2012

ZULHILMI TEMPOYAK | 1.1.12 | 37 Comments
Bismillahirahmanirahim...


2012


bukanlah tahun baru bagi umat Islam kan. tapi kita tetap boleh jadikan turning point untuk kita berubah kan kan kan. saya bukanlah baik sangat. tapi kadang-kadang rasa perlu untuk kita relate kan diri kita, roh kita untuk dunia dan akhirat.

tahun ni. kalau nak ikot azam saya kan. saya nak jadi. hmmmm.. kalau bleh nak jadi ayah yang baik. tapi sebab beranak pon tak lagi. rasanya jadi suami yang baik la. tapi disebabkan jugak tak kawen lagi. rasanya jadi pakwe yang baik la. ehhh... disebabkan single lagi rasanya nak jadi teman tapi mesra yang main. disebabkan tak da teman tapi mesra rasanya jadi kawan yang baik je la kan. hihihihi...

azam ni saya baca perlu diperbaharui setiap hari sebenarnya. jadi azam a.k.a misi saya tahun ni ada sikit je. berbanding tahun sebelum ni sampai berpuluh-puluh.


          1. begelar graduan UKM dengan jayanya sampai parent datang nages-nages.
          2. kurangkan 1kg lemak yang sebabkan perut ke depan.
          3. jadi anak dan kawan yang baik disamping maintain kiut.
          4. bangun pukul 6 setiap hari dengan sendirinya.
          5. dapat pekerjaan yang baik untuk mulakan jadi jutawan. hihihihi....
          6. selalu solat jemaah kat masjid at least sekali sehari. amin..

apa azam anda..?? kalau ada yang best bleh la share. tapi tak aci tiru saya punya azam ye. hihihi..

maap sebab lama tak update blog. hihihi... jangan marah ye blogger.

ikhlas tahun 2012

zulhilmi tempoyak

37 comments:

  1. azam saya nak berubah mnjadi yg lebih baik dr sblm...hihihi...hepy nw year..

    ReplyDelete
  2. azam sy nk jadi cikgu yg d sayngi murid muridnye. .lg 1 nk mkn byk2 bia perut kedepan sket..:p

    ReplyDelete
  3. wahh azam hebat ^^ smoga trcpai.. bolat nye azam tak list lagi.. hoho..

    p/s: share ke mne? huhu

    ReplyDelete
  4. haha..
    moga2 tahun ni semua sekali jadi kenyataan, dari teman tapi mesra sampai lah jadi bapak..sekali gus..
    ok x? :p

    ReplyDelete
  5. semoga tercapai ler semua azam tu , hihi .

    ReplyDelete
  6. Good luck ye ;) Selamat tahun baru ;)

    ReplyDelete
  7. bangun dengan sendirinya???habis selama ni sape kejut???mak telefon ke????hehehe..



    harap semua tercapai ok..

    ReplyDelete
  8. selamat tahun baru!~ =)
    azam sy nak ada kwn nama Azam..boley gitu..hehe~

    kekalkan momentum dari awal hingga akhirnya utk terus hit target dlm kehidupan..all the very best!~ =)

    ReplyDelete
  9. semoga azam-azam tersebut berjaya di tunaikan :D

    ReplyDelete
  10. amboi... mukadimah ny bukan main berbunga2 lagik yer....

    ReplyDelete
  11. saye nak cube buat yang terbaik dlm pekerjaan :)

    salam 2012 ^^

    dill.

    ReplyDelete
  12. azam saya ialah semoga doa-doa kita semua termakbul. amin :)

    ReplyDelete
  13. baru nak update!hee ;p

    suka azam nak kurang 1kg lemak tu..heeee ;p

    nak tau azam ira, kena dtg blog..kekeke ;p

    psss : xuntung pon laa..heee..suka mencuba..nak cheese tart kena dtg rumah la..;p

    ReplyDelete
  14. aminn..

    pandang ke depan, jgn pandang belakang.

    hiks

    ReplyDelete
  15. hahahaha tak buleh belah maintain kiut eh???

    ReplyDelete
  16. moga saudara mudah merealisasikan azam dan impian yg ingin dilaksanakan sepanjang 2012 ini.

    gambateh....

    ReplyDelete
  17. wah, ada azam yang baik. boleh tiru ni :p
    ok, tak tiru.

    haha, tak ada azam tertentulah. gol dan cita-cita berubah mengikut keadaan semasa [;

    ReplyDelete
  18. alololo kiut?single?nak berjemaah at least sekali dalam sehari?okay fine tanpa mengira perut kamu yang ke depan, saya nak mengurat kamu..wahahahahahhhh~

    azam tahun baru haruslah nak jadi lebih baik dari sebelum2..erkkk azam yang sangat common kan?cehhh~

    ReplyDelete
  19. selamat tahun baru zul ..tak berkempatan umi and abah nak ucapkan ..umi doakan agar segala impian zul menjadi keyataan ..amin :)

    ReplyDelete
  20. ok.azam ko sume ohsem. gud luck.

    lemak kat perut ko aje 1kg? homaigoattt.....

    ReplyDelete
  21. haha,,okay la tu,,smoga dapat jadi pakwe n suami yang baik :P

    ReplyDelete
  22. semoga saja azam dan cita2 anda tercapai dari hari ke hari..insha-Allah, do pray for yourself too. hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih...:)

    ReplyDelete
  23. Semoga berjaya. Especially bab kurang 1kg ittew. HEHEHEHE

    ReplyDelete
  24. kurangkan 1kg lemak ?
    yes , pakcheq tempoyak berkongsi azam dengan saya . . :)

    ReplyDelete
  25. mn ada tiru!;p

    alaa nt cari la gf y kiut..nt layan dia baik2 tau kalo dia merajuk..keke ;p

    nak kiut mcm cpe?haha ;p

    ReplyDelete
  26. azam saya nak jadi isteri yang baik boleh? hehehehe

    ReplyDelete
  27. selamat tahun baru bro. moga azam thun baru tercapai. inshaallah.. free, jmput singgah blog aku, jmput bc entri DAHULU itu..

    ReplyDelete
  28. azam saya err nak dapat sepuluh A dalam SPM. hehe

    ReplyDelete
  29. alololo ciannye nak jadi ayah yg baik xde anak lagi eh, xpe jadi kawan yang baik pon jadilah kan :)

    amin amin! semoge sumenye tercapai ye! kalau dah bgn kol 6 jgn lupe kejot emy! muahhahaa :p

    ReplyDelete
  30. Azam nana nak cari bakal suami sagak bergaya.. :P

    eh ehh tak tak..haha :P

    azam tahun nie nak jadi lebih suksses :)

    ReplyDelete
  31. terbaeklah azam #6 tuh...guwa pun nak kentut kt sini. haha

    ReplyDelete
  32. mga apa you hajati termakbul okay?

    ReplyDelete
  33. yg last sekali itu sungguh murni. berusaha!! :-)

    ReplyDelete
  34. amboi , azam 2012 . nak kuruskn bdn . huhuhu . bgus2 . tp , jgn jd mcm kwn sye . nk kuruskn bdn tp makan tetap bnyk . hikhikhik .

    ReplyDelete

Copyright for Zulhilmi Tempoyak | Design By dikbee | Powered By Blogger