieylyanziy :

    jgn la tgok lama2 sgt..hahaha
    btw. thanks.. :D


    @akuamir :

    hahahaha.. terbaek ke.. thanks.. :)


    @miss inna :

    nk try tgok... hihihihi... mkn roti ngan kfc je skrg.. heee...

    btw.. thanks... :)


    @Natasya Naslin :

    xnokkkk.....hahahaha.....putus asa ngan nasik...hahaha

    perghh.. push up 300x..?? 50x buat pon bleh kejang perot...hahaha

    ohhh... u r gym istructor..?? gym mn.. tringin lak nk pg.. hihihi

    ReplyDelete
  12. @chemay :

    kite jln sme2 ke... yipi2...hihihihi...


    @Nana :

    fine... jeles la tu..hahahah


    @Liyana Zahim :

    hahahaha...sje la nk tunjuk sblm dan slps. hahaha...

    tlg la bg tips sket...hihihihi.... nk kurus mcm awk.. ;p

    ReplyDelete
  13. hehek! ye2 je ni xnak makan nasik..huhu pe2 pn kite mmg perlukan kerbohidrat tuk tenaga

    ReplyDelete
  14. tak paham. nak naik kan berat badan ke ape ni?

    ReplyDelete
  15. haha kesian..kuat kentot pon bumper maken besar eh?? eh rasenye dak2 pavi sume bumper besar! :) so xperlu teruskan kempen 40 hari tanpa nasik! haha

    ReplyDelete
  16. haa, semoga berjaya.

    pizza susah nak resist tu :p

    ReplyDelete
  17. @misyamissyou :

    dah mkn pisang n roti.. dah 2 hari dah... heee


    @dhiera :

    nk turun berat badan syg...heeee


    @emy zulaiha :

    kesan kadang2 tahan kentot kot. hahaha... fine.. tah2 emy pon dak2 pavi ape.. hahaha...
    meh la join emy....nmpk mcm dah beso tu.. ;p


    @Aimi Rosli :

    thanks.. heeee...
    piza tu nnt nk date ngan spe2 ke..
    ngan aimi ke.. ;p

    ReplyDelete
  18. Aku nampak ko kt pavi...haha
    [bajet kenal]

    ReplyDelete
  19. 40 har tanpa nasi?w0w..~

    eyh!tpkan makan nasi lagi besh..kenyang..yummy..~

    apa2 pun gud lark la ye...:)

    ReplyDelete
  20. Best of luck k

    Btw
    Salam knl
    I singgah n follow
    Tq dtg jengan my blog

    ReplyDelete
  21. haiii... saye datang bawak nasi beriani siap ayam panggang ni.. tedappppnyaaa.. :P :P

    ReplyDelete
  22. ye ke tu boleh tahan tanpa nasi sampai 40 hari ? hehe , pape pun goodluck ler , hihih .

    ReplyDelete
  23. hehehehe...zul. aku pun ngah berazam jugak ni. tp bukan 40 hari, berpuluh2 ari nak kurus..:P

    ReplyDelete
  24. huahahahahaha.go!go!loose ur bumper.loose ur spare tyre.kihkih

    ReplyDelete
  25. hehehe cam tak percaya gambar di atas...follow sini...

    ReplyDelete
  26. tapi orang malaysia x makan nasi pelik la :P

    ReplyDelete
  27. amboi...makanan yang lain tu lagi ber"kalori"

    ReplyDelete
  28. good luck yer. dah pernah berazam cenggini...tapi tak leh ar tanpa nasi

    ReplyDelete
  29. semoga berjaya..

    salam ziarah ^^
    thanks sudi sggah belog eyana..
    fllow here.. ;)

    ReplyDelete
  30. taknak cari nasi tapi nak cari piza, kepci dengan mekdi. apakah? hahahahahahaha !!

    ReplyDelete
  31. wow boleh ke tak makan nasi?
    tak boleh hidop wooo

    ReplyDelete
  32. walaweeeiii nuru pon nk kalo 40 ary jd kurus hahaha

    ReplyDelete
  33. 40 hari tnpa nasi?? mmg giler ouh..kalau aq,mmg xboleh lah...40 hari +++ perlu nasi...hehehe~
    semoga misi ko berjaya..aammiinn~

    ReplyDelete
  34. alah. baru nak belanja nasik ayam. postponed la ye zul :)

    dill.

    ReplyDelete
  35. hahha awatnya 40hari je???
    nape ta 8bulan? komfem kurus.. kikikiki

    ReplyDelete
  36. mkn kfc,mcd lg la tmbah lemak oi!haha
    bnykkan sayuran n buahan la..

    ReplyDelete
  37. semoga berjaya ye..jangan diet, nanti tmbah gemuk pla..tapi selalu la kentut msti hilang angin termasuk lemak kat badan tu.hahaha

    ReplyDelete
  38. amboiii laaah!!
    misi tak mencari nasiiii eh eh?
    abeh pe hal nak cari mcd kep c dan sekutunye?
    baik tapaya wt misi tuhhh okeh!
    buang masaaaaa jeh.
    *emosionallllllllllllll

    btw btw , kiuttt okay even perutt u boroii pung.

    ikhlas . ikhlas.


    hahahaha.

    ReplyDelete
  39. hihi..oklah tu..org lain xde bumper msti jles.:p

    ReplyDelete
  40. Alamak, KFC dgn Pizza tuh rasanya lemak dia TWICE daripada nasi.

    Kita tengok hasilnya selepas 40 hari ye. Bumper makin mengecil atau makin mengembang comel :p

    ReplyDelete
  41. amboi. tinggi betul cita-cita hahah makanla lagi byk2 fast food tu biar kasi bumper naik 2 x ganda wakaka gud luck weh

    ReplyDelete
  42. gemuk tandanya cukup zat. jangan jadi kurus cekeding sudahlah after 40 hari tidak makan nasi aaahahahaha.

    ReplyDelete
  43. hahaha...lawak la..bguslah...tu maknenye tak kurang nutrien mcm sye..:)

    ReplyDelete
  44. hahahaha, kalu 40 hari ade gaya nak jadi cam dlm gmbar tu..hahha

    ReplyDelete
  45. best of luck :)


    http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/monday-blues-kissing-hahaah.html

    ReplyDelete
  46. cepat2 , bg nasi beramai2 kt dia . haha

    ReplyDelete
  47. good luck....apapun salam perkenalan daripada Kancil...

    ReplyDelete
  48. GOOD LUCK DALAM MENGURUSKAN BUMPERRR :DD

    ReplyDelete
  49. nak follow jugak la gitu. no nasi at all.

    (tapi kadang2 dlm seminggu ada jugak tergelincir sentuh nasi sekali) :P

    ReplyDelete
  50. aku pun mengembang skrg
    dok tgh bagi kecut balik
    moga kita berdua berjaya dalam misi ini
    :-)


    P/S : Tolong Bantu Hans Menang iPad 2 ->

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete
  51. oppa follow sini...follow oppa balik okey... nice sgt blog ni... blog yg superb! entry yg sgt cool...
    selamat berblogging.. Maju Jaye! hehehehe.. nice to meet you...

    ReplyDelete
  52. amboi tempoyakk.. klo tak mkn nasi 40 hari, tp mcd hari2.. mkin gemok+++ la jawabnyee.. huu

    ReplyDelete
  53. gemok tu kiut ap..hehee..
    btw good luck 40hari..jgn 4 ari sudah..hee

    ReplyDelete
  54. kalo nak diet....jgn lupa mkn nasi..jgn benci nasi..cuba kaji knp org ckp nasi tu blh menggemukkn sedgkn tidak

    ReplyDelete
  55. good luck bro, cam nielah kan manusia, kau nak kurus, aku nak gemok.hahah. good luck en. tempoyak yang AKAN kurus. hahah ;)

    ReplyDelete
  56. good luck !! saya pon dah 3 minggu diet nasi :)

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger